Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,co se mi teď nestalo!Myju nádobí a koukám,že si malej hraje s botami v předsíni.Je tam i v zásuvce taková ta vůně ,co má výměnnou náplň s vodičkou a takovou tyčinkou se to tam jen zastrčí.No a já koukám-náplň vyndaná na zemi (tu zásuvku nemá sílu vytáhnout) a malej voňavej až v pusince…no fuj,nechápu jak tak silnej smraďák mohl strčit do pusy.No stalo se a já teď mám trochu strach,zda to není jedovaté?Celého jsem ho utřela, i plenkou v pusince a nechala ho se napít.Nemáte s tím některá zkušenost?Nic z toho vypít nemohl,jen to zřejmě strčil do pusy.
Já osobně bych asi byla v klidu, když z toho nic vypít nemohl, ale tyhle vůně jsou jedna velká chemie, řekla bych, že v domácnosti s dítětem jsou velmi nevhodné. Dítě ty výpary čuchá a to moc dobře není…
Ahoj, chci ti jen napsat, ze tyle vune jsou pekne svinstvo, skodi uz jen to, ze je dychas, natoz, kdyz je vypijes… radsi bych to moc nenechavala nahode a zasla za doktorem. V casopisu Test byl zrovna nedavno test na takovyhle osvezovace vzduchu a nedopadlo to zrovna dobre…
Ahoj Milo,
malému se snad nic nestane, pokud to jen olízl, ale naprosto souhlasím s holkama, s tím, že vůně není nic jiného než roztok nějaké chemikálie, kterou člověk naprosto zbytečně vdechuje. Já doma nemám žádné osvěžovače a zrušila jsem i vůně a „stromečky“ v autě. Nevím, proč bych měla dobrovolně vdechovat nějaké chemikálie, v mnoha případech i rakovinotvorné
. Je to samozřejmě každého věc, ale řekla bych, že je to akorát parádní byznys pro výrobce
. Ti nám vtloukají do hlavy, že bez vůně v autě, na WC, v ložnici i jinde se prostě neobejdeme, což je nesmysl..
Jinak samozřejmě doufám, že bude tvůj malý v pořádku ![]()
Ahoj.
Tyto vůně je opravdu je jedna velká chemie. Jsem teprve čekatelka, takže s rovnávat mohu pouze s mím psíkem, ale ten mi po vůni do zásuvky parádně otekl - také jsem tomu nevěřila, ale bohužel:-( Když jsem pö nějakém čase vrátila vůni do zásuvky, pes otekl zase.
Tereza
Nám z vůně do zásuvky pochcípaly rybičky v akváriu.
Já miluju, když byt krásně voní, ale všechny jsem je zrušila a používám pouze vyjímečně.
Přeji ti, ať tvůj malý bez problémů.
Radka
Jo a holky, já taky miluju, když byt voní, svého času jsem používala různé vonné svíčky, a i o těch jsem se v MF dočetla, že při hoření uvolňují nepovolené a rakovinotvorné látky, tak už je nepoužívám. Je to hrůza. Tak už používám jen normální svíčky bez vůně a doufám, že se o nich taky nedočtu, že jsou škodlivé.
Vůně je zlikvidovaná, malej v pohodě-jen měl ráno trošku průjem (ale to může být jen shoda okolností,protože teď už je to dobrý) a taťkovi zakážu tyhle sajrajty kupovat. čauky a díky za názory
Holky, tak si kupte nějakou pěknou aromalampu, pár éterických olejíčků a můžete bezpečně vonět a vonět......Éteráčky navíc umí působyt na náladu - pomáhá třeba levandule s citrónem, když je mi smutno nebo jsem naštvaná, tohle vždycky zabere. Navíc levandule odhání hmyz, je to vlastně 2 v 1
.
@Petr_1191 píše: Více
počkej, to nechápu, však když budu kypat ten olej na ty šutry, tak to bude za chvíli vypadat jak prase, mastné a bude se na to chytat prach… fakt to voní? jak jako že se vůně vypařuje jen tak z porezního povrchu kamene? máte to někdo vyzkoušené?? mně se to nějak nezdá..
Reklama a ve 21 let staré diskuzi. Péťo, kde jsi tu diskuzi vyhrabal
a ještě takovou blbinu nabízet. ![]()
@mado píše: Více
no to bude asi reklamní akcička vhodná pro posouzení adminem
jako s těmi šutry to je fakt kravina…
@Lucy75 To ne. Ono to není žádná novinka, v zahraničí se to používá už docela dlouho, tady to zatím nikdo moc nezná. S flekama mám zkušenost jen u jednoho oleje - teď si nezvpomenu na jméno, ale šlo to omýt. Ono to ten kámen do sebe vpije a pak vypouští.