Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jééé buď ráda, naše holčička asi do 5-6měsíců taky nebrečela, ani na jídlo se pomalu neozvala, byla moc hodňoučká, teď už se ozvat umí, ale asi z ní nikdy nebude uřvánek ![]()
Ahoj, jdu si spis pro uklidneni. Dcera prisla na svet akutnim cisarem 3 tydny zpet skrze podezreni na abrupci placenty, ale cele tehotenstvi bylo krasny a ja psychicky naprosto spokojena a stastna.Uz v porodnici byla dcera milionova. Plakala parkrat pouze kdyz mela velky hlad, nez se mi rozjela laktace.Domu odesla plne kojena.Od te doby plakala(nepocitam knourani) tak 5× a to prehanim. Plakala treba u prvniho koupani, dalsi uz jen sledovala, co se deje. Obcas na par vterin brekne kdyz ji vyndam z vanicky a nez se osusi.Ted ji zacaly trapit vetry a celkove brisko, ale vetsinou se jen tak krouti, tlaci a zaknoura si u toho max. pobrekne na 3 vteriny a je klid. Vylozene hlady zaplakala tak 2× co jsme doma, vetsinou uz podle zvuku poznam zda ji neco boli nebo je hladova.Kdyz je hladova, tak slysim, ze se probudila, je neklidna a hleda popr.si zbesile cumla rucicky, takze vstanu a jdu si ji vzit na kojeni.Pak si odrihne, jeste se pomazlime, prebalim ji a ukladam zpet do postylky nebo kolebky. Nekdy hned usne a nekdy je treba jeste hodinu vzhuru a pozoruje okoli, ale neplace..Nekdy si ji vezmu jeste k sobe a mazlime se a nekdy potrebuju udelat jine povinnosti.Vim,ze je to blbost, ale kouka tak trpelive, jako by vedela ze plakat nemusi a najist dostane, ze si ji prijdu proste vzit
Vcera treba trochu zaplakala, kdyz jsem ji soukala do kombinezy pred prochazkou, protoze ji to zrejme bylo neprijemne, jinak mi prijde vetsinu casu klidna a spokojena.Ted uz vydzi i delsi dobu vzhuru, takze si vse prohlizi, otaci hlavu za svetlem, reaguje na zvuky i hlasy. Trochu mam obavy, jestli je to normalni..Jestli proste skoro neplace, protoze nema duvod a je to spokojene mimco nebo je to problem
Dekuju 🙈
@barca0140 eh, to je absurdní, ty máš problém, že není problém
![]()
máš hodné, spokojené dítě, tak jsi z toho špatná
tak jo
@barca0140 píše:
Ahoj, jdu si spis pro uklidneni. Dcera prisla na svet akutnim cisarem 3 tydny zpet skrze podezreni na abrupci placenty, ale cele tehotenstvi bylo krasny a ja psychicky naprosto spokojena a stastna.Uz v porodnici byla dcera milionova. Plakala parkrat pouze kdyz mela velky hlad, nez se mi rozjela laktace.Domu odesla plne kojena.Od te doby plakala(nepocitam knourani) tak 5× a to prehanim. Plakala treba u prvniho koupani, dalsi uz jen sledovala, co se deje. Obcas na par vterin brekne kdyz ji vyndam z vanicky a nez se osusi.Ted ji zacaly trapit vetry a celkove brisko, ale vetsinou se jen tak krouti, tlaci a zaknoura si u toho max. pobrekne na 3 vteriny a je klid. Vylozene hlady zaplakala tak 2× co jsme doma, vetsinou uz podle zvuku poznam zda ji neco boli nebo je hladova.Kdyz je hladova, tak slysim, ze se probudila, je neklidna a hleda popr.si zbesile cumla rucicky, takze vstanu a jdu si ji vzit na kojeni.Pak si odrihne, jeste se pomazlime, prebalim ji a ukladam zpet do postylky nebo kolebky. Nekdy hned usne a nekdy je treba jeste hodinu vzhuru a pozoruje okoli, ale neplace..Nekdy si ji vezmu jeste k sobe a mazlime se a nekdy potrebuju udelat jine povinnosti.Vim,ze je to blbost, ale kouka tak trpelive, jako by vedela ze plakat nemusi a najist dostane, ze si ji prijdu proste vzitVcera treba trochu zaplakala, kdyz jsem ji soukala do kombinezy pred prochazkou, protoze ji to zrejme bylo neprijemne, jinak mi prijde vetsinu casu klidna a spokojena.Ted uz vydzi i delsi dobu vzhuru, takze si vse prohlizi, otaci hlavu za svetlem, reaguje na zvuky i hlasy. Trochu mam obavy, jestli je to normalni..Jestli proste skoro neplace, protoze nema duvod a je to spokojene mimco nebo je to problem
Dekuju 🙈
Neni to problem. Je to normalni. Kazde miminko je uplne jine, jinak drazdive, jinak reaguje na podnety. Jsou deti, ktere placou velmi malo. Hlavne v tech zacatcich jsou spave. A veci se take budou menit. S tim je potreba pocitat. Nam sousedi blahoprali k diteti po 6 tydnech, co jsme dite meli doma, protoze ho poprve slyseli. Zatim si to uzivej
. Nektere deti jsou takto v pohode porad. My meli take celkem hodne miminko, aby se z nej stalo velmi narocne batole.
@barca0140 přeji ti, aby u toho zůstalo. Moje druhá byla taky taková a děsilo mě to, protože první se do půl roka prořval. No, když se přehoupl druhý rok, stala se z ní uječená hysterka a už dva roky to nepřestává
užívej si to a nehledej problém, kde není. Jen mě ještě napadlo, slyší dobře?
@barca0140
Jako bys popisovala mou mladší dceru. Od malička neuvěřitelně hodná, pozitivní, usměvavá. Jako miminko plakala jen velmi zřídka. Dneska je jí 37 a pořád je zlatíčko, ona prostě nikoho nezarmoutí. Lidem je v její společnosti dobře. Buď ráda a užívej si klidnou a spokojenou holčičku.
Vážně bys raději uřvaný neklidný dítě co dny a noci nespí, ječí, píská, kroutí se? Jestli jo tak se tu zaručeně nějaké najde na noc i výměnu
.
Doufám, že si nemyslíš, že za to může císař. To už by byl vrchol
nehledej blechy a chlubí se jak je hodná ono to na ní jednou přijde a pak se budeš jenom divit kde je to hodný dítě
.
Každé mimino nemusí hodně brečet..Dcera ze začátku dělala maximálně zvuky jak nějaké myší mládě a pak se to časem naučila rozjet..
Syn dva týdny vydržel ležet a „koukat z okna“, než zase v klídku usnul, najedl se, převlékání a přebalování prospal a takhle dokola.
Nehledej problém, fakt, dyť se malá ani nerozkoukala na světě, tak není na místě něco vyvozovat.
@Aduš8 neděs mě 😱 moje první dcera byla do půl roku satan a i teď je ve 2 letech hodně vzteklá. Mladší dcera je přesně jak dcera zakladatelky. Klidná, vydrží si sama hrát pod hrazdičkou klidně hodinu, skoro nepláče. Občas pláče proto, že už má moc kontaktu se mnou a chce si v klidu lehnout sama do postýlky. 😂 to s první dcerou neznám. Do půl roku spala jen na mně. Prostě každé dítě je jiné a jsem po tý první dračici ráda za klidné dítě. A zakladatelce doporučím, ať si to užívá. 👍
@barca0140 Nehledej problémy, kde nejsou. Být tebou, užívám si klidné miminko. Tohle já třeba vůbec neznám
Přeju si takhle klidné dítě! Třeba to podruhé vyjde.
Urcite nechci hledat problem tam, kde neni a samozrejme jsem rada, pokud dcera neplace, protoze proste nema proc a urcite bych nechtela naopak mimco, ktere den i noc proplace
a provzteka, jen jsem chtela ujistit, ze je to takhle v poradku..Prvni tehotenstvi skoncilo odtokem plodovky v 16tt. Z dalsiho mame doma 9 leteho syna s atypickym autismem a dalsimi poruchami a tehotenstvi byl ocistec-udrzovani od 23tt s akutni sekci v 35tt. Nerozjela se mi temer laktace, takze od zacatku kolotoc s prikrmovanim a buzenim, protoze mel 2kg, silene zazivaci obtize, reflux, problemy s vyprazdnenim a do toho ja po porodu horecky, zanet ledvin a prudusek..Srovnalo se to az nekde na roce.Ale pak zacal jiny kolotoc, ktery se tahne dodnes.Tak jsem se v te bouri poporodnich hormonu jen chtela zeptat a trochu uklidnit. Samozrejme si to uzivam, mala je naprosto uzasna, muzu fungovat doma i se synem, chlapi se vyspi a ani nevi, ze v noci kojim a prebaluju.Sice ji tece od porodnice oko a ma od syna rymu, ale nechava si oko trpelive kapat, vytirat a odsavat nos, takze az na ten sok ohledne porodu bych rekla, ze i ja jsem nadmiru spokojena, kdyz to srovnam s sestinedelim u syna, protoze to byl masakr.
Moc dekuju za pozitivni ohlasy, asi jsem jen potrebovala slyset, ze je to v poradku 😊
@barca0140
Pokud jinak na vse reaguje, komunikuje, tak je to v poradku a bud rada, mas spokojenou holcicku.
Jestli ma k tomu navic takovy ten premyslivy a chapajici pohled, bude i chytra
.
@Xsvel jo, u nás to bylo stejně. Starší mi dával fest zabrat do jeho 4 let, fakt jsem z něj někdy byla zralá na blázinec. Typicky to dítě, co se v obchodě válí a kope vzteky, že něco chce. Přešlo ho to kolem 4 let. O mladší jsem do roka nevěděla. Nebyla vůbec kontaktní, stačila ji 4-5 X denně láhev mléka, příkrm a byla spoky. V roce začal kolotoč. Byla neustále někde po výškách. Ona už snad v půl roce, kdy si poprvé stoupla, zvládla přelézt zabrání postýlky
zakládala jsem tu i diskuzi, bylo to hrozně období, nemohla jsem ji nechat sekundu bez dozoru. A pak přišlo to ječící období. Ona ale neřve dlouho, starší dělal hodinové záchvaty. Jen, když ji prostě něco nepovolím, začne ječet jak na lesy. Ale zase brzy pochopí, že tím ničeho nedosáhne. Je to s ní ale daleko jednodušší. Jen je strašně neposlušná. Chození za ruku, ani náhodou. Klidně ještě téměř ve čtyřech letech vyběhne do silnice a má z toho legraci. Nedokáže pochopit to nebezpečí. V tomhle si syn zase nechal daleko více vysvětlit, měl o sebe i své okolí strach. Jí je to putna ![]()
@barca0140 píše:
Urcite nechci hledat problem tam, kde neni a samozrejme jsem rada, pokud dcera neplace, protoze proste nema proc a urcite bych nechtela naopak mimco, ktere den i noc proplace
a provzteka, jen jsem chtela ujistit, ze je to takhle v poradku..Prvni tehotenstvi skoncilo odtokem plodovky v 16tt. Z dalsiho mame doma 9 leteho syna s atypickym autismem a dalsimi poruchami a tehotenstvi byl ocistec-udrzovani od 23tt s akutni sekci v 35tt. Nerozjela se mi temer laktace, takze od zacatku kolotoc s prikrmovanim a buzenim, protoze mel 2kg, silene zazivaci obtize, reflux, problemy s vyprazdnenim a do toho ja po porodu horecky, zanet ledvin a prudusek..Srovnalo se to az nekde na roce.Ale pak zacal jiny kolotoc, ktery se tahne dodnes.Tak jsem se v te bouri poporodnich hormonu jen chtela zeptat a trochu uklidnit. Samozrejme si to uzivam, mala je naprosto uzasna, muzu fungovat doma i se synem, chlapi se vyspi a ani nevi, ze v noci kojim a prebaluju.Sice ji tece od porodnice oko a ma od syna rymu, ale nechava si oko trpelive kapat, vytirat a odsavat nos, takze az na ten sok ohledne porodu bych rekla, ze i ja jsem nadmiru spokojena, kdyz to srovnam s sestinedelim u syna, protoze to byl masakr.
Moc dekuju za pozitivni ohlasy, asi jsem jen potrebovala slyset, ze je to v poradku 😊
Druhe dite mas za odmenu. Taky to tak mam.