Vůbec nepije (4,5 měsíce) - jen mléko

464
23.7.13 08:15

Vůbec nepije (4,5 měsíce)

Ahoj holky, mám chlapečka, který vůbec nepije, nechce čaj, nechce vodu, pořád jen mlíčko. Ani v těchto vedrech do něj nic nedostanu, lžičkou, flaškou, ničim. Když mu dám čaj nebo vodu, začne se šklebit a prská. Vůbec nevím co s ním, kojím, ale už od 3.měsíce přikrmujeme polívkou a na noc kaši(doporučila nám to dr.)Tak si myslím, že už by měl aspoň po tom příkrmu se trošku napít. Co myslíte? Odmítají vám děti také jiné tekutiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
23.7.13 08:18

Nevim sice proc pri kojeni davat od 3m polivku? byl tam nejaky duvod?
ale to je vedlejsi, hele, mliko i polivka jsou tekutiny. pokud ji dost a pravidelne, tak nemej obavy. jesti dost cura, tak je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
23.7.13 08:20

@Ali-Ali nevím proč, malej mi špatně přibíral, za 6 týdnů přibral jen 400g tak možná proto, čůrá dost, jenže věčně poslouchám od tchýně a od přítelovo babičky že to neni možný že prostě nechce pít čaj atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.13 08:20
@Ali-Ali píše:
Nevim sice proc pri kojeni davat od 3m polivku? byl tam nejaky duvod?
ale to je vedlejsi, hele, mliko i polivka jsou tekutiny. pokud ji dost a pravidelne, tak nemej obavy. jesti dost cura, tak je v pohode.

teď se podle nových studií doporučuje začít přikrmovat i kojené děti kolem 4 měs. že mezi 4-6 měs. se dá vyloučit nejvíce alergií na potraviny, tak si myslím, že proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.13 08:22

@Růženkaa
No a zkoušela si uvařittřeba mrkvovou šťávu? Kolik ti sní té polévky?
Asi mu tolik tekutin k mléku stačí.
Mám doma 3 měs. kluka a vypije denně cca litr mléka, je strašně hladový a k tomu jak kdy mezi 50-150ml vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.7.13 08:26

@Kelsey
ja se jenom ptala, vetsinou kojene deti zacinaji o neco pozdeji a ve 3m je velka vyjimka zacinat i u deti na UM. :nevim:

@Růženkaa
jinak od babicek atd, si toho vyslechnes jeste spoustu ;) kazda generace mela trochu jine „pokyny“ a zvyky. piti dal nabizej, ale nedes se, kdyz nechce. ja mam ditko na UM a nepil do 5m vubec a kamosky co kojily, tak ani nezkousely davat jine piti, jenom ve vedrech nabizely casteji prso.
PS: muj se chytil az na detske stavicky (redila jsem mu je s vodou). ted uz pije i vodu samotnou. caj jsem nedavala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464

@Kelsey mrkvovou šťávu jsem teda nezkoušela, myslím že to by chtěl, mrkvičku už dostává v polívce, ale nechci mu jí dávat hodně, aby se mohl vykakat, jednou jsem jí tam dala víc a nešlo mu to. Polívky sní tak 100ml pak ho dokojím, kolik chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35

Ahoj, já mám dcerku stejně starou 4,5 měsíce a rovněž mi odmítá čaj, je plně kojená a lékařka mi řekla, že můžeme začít dávat čajík po lžičkách, ale bohužel nechutná jí to. No a navíc teď má katar průdušek, tak ji musím dávat léky stříkačkou no hrůza, polovina je vždy mimo pusinku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Panídokonalá
23.7.13 08:27

@Růženkaa
Já bych ho nenutila, pokud nemá propadlou fontanelu, tak má tekutin dost. Koj, koj, koj, lžičku a lahvičku asi nechce, rptože je zvyklej na prso.
Některé děti příkrmy nechtějí v těch 4-6m - já bych mohla vyprávět - hrůza.
Pokud pije z prsa, tak bych to nehrotila.

• Citovat
  • Upravit
15404
23.7.13 08:28

Náš taky čaj nechtěl, trochu jsem osladila a 3 dny mu strkala flašku s čajem do pusy, 4. den začal pít, 5. jsem přestala sladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
23.7.13 08:30

@Ali-Ali no od těch babiček atak to je pořád něco, ať se k malýmu vůbec nepřibližuje náš pes, ať mu dám pribiňáka, že má špatně ostříhaný nehty a furt něco, mám s toho hlavu jak pátrací balon, a nemůžu říct nic abych nebyla drzá :roll: šťávičky se dávají dítěti snad až od půl roku nebo? A s těma příkrmama taky jsem se divila, myslela jsem že kojený děti se začínaj přikrmovat až ukončenym 6.měsícem věku ale já jsem ráda, malej mi sní uplně všechno ale nevypije nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
23.7.13 08:32

Ahoj, naše malá začala pít až od sedmého měsíce…

Příspěvek upraven 23.07.13 v 08:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Růženkaa píše:
@Kelsey mrkvovou šťávu jsem teda nezkoušela, myslím že to by chtěl, mrkvičku už dostává v polívce, ale nechci mu jí dávat hodně, aby se mohl vykakat, jednou jsem jí tam dala víc a nešlo mu to. Polívky sní tak 100ml pak ho dokojím, kolik chce.

no tak té polívky má dost, tak asi mu stačí takové množství tekutin navíc, mi malý pije vodu, čaj jsem zatím nedávala, až za měsíc mu začnu vařit šťávy jak ukončí 4 měs. teď když měl koliky nebo žabku na jazyku, tak jsem mu do vody rozpouštěla homeopatika, které můžou mimina, ale taky mu to nedávám často, že je to sladké jen v případě potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845

Já bych to neřešila. Moje dcerka vzala na milost vodu až kolem 15 měsíce. Do té doby prostě vodu, čaj, džus, nepila. Jen mléko. Tak jsem jí to ředila. Třeba 240 vody a 2-5 odměrek mléka, jak se mi chtělo. Prostě to muselo smrdět po mléku, jinak to nechtěla. Dle pediatra to bylo OK. Teď v 17 měsících už vodu pije. Tak vydrž, za rok bude líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
23.7.13 08:33

Někde jsem čatla že miminko není dehydrované pokud dost čůrá a má dost slin, jenže můj malej má zase furt studený nohy a to je prej známka dehydratace(říkala to tchýně) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová