Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Johooo tématičko pro mě
s prvním jsem se rozešla já, dobře jsem udělala. Bylo tam jako trochu násilí.
Pak bylo nějakou dobu peklo, než dostal přes hubu a vzpamatoval se.
Poslední rozchod děs
. Bude to 2 roky a dodnes se mi o něm zdá, že jsme zas v kontaktu
rozchod hnusnej, ze dne na den úplně bez kontaktu. Já zralá na lano. Dnes to mám rozumově srovnaný. A bylo to tak správně. lži, zatajování, sliby…Ale láska mi chybí, někdo blízkej mi chybí. Pořádnej chlap
![]()
Já mám za s sebou dva rozchody. Prvni byl skoro před dvěma roky, bohužel musela mi s tím pomoct psycholožka a hlavně já jsem musela přehodnotit své priority, je to člověk který lže, podvádí i svou nynější přítelkyni s kterou má dítě a o které mi zapomnel říci když sme byli spolu takže z něho jsem se dostávala asi 4 nebo 5 měsíců.
Pak jsem nečekaně potkala nynějšího ex rok jsme si psali a byli spolu půl roku, měli jsme stejné priority, plány do budoucna, byl na mě hrozně hodný, vyhovovali jsme si jak v běžném životě tak v posteli, nehadali jsme se všechno bylo skvělé dokud mi neřekl že to tak ke mě necítí a bohužel všude si mě zablokoval, nechce o mě slyset, nechce mě nikdy vidět.
Je to měsíc a půl a já bohužel musela znovu vyhledat pomoc psycholožky, protože bohužel stres v práci, nařízené noční, byli Vánoce, měla jsem autonehodu, zhubla jsem 7 kg všechno se to na mě podepsalo a bohužel to nedávám moc dobře. Před okolím už nic neříkám, ale myslím na něj každý den, hrozně moc mi chybí a nevím kdy mi přestane chybět
. U prvního jsem ráda, že jsem se ho zbavila i když už měl přítelkyni zbouchnutou tak za mnou dolejzal
, ale u toho nynějšího bych byla ráda za nějaký kontakt, kdybych mohla vidět asi bych ho nechtěla zpátky jako přítele, ale hrozně moc mi chybí jako člověk, vždycky jsme měli o čem spolu mluvit. Nevím kdy tohle preboli. ![]()
@Lenna92 to je smutný, proč si te tak zablokoval? Já se svým ex zůstala nejlepší kamarádka, partnersky to neslo, chvíli to bolelo ale po půl roce jsme se zase začali bavit a dnes jsme opravdu mimořádně dobří kamarádi.
@Anonymní píše:
@Lenna92 to je smutný, proč si te tak zablokoval? Já se svým ex zůstala nejlepší kamarádka, partnersky to neslo, chvíli to bolelo ale po půl roce jsme se zase začali bavit a dnes jsme opravdu mimořádně dobří kamarádi.
Bohužel nevím
, já ho miluji on necítí to samé, nejdřív mi říkal že chce zůstat přáteli, no a pak si mě všude zablokoval
Takže tím skončila krásná etapa kdy jsem myslela, že jsem našla úžasného chlapa. Bohužel se z nás stáli cizinci, nejhorší je, že jsem byla zvyklá každý den s ním být v kontaktu, celý den
. Měli sme si furt o čem povídat a pak vždycky když jsme byli spolu tak jsme byli oba hrozně šťastný. A pak to bohužel skončilo ze dne na den a tím zablokováním mě úplně zlomil
. Vymazal mě kompletně ze svého života a už si na mě nevzpomněl.
@Lenna92 vím ze to teď tak nevidíš ale bud rada ze to tak dopadlo. Toto chování není v pořádku a mohl to udělat třeba kdybyste už měli děti. Hodně sil, bude to dobrý. Slibuju ![]()
@Lenna92 píše:
Bohužel nevím, já ho miluji on necítí to samé, nejdřív mi říkal že chce zůstat přáteli, no a pak si mě všude zablokoval
Takže tím skončila krásná etapa kdy jsem myslela, že jsem našla úžasného chlapa. Bohužel se z nás stáli cizinci, nejhorší je, že jsem byla zvyklá každý den s ním být v kontaktu, celý den
. Měli sme si furt o čem povídat a pak vždycky když jsme byli spolu tak jsme byli oba hrozně šťastný. A pak to bohužel skončilo ze dne na den a tím zablokováním mě úplně zlomil
. Vymazal mě kompletně ze svého života a už si na mě nevzpomněl.
Zažila jsem přesně tohle. Rada jediná, chce to čas. Smutni, breč, nepotlačuj to ale ani ho nevyhledávej. Byla by to je další sůl do ran. Pokračuj v terapii, v životě. Taky jsem ztratila nejbližšího člověka, vím jakej je to šok a bolest. Ale časem se na to budeš schopná koukat rozumově. Až se otupí city. Dojde ti to všechno. Že sis tohle nezasloužila a že jsi skvělá a zasloužíš si mnohem víc.
@holka_z_hor píše:
Zažila jsem přesně tohle. Rada jediná, chce to čas. Smutni, breč, nepotlačuj to ale ani ho nevyhledávej. Byla by to je další sůl do ran. Pokračuj v terapii, v životě. Taky jsem ztratila nejbližšího člověka, vím jakej je to šok a bolest. Ale časem se na to budeš schopná koukat rozumově. Až se otupí city. Dojde ti to všechno. Že sis tohle nezasloužila a že jsi skvělá a zasloužíš si mnohem víc.
Jediný co dělám tak je že brečím, bohužel už potají, protože už je to měsíc a půl a zdá se že okolí si říká že už bych se měla „vzpamatovat“ bohužel moje city jsou až moc silný aby to jen tak přešlo. Já ho ani nemůžu nijak vyhledávat, protože si mě všude zablokoval
já vím, že jsem si to nezasloužila, rozhodně ne takovýhle konec. Přišlo to jako rána z čistého nebe a jediný co opravdu potřebuji ty city otupit, ale bolí to a vím že to bolet ještě bude ![]()
@Anonymní píše:
@Lenna92 vím ze to teď tak nevidíš ale bud rada ze to tak dopadlo. Toto chování není v pořádku a mohl to udělat třeba kdybyste už měli děti. Hodně sil, bude to dobrý. Slibuju
Vím že to bude dobré, jednou časem. Bohužel mi stále chybí, chybí mi on, jeho hlas, jeho úsměv, nejhorší je že mi chybí člověk, kterému nechybím já
. Já vím že toto chování není v pořádku, ani nechápu proč to udělal když nejdříve se hrozně snažil aby sme zůstali přáteli, že sme si nic špatného neudělali a pak konec, bloknutí a já se můžu jenom domýšlet co se stalo
nejhorší je, že to hodně odnesla moje psychika, sebevědomí a bojím se komukoli důvěřovat. Proto mám tu psycholožku, aby se mnou pracovala na tom proč je pro mě problém přijmout odmítnutí a hlavně zkusit zapracovat na tom sebevědomí.
@Lenna92 vím jak se cítíš. Taky jsem to tak měla. 10 let jsem ex neviděla a pořád cítím zášť, nenávist, proč zrovna já. Ale posunula jsem se v životě dál. U psychologa jsem měla asi 5 sezení, které jsem si sama platila. A víš co? Kdybych uměla být mrcha, tak mi to je jedno. Ale jsem ta hodná pipina, která si to moc bere.
Ale naučila jsem se podstatné - já jsem vždy na prvním místě - já VŽDY, né on, né jeho milenka, né kdokoliv jiný,,… JÁ- a docela mi to pomohlo. Trošku jsem změnila i myšlení a konečně se až tak netrápím.
@FraDeu píše:
@Lenna92 vím jak se cítíš. Taky jsem to tak měla. 10 let jsem ex neviděla a pořád cítím zášť, nenávist, proč zrovna já. Ale posunula jsem se v životě dál. U psychologa jsem měla asi 5 sezení, které jsem si sama platila. A víš co? Kdybych uměla být mrcha, tak mi to je jedno. Ale jsem ta hodná pipina, která si to moc bere.
Ale naučila jsem se podstatné - já jsem vždy na prvním místě - já VŽDY, né on, né jeho milenka, né kdokoliv jiný,,… JÁ- a docela mi to pomohlo. Trošku jsem změnila i myšlení a konečně se až tak netrápím.
Já si ji taky platím a zatím mi to si myslím pomáhá se jí svěřit se vším, ale bohužel já k němu zášť necítím, ráda bych k němu cítila něco jiného než lásku, protože bych se aspoň na něj dokázala naštvat a třeba by mi to pomohlo
.
To je přesně ono, já nedokáži být mrcha, jsem to takový hodný blbec, mám to po rodičích, ještě jsem hodně citlivá takže se u mě vše znásobuje
. Já vím, že jsem na prvním místě, ale bohužel nevím proč právě tenhle vztah na mě zanechal takový bol, proč právě od tohohle chlapa se nemůžu odpoutat
ještě když vím, že já jsem mu úplně ukradená
.
Žádný ex se ke mně nikdy vrátit nechtěl.
Prostě jsem se věnovala jiným věcem, časem to přebolelo.
S bývalými se nebavím, nemám je ani na sociálních sítích, max. se pozdravíme, když se potkáme.
@Lenna92 vím o čem mluvíš. Taky jsem ta hodna, citlivá a vyhrávají bohužel mrchy. Přišla jsem o hodně chlapů, o nějaké naštěstí, o nějaké bohužel, bolelo to, trvalo to, ale zpětně to vše vidím jako dobré. Nechtěla bych ani jednoho. A věř ze jsem taky skončila na dne, psycholožka, nějaký bylinky (antidepresiva jsem odmítla), psala jsem dopisy který nikdy neposlala, ale pomohlo to. Najednou ale přijde den, kdy se probudis a nebudes na nej myslet. Nebudes plakat a brzy ti bude jedno, ze nejste v kontaktu. Je to blb, tohoe se nedělá, navíc člověku co mu nijak neublížil.
Vydrž a on přijde někdo, kdo bude stát za to. Fakt. Nebude to zítra, ale přijde ![]()
@SunSan píše:
@Lenna92 vím o čem mluvíš. Taky jsem ta hodna, citlivá a vyhrávají bohužel mrchy. Přišla jsem o hodně chlapů, o nějaké naštěstí, o nějaké bohužel, bolelo to, trvalo to, ale zpětně to vše vidím jako dobré. Nechtěla bych ani jednoho. A věř ze jsem taky skončila na dne, psycholožka, nějaký bylinky (antidepresiva jsem odmítla), psala jsem dopisy který nikdy neposlala, ale pomohlo to. Najednou ale přijde den, kdy se probudis a nebudes na nej myslet. Nebudes plakat a brzy ti bude jedno, ze nejste v kontaktu. Je to blb, tohoe se nedělá, navíc člověku co mu nijak neublížil.Vydrž a on přijde někdo, kdo bude stát za to. Fakt. Nebude to zítra, ale přijde
Děkuji moc za povzbuzující slova, bohužel všechny chlapy co jsem poznala tak nebyli dobří, kromě právě tohohle posledního. U něj jsem si dokázala představit společnou budoucnost, ale on se rozhodl jinak, taky jsem psala dopisy, nikdy neodeslala, stejně by to nic nezměnilo ![]()
Bohužel zatím převládají ty dny kdy na něj myslím a derou se mi slzy do očí a těším se na den kdy na něj pomyslím a nebudu nic cítit ![]()
Tak u mě to bylo komplikované a vlastně si za to muzu asi sama, protože jsem nosila růžové brýle a vlastně ho pořád omlouvala.. po roce a půl jsem zjistila, že má dvouleté dítě a ženu
říkala jsem si, ze nemá tolik času, protože dvě práce, navíc cizinec co ještě doučoval jeho rodný jazyk, přátel tady moc neměl, říkal ze je v ČR chvíli.. no bylo to komplikované a byl to mazec, z tohohle jsem se dostávala dost dlouho. Teď už mi do sebe vše zapadá, ale tehdy jsem měla asi moc růžový brýle
a co mi pomohlo? Čas a zlost na nej a zároveň radost ze jsem se někoho takového zbavila
Já byla s ex rok a půl. V té době jsem byla hooodně mladá a ještě jsem jakoby nevěděla, co od života čekat. Ráda jsem ho měla, milovala jsem ho. Jednu dobu už mi ani neřekl nic hezkého. A když jsem se ho zeptala, proč už mi ani neřekne, že mě má rád, tak odpověděl, že mi to nemusí říkat pořád
A to mám 3 roky nového přítele. Musím ale zmínit, že ex je můj soused, takže jeho rodinu vídám často, což mi moc nepřidá 

Začal si psát s jinou, podle něj s kamarádkou. Já mu věřila, ale ta slova mi scházela. A když se objevil člověk, který mi ta slova říkal, tak jsem si říkala, že je tu aspoň někdo, kdo mě má trochu rád a tak jsem si s dotyčným ráda psala. Z mé strany ale nešlo o nic víc. Bohužel ex se to dozvěděl a byl konec. Netrval ani měsíc a s tou údajnou kamarádkou začal chodit.
Dnes je to skoro 5 let od rozchodu a můžu ti říct, že mě to nepřešlo ani trochu
Přeju ti, abys dopadla lépe než já