Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
K nám do lékárny už přes měsíc nedorazila Beba HA 2 nebo Beba HA 2 bifidus. Když jsme teď byli s holkama na očkování, tak jsem se ptala, jestli můžu kupovat nějaké jiné HA mléko a paní doktorka mi dala letáček od Hamilonu HA. Až doma mě napadlo, že bysme vlastně mohly asi zkusit všechny HA mléká, protože tohle mi dala jen díky tomu, že od toho ten letáček měla. Co si myslíte vy? A jaká HA mléka jste používaly? Díky za odpovědi. Martina a kvíďata
Nejdřív Bebu HA, ta nám nevyhovovala, tak potom právě ten Hamilon HA a bez problémů.
Ahoj, my jsme pouzivali Nutrilon HA. Mne prisel teda pekne hnusnej, ale synovi chutnal
Jana
Malému nejvíc chutnal HA Hamilon, ten užíváme dodnes, ale už obyčejný. Zkoušela jsem HA Sunar, po tom mu strašně zapáchala stolička, potom HA Hipp, ten se strašně špatně rozmíchával. HA Beba s bifidusem mu vůbec nechutnala, tu odmítal pít, stejně tak i HA Nutrilon. Takže nejvíc ten Hamilon.
Ahoj, chtěla bych oživit tuto diskuzi o HA mlécích. Mám dceru(14měsíců) a přecházíme z kojení na UM. Po běžném UM má dcera problémy, tak na radu paní doktorky máme zkusit HA mléko. Můžete mi nějaké poradit? Nebo i napsat nějaké vaše postřehy…chutnalo-nechutnalo vašim dětem. Díky ![]()
Ahoj, my měli bebu. Max spokojenost, je to dobré mléko. Seženeš ho po celé evropě. Tak za mě BEBA, dá se dobře koupit.
Tak my jsme na nutrilonu 1 HA a v pohodě to pije. Ty HA mléka jsou celkem hořké ale taky jsem kojila sice jen 6týdnů a pak dokrmovala HA mlékem a nebyl žádný problém. I když ten nutrilon je asi nejdražší HA mléko 400g stojí 280kč.
Laaja píše:
Ahoj,
a proč zrovna HA mlíčko? Jaké měla problémy?
Malé začalo bolení bříška…teď po několik nocí, trápí ji prdíky. Vždy přibližně ve stejnou dobu. Budí se, pláče ze spaní. Stravu jsme nijak neměnily a jediná změna bylo zavedení UM.
No přijde mi zvláštní dávat v tomhle věku HA mlíčko, je to zbytečné a na bolení bříška vliv nemá. Ale možná se mílím. Zkus se poptat v lékárně.
Spíš bych zkusila jinou značku mlíka než pijete teď. Dětem nesedla Beba, tak jsme dávali Nutrilon. Do 8m HA, pak obyčejný.
Laaja píše:
No přijde mi zvláštní dávat v tomhle věku HA mlíčko, je to zbytečné a na bolení bříška vliv nemá. Ale možná se mílím. Zkus se poptat v lékárně.
Spíš bych zkusila jinou značku mlíka než pijete teď. Dětem nesedla Beba, tak jsme dávali Nutrilon. Do 8m HA, pak obyčejný.
No já jsem právě nevěděla. U syna jsem v tomhle věku dala sunar a byl naprosto v pohodě a bez problémů. Teď u dcery jsem nevěděla, tak jsem o tom mluvila s naší lékařkou. Ta mi poradila HA…tak fakt nevím, co by bylo nejlepší. ![]()
Ahoj,
no ptala jsem se na to hodněkrát a různých lidí. Výsledkem bylo, že HA mléko ztrácí význam ve chvíli kdy děti jí všechno a hlavně se u nich neprojeví alergie, jakákoliv. Tohle mlíčko je určeno hlavně pro potencionální alergiky.
A jaké vlastně dáváš? U nás se beba nechytila, děti mi po ní začali zvracet a měli šílený průjem, takže dávám nutrilon, ale to už jsem psala.
To HA je jedno z nejdražší ze všech mlíček.
Laaja, já jsem to začala řešit dneska ráno. Tak nemám vůbec nic načteného, jen jsem o tom mluvila s naší doktorkou. Řekla jsem jí, co nás trápí a ptala jsem se, jestli mám zkusit místo sunaru jiné UM. A ona rovnou o tom HA mlíčku, že je ale hořké a možná dcerce nebude chutnat, tak bychom to prý pak řešily jinak.
Tak jsem dopoledne koupila HA Bebu a dala dnes večer.Vypila 60ml. Kolem druhé se ještě budí na mlíčko. Uvidím, jaká pak bude noc…opravdu nevím, jestli dělám dobře. Ach jo.
No ty HA mlíčka jsou hořký, tak je děti moc nechtějí. Na tohle je fajn sunar, ten je údajně nejsladší. Však se malé nic nestane, v nejhorším zkusíte zase jiné.
jj, jsou hořká, to jsem věděla…ale vypila ho stejně jako toho sunaru. Moc tomu UM nedá, kojení si užívala víc. Tak uvidíme. Někdo mi ještě radil přidávat do UM saabky. Co ty na to?