Výbavička pro miminko - je to vůbec reálné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
694
10.8.16 21:05

Naprosto v pohodě, když nepropadneš prvomateřské hysterii, že potřebuješ všechno, co je na trhu pro mimina. Polovina (i víc) jsou věci naprosto zbytné a nepotřebné. Oblečení v bazaru nebo sekáči, ty děti to mají na sobě jednou, dvakrát a pak z toho vyrostou. Kočárek se mi třeba podařilo sehnat za 2000,– suprový, skoro neježděný. Postýlka z bazaru za 500 (k tomu jen dokoupená nová madrace).

Třeba jsem vůbec nepotřebovala plastovou vaničku ani teploměr do vody. Blbá nejsem, poznám, jak je voda horká a stačila mi podložka do vany. Z kosmetiky jsem využívala pravidelně jen líh na pupíček, sprcháč skoro vůbec a tělové mléko jen příležitostně (mluvíme o novorozenci, tak jsem zásady méně je více). Na opruzeniny se mi osvědčil levný Aviril nebo drahý Sudocrem.

I různé kolotoče do postýlky, hrací dečky a podobně nejsou kdoví jak důležité. Dítě stejně nejradši sleduje mámu, co dělá.

Když to tak z hlavy spočítám, tak sem dala za výbavu cca 5-6 tis. a sposta věcí zůstane pro druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30991
10.8.16 21:06

Seznamu najdes mraky na netu, to je zbytecne psat stale dokola. Myslim, ze se do 20tis v klidu vejdes, bazarky jsou narvane detskym zbozim v dobrem stavu. Spis bych se drzela zasady, nekupovat toho zbytecne moc a predem, nektere veci dokoupit, pokud budou vubec potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
10.8.16 21:39

Určitě se to dá. Já si myslím, že jsem za výbavičku víc nedala. Spočítané to nemám, ale nějaký velký vítr na učtu bych poznala. Akorát kočárek my měli nový a ten platily rodiče. Ale dneska je bazar plný pěkných použitých, takže podle mě naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
10.8.16 21:45
@Gosi píše:
Myslim, potřebuješ líh a ty tamponky na pupík(né vatový, ale ty čtverce), babycalm, polštářek z pecek, zavinovačka(nebo dvě), pár látkovejch plen(tak 20 novejch), jako v součtu dost drobností, ale do dvacky v pohodě… i novej kočárek se dá sehnat do tý desítky a pokud nebudeš kupovat postýlku, tak ten zbytek se do tý druhý desítky vejde

TAk zrovna tebou jmenované jsem sice měla, ale nepotřebovala. PEcky používám spíš pro sebe na zahřátí.
@Ka-Ha Doporučuju koupit to fakt nejnutnější a zbytek dokupovat po zralé úvaze, až bude miminko na světě. Dost věcí se nabízí a ve finále nejsou potřeba. Známá si po velké masáži pro jistotu koupila biogaia kapky a nakonec je nepoužila, malý byl zlatý.
Já třeba měla spotřebu látkovek, protože malá strašně blila, ale když miminko neublinkává, tak je ani nepotřebuješ. Stačí pár a ve finále ani to není nutný. Na lehání a utírání stačí ručníky, co máš doma.
Jako kdyby člověk chtěl, tak se dá vyžít s naprostým minimem.
Známá ani kočárek neměla, jen půjčený. Malou jen nosila. Takže šátek a pak nosítko. Kočárek měli pro jistotu, ale ani ho nepoužily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.8.16 21:57
@Gosi píše:
Myslim, potřebuješ líh a ty tamponky na pupík(né vatový, ale ty čtverce), babycalm, polštářek z pecek, zavinovačka(nebo dvě), pár látkovejch plen(tak 20 novejch), jako v součtu dost drobností, ale do dvacky v pohodě… i novej kočárek se dá sehnat do tý desítky a pokud nebudeš kupovat postýlku, tak ten zbytek se do tý druhý desítky vejde

Promiň, na co jako polštářek z pecek? Zavinovačku? Baby calm kupovat dopředu?? Pokud někdo řeší peníze, toto jsou naprosto nepotřebné věci, látkových plen na utírání ublinknutí bohatě stačí 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.8.16 22:00

@Ka-Ha máš ode mě sz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
10.8.16 22:11

Úplně v pohodě. Já jsem za druhou dceru dala (musela jsem kupovat víc než na první :mrgreen: )

kočárek xlander 2000kč - komplet včetně pláštěnky a fusaku do korbičky, šátek na nošení 500kč.
Oblečky - ks cca za 5-20kč. /ks - cca 500
Postýlka i s matrací 500kč, dostala jsem nakonec zadarmo i prostěradlo.
Autosedačk 500kč - ale je to od kamarádky, takže jsem věděla, že s ní skutečně nic není. Jinak bych kupovala novou.
Látkové pleny - 500kč - nové - 1ks 25kč

Nic víc jsem dopředu nekupovala. Raději jsem si dávala co nejvíc stranou a kupovala postupně co bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
10.8.16 22:43

Já jsem koupila při prvním kočár nový 13600,– 3 kombinace retro styl a do něj/ peřinku, polštářek nový/- 250,–, /deku nová/100,– a /fusak nový- zimní/ 760,– a /na podzim nový /360,–,
postýlku 400,– v bazárku a vybavení do ní / peřinka, polštářek nový 340,–/, matrace nová 150,– 2× povlečení v bazárku za 100,– a 2× prostěradlo nové 200,–/, přebalovací pultík / skříňka s šuplíkama a nahoře pěnová podložka/ v bazaru za 600,–
10 plen látkových - barevných 260,– do kočárku jako prostěradlo a na utírání slin…,
takové ty podložky na přebalování 86,–- jednu jsem si dala i do postýlky pod prostěradlo,
v lékárně - líh 60,–, čtverce papírové na pupíček 56,–, štětičky na čištění ouška 30,–, sirup a čípky na horečku pro malá miminka 210,– - člověk nikdy neví :nevim: a teploměr na měření teploty
v drogerii- Sudocrem 120,– na zadeček, mycí gel na tělo a vlásky 86,–, papírové pleny 380,–, hodně vlhčených ubrousků :mrgreen:
v obchodě pro miminka vaničku 80,–, podložku do vany 110,– a kýbl na pleny / obyč s víkem za 200,–/
oblečení - 3× dupačky 240,–, 3× bodýčko s dl. rukávem 120,–, kabátek 100, 2× čepičku 160,– vše vel.56 a zbytek jsem si dokoupila pak s malým.
Před propuštěním z porodnice jsem ještě volala domů, ať dokoupí mlíčko 240,– a lahve 2× 360,– - bohužel jsme byly na lahvi - předem jsem jí nekupovala - byla jsem 100% přesvědčená jak budu kojit :roll: bohužel :?
dětičky strašně rychle rostou - vel.56 jsme měli ani ne měsíc, takže opravdu je zbytečné kupovat něco dopředu a plno toho dovezli i návštěvy - takže některé věci malej ani na sobě neměl a některé jen 1-2×
hračky jako chrastítka… jsem nekupovala, vše dostal od babiček, tetiček… a pak jsem dokupovala i v bazárku - občas jsem narazila na zajímavé oblečení i věci - jako v 8 měsících jsem tam narazila na jídelní židličku jak se pak rozloží na stolek a židli za 100,– a z toho z čeho jsme odrostli jsem zase postupně prodávala, darovala…člověk by nevěřil, co je to krámů a hadříků :roll: pokud budeš mít něco od sestry- je to velké plus - já neměla po kom :? a kočárek pokud bydlíš ve městě někde v paneláku nebo je tam hodně betonových ploch - tak nějaký lehký s otočnýma kolečkama pro lepší manipulaci aby se ti vešel do výtahu… já bydlím na vesnici v baráku - takže jsem volila kočárek odpružený s velkými koly s neotočnými kolečky, prostorný. Chodíme hodně na tůry, pochody, lesem, polní cestou a chodníky tady nic moc :( samej žlábek na odtok vody od baráků od okapů- takže maminy s malýma kolečkama pořád kočárek poponášejí, různě nadzvedávají kolečka najedou do žlábků a už se nehnou - my projedeme bez problémů, tento kočárek je k nezaplacení - všude vyjede, nehrká / má kovovou konstrukci - ne plastovou/, nevrže ve sněhu obstál na 1* 8) vše jsem kupovala postupně od 5 do 9 měsíce a v pohodě. Ono se to ani nezdá, když to kupuješ postupně, že je to tolik peněz 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
11.8.16 11:34

Dobrý den,

z bazaru se dá pořídit spousta věcí a myslím, že vám zbyde ještě finanční rezerva. Koukněte do Bazaru eMimino.cz, kde maminky posílají dál výbavičku, oblečení pro děti a kočárky.

Tady ještě přikládám

Držím palce, :kytka:
admin Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev