Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, máte někdo zkušenosti s esenciálními oleji do difuzérů, které nejsou jen samá chemie? Našla jsem značku Nobilis a Odylique(nebo tak nějak) a i Bachovy esence mají vonné oleje.
Máte někdo zkušenosti?
Syn při normálních „chemický voňavých“ es. olejičcích kašle atd.
Děkuji
U Nobilisu bych se nebala - pouzivam v tehotenstvi a moc mi je doporucovala Pa - budu pouzivat i u mimca, mam i koupeny masazni olej, do ktereho se EO michaji.
Armina je dobrá značka. Nevím, jak moc se můžou doporučovat eshopy, aby to nevypadalo jako reklama, ale cokoli najdeš na netoxickadomacnost.cz bude bezpečné. Samozřejmě je třeba myslet na to, že i top produkt nemusí sedět, u těch olejů obzvlášť. Nevím, jak staré máš dítě, ale u těch prťat se i používání difuzeru doporučuje spíš méně, než více.
Vůně, která se šíří pomocí „něčeho“ mě osobně nepřijde „přirozená“- bez ohledu na původ toho něčeho, co to vonění vyvolá. Není mi jasné, proč by bylo prospěšné takové věci vdechovat. Pokud tedy nejde o léčebné inhalace a pod.
Nobilis je určitě důvěryhodný, ty ostatní značky neznám. Ale je potřeba vybrat i konkrétní EO, ne všechny jsou pro děti vhodné.