Výbava pro mimčo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
22.3.18 21:26
@Kukacka123 píše:
@rena621 v pohode ;) to planuju, nehorazne se tesime s manzelem :srdce: bude to nase prvni (po jednom ZT v 17tt), tak si uzivame moc, ze je vse v poradku (tuk tuk tuk) :andel:

My ted druhe :D 15t. Uzivejte je to makacka ale stoji to za to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
22.3.18 22:02

Já bych si určitě pořídila Hacku, při pozitivním tehotenskem testu :D :D :D
Nejlepší věc na mimino!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.3.18 22:23
@rena621 píše:
My ted druhe :D 15t. Uzivejte je to makacka ale stoji to za to :hug:

Uzivame si moc, ja jsem zacatek 29tt :andel: uz se na to zlato maly tesime moc :srdce: tak preju, at jde vse v pohodicce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
22.3.18 22:38
@Anonymní píše:
Ahojky maminky:-) prosila bych o radu ohledne par veci pro miminko… jestli si myslite ze je neco z toho zbytecnost nebo jste to naopak vyuzili :-) jako prvni premyslim o koupi vibracniho lehatka…libi se mi ze bych do toho mimco dala kdyz budu napriklad varit a on na me muze cucet:-) dale hnizdecko do postylky coz mi prijde jako prakticka vec mimco bude ve stisnenejsim prostoru a je to podle me i bezpecne. Dale stelirizator.. na lahle siditka atd… je teda docela drahy ale zas je vse sterilizovane do chvilicky a vejde se tam toho spousta :-) a dale lehatko do vany :-) kupovat samotnou vanicku mi prijde zbytecne ale i to lehatko vyjde nad 500 kc nejmene a vys. Vsechny tyto veci jsou docela nakladne tak chci znat nazor maminek abych zbytecne neco nekupovala… i kdyz samozrejme vim ze je to individualni ale tak po te prakticke strance by jsme se mohli shodnout :-) a pokud je jeste neco co jste si koupili a s mimcem vam to hodne pomohlo klidne piste..jako prvorodicka ocenim jakoukoliv radu.. jinak miminko bude cervencove:-) dekuji :srdce:

Tak vibrační lehátko je podle mě fajn věc, využívala jsem ho plně a dodnes ho máme v obýváku na sezení pro nejmenší :-). Lehátko do vany jsem měla, ale použila jen jednou, špatně se mi s dítětem manipulovalo, když v něm bylo, lepší bylo ho správně držet a pohoda, takže to je za mě zbytečnost. Sterilizátor bych taky nekupovala, stačí prolít vařící vodou podle mě, takže taky zbytečnost. S hnízdečkem nemám zkušenosti, ale pokud bude chtít malé spát s tebou v posteli, tak ho asi moc nevyužiješ, je krásné, ale dost drahé si myslím, s tím bych když tak počkala, teď je to modní hit. :-). Snad jsem ti trochu pomohla :-), ať se daří :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
23.3.18 06:58

@beruska777 u toho hnizdecka…asi to hit je, ale znama tam treba davala miminko i pres den…uplne malicky ;) lezelo si tam a bylo hodny ;) a mohlo byt s ni v obyvaku, kde nemela postylku…treba tam i usnulo a pak ho jen s hnizdeckem dala donpostylky do klidu ;) ale jasne, zalezi na kazdym, jak mu to prijde dulezity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.18 08:46
@Anonymní píše:
Ahojky maminky:-) prosila bych o radu ohledne par veci pro miminko… jestli si myslite ze je neco z toho zbytecnost nebo jste to naopak vyuzili :-) jako prvni premyslim o koupi vibracniho lehatka…libi se mi ze bych do toho mimco dala kdyz budu napriklad varit a on na me muze cucet:-) dale hnizdecko do postylky coz mi prijde jako prakticka vec mimco bude ve stisnenejsim prostoru a je to podle me i bezpecne. Dale stelirizator.. na lahle siditka atd… je teda docela drahy ale zas je vse sterilizovane do chvilicky a vejde se tam toho spousta :-) a dale lehatko do vany :-) kupovat samotnou vanicku mi prijde zbytecne ale i to lehatko vyjde nad 500 kc nejmene a vys. Vsechny tyto veci jsou docela nakladne tak chci znat nazor maminek abych zbytecne neco nekupovala… i kdyz samozrejme vim ze je to individualni ale tak po te prakticke strance by jsme se mohli shodnout :-) a pokud je jeste neco co jste si koupili a s mimcem vam to hodne pomohlo klidne piste..jako prvorodicka ocenim jakoukoliv radu.. jinak miminko bude cervencove:-) dekuji :srdce:

vibrační lehátko - malý tam nechtěl být ani minutu, vadilo mu to :D naštěstí jsem nekupovala, známá půjčila. Sterilizátor - opravdu hloupost, dají se koupit sterilizační tablety, dá se vyvařit, náklady 00, hnízdečko? Krásná věc, využiješ tak měsíc, stejně poslouží i polštáře nebo kojící polštář.. vaničku jsme měli, protože jsem nechtěla napouštět zbytečně celou vanu - investice 100 kč :think: Já využila úplně jiné věci - např šátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.3.18 17:18

lehátko u nás se využilo, když potřebuješ v rychlosti něco, vyčistit zuby, dovařit oběd apod, ale nepočítej, že ti tam dítě vydrží dlouho, ani by tam být dlouho správně nemělo. každopádně my ho využili v době příkrmů, na krmení, mimčo sedí až kolem 10.měsíce, takže je to pohodlné. seženeš krásné jako nové bazárkové :palec: Koupila bych ale to do více kilo.

hnízdo - zbytečné, místo toho bych pořídila **péřovou zavinovačku****, o té jsem se rozepsala tady ;) je to báječná věc.

sterilizátor- zbytečné, třeba budeš kojit a nebude potřeba
vanička, lehátko do vany - vanička ano, napustíš minimum vody a dáš si jí třeba na stůl, aby ses nemusela ohýbat, věř mi, že budou bolet záda. V tescu a na bazárku stojí pár korun, zkus třeba skupiny v tvém městě.
lehátko nesneslo ani jedno mé dítě, pořídila jsem to klasické látkové a děti na něm nechtěly být, studilo je to, protože nemůže být úplně ponořené. raději jsem je držela a v tu chvíli si to užívaly a neplakaly. za mě zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.3.18 17:29

věci, co jsem pořídila v průběhu
většinu seženeš časem, až budeš vědět, co by se hodilo. Já byla vděčná za šátek na nošení ;)
ale zbytečně nic nekupuj dopředu, hlavně zbytečná je kosmetika, miminko má ochrannou vrstvu, v mé porodnici se dokonce ani nekoupaly. první koupání bylo až 10.den doma. Koupu děti dvakrát týdně, doporučili mi to i na kožní klinice v Mnichově. Kosmetiku používám minimálně a jen přírodní. Doporučuji značky EONÉ, Weleda, Töpfer a Topvet. úžasná věc je varianta přírodních vlhčených ubrousků - recenze :palec:
Celou dobu jsem si vystačila u obou dětí s olejem do koupele, mycím olejem na zadečky, přírodní mycí emulzí, sudocremem a v zimě ochranným krémem na obličej, ostatní je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
23.3.18 18:39

@Káťa19 Mně zase vanička vůbec nevyhovovala, koupali jsme takhle malého snad jen pětkrát. Na mě byla vanička na stole moc vysoká :mrgreen: a vzhledem k tomu, že máme malou koupelnu, tak vynášení vaničky s vodou odtamtud na stůl bylo strašný, lehátko do vany se mi osvědčilo víc. A teď babo raď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.3.18 19:01

@citlivaduse ja davala v koupelne na zidle vanicku, tak aby dosahla sprcha a napoustela jsem ji az na miste. Celkove ta vyska na zidlich je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
23.3.18 19:03

@Káťa19 To jo, ale nám se do koupelny nevleze ani jedna židle a tím by vynášení vaničky z pidikoupelny neodpadlo :D nebo to pak lít kýblem až v kuchyni, ale vana a lehátko bylo rychlejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 19:18

Tyjo myslim si ze mi to k nicemu nebude dokud nebudu mit mimi venku a nebudu vedet co nam bude vyhovovat:-) co miminko a maminka jiny potreby a jina spokojenost:-) ale tak snad uz na poprve koupim to prave :lol:

• Citovat
  • Upravit
21680
23.3.18 20:22

Co moc teda nechapu, je anonym, nevidim v tom nic citliveho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
24.3.18 07:11

Lehátko určitě ne, zpomaluje psychomotorický vývoj. Raději ať to vůbec není v baráku. Pokud budeš kojit, nebudeš potřebovat ani lahvičky a nejlépe ani dudlíky, takže sterilizátor zatím nekupuj. To hnízdečko je docela fajn i do vaší postele, je v něm dítě chráněné. Nebo ho v něm dáš na gauč, na zem… Péřová peřinka, o které mluvila Káťa je také super, tu doporučuju. Na koupání je pro úplné miminko fajn kyblík, ale dnes už ve světě frčí dítě moc nekoupat, zbytečně ho stresuješ a namáháš kůži. Stačí otírat záhyby. Až vyroste z kyblíku tak už se dá osprchovat nebo vykoupat ve vaně ála vaničkování, takže lehátko do vany nepotřebuješ. I když to plastové cca za 100 Kč je fajn, dá se v něm dítě i krmit, protože je v pololehu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
24.3.18 08:16

@Reflex lehatko nevidim vylozene jako zle, kdyz se pouziva uvazene, na krmeni a odskoceni treba na zachod. 20 minut denne.

Ale samozrejme casteji uz je to nevhodne, stejne jako choditka a ruzne pomucky. Nevodit za ruce. Nejlepsi pro dite je dat do na pevnou podlozku na zem a nechat ho se vyvijet samo :palec: To je to. nejlepsi, co. muzes udelat :srdce:

https://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport