Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sisika9 píše:
Tak pokud uvaříš jednou vegansky a jednou nevegansky, tak mi přijde celkem logické, že se tě zeptá, co v tom jeA ne, opravdu není důvod, aby ti byl někdo vděčný za to, že mu uvaříš jídlo, které nemůže jíst
navíc ty jsi s tím stravováním dřív problém neměla, jsi to ty, kdo režim nabourává. Proč by se měl měnit, jen proto, že to chceš ty?Když je doma neveganské jídlo, dej na něj cedulku s lebčičkou, ať se tě nemusí ptát a do jeho svačin ti opravdu nic není.
Nemusí se měnit, ale kde je psáno, že ona má vařit podle toho, co on si přeje??
Ona mu předně vařit vůbec nemusí, on si může svoje stravování zajistit sám, je dospělý a snad svéprávný.
Klidně bych mu v rámci zachování domácího klidu vždy dopředu oznámila, zda dělám veganskou nebo neveganskou večeři a může si koupit něco cestou z práce nebo uvařit.
@Silverine247 Jo jistě, ale člověk, co vaří vegansky musí být tak nějak vegan z přesvědčení, nemyslíš? Takže je dost zcestné, aby ona vařila podle nějaké veganské kuchařky, když se tak stravovat nechce a na něm vidí, že mu ta strava taky dobře nedělá.
Já ho chápu, poznala jsi ho jako vegana, proč ho teď chceš měnit. Přece se dá vařit tak, že to neveganské přidáš na konec jenom sobě, jenom trochu přemýšlet.
Dělat veganské polévky není náročné a je v tom dost živin. Druhé jídlo třeba zeleninovou směs s přílohou a sobě na konec přidáš maso, jemu tofu. Dělat hodně luštěniny, jáhly, pomazánky z červené řepy a celeru a podobné zeleniny - je to moc dobré a veganské.
Inspirovat se v indické kuchyni a kuchyni chudších států, hodně toho je veganského nebo alespoň vegetariánského (tak místo sýra dáš něco veganského apod) a přitom je to zcela plnohodnotné a výborné jídlo.
Co by dělala tvoje máma nebo někdo jiný není relevantní…hlavně ať se on naučí několik jídel, aby nebylo všechno na tobě!
Co bych dělala? S veganem bych nebyla protože na to aby se mne snažil předělat bych neměla nervy. A pokud by si vymýšlel ve stravování tak ok a at si vaří sám a budeme oba spokojení. kecat umí každý, at si klidně vyvařuje extra ![]()
@unuděná píše:
Nemusí se měnit, ale kde je psáno, že ona má vařit podle toho, co on si přeje??Ona mu předně vařit vůbec nemusí, on si může svoje stravování zajistit sám, je dospělý a snad svéprávný.
Klidně bych mu v rámci zachování domácího klidu vždy dopředu oznámila, zda dělám veganskou nebo neveganskou večeři a může si koupit něco cestou z práce nebo uvařit.@Silverine247 Jo jistě, ale člověk, co vaří vegansky musí být tak nějak vegan z přesvědčení, nemyslíš? Takže je dost zcestné, aby ona vařila podle nějaké veganské kuchařky, když se tak stravovat nechce a na něm vidí, že mu ta strava taky dobře nedělá.
Tys to necetla poradne, ze pisu, ze podle te veganske kucharky by mel varit on?
Navic jak ona VIDI, ze mu ta strava nedela dobre?
Na to mi neodpovedela - pokud jsem to prehlidla, tak se omlouvam. Pokud mu neco nedela dobre, tak ty sajrajty v nahrazkach a fastfoody, je spoustu veganu, co se stravuji velmi zdrave, i kdyz naklicena cocka s orechama asi fakt neni pro kazdeho. ![]()
Vařila bych sobě, časem i dítěti a buď si muž vezme taky, nebo ať se obslouží sám. Však i pro sebe můžeš někdy navařit veganské jídlo, ale sama píšeš, že se s rozmanitou stravou cítíš líp, tak ze svých potřeb neslevuj. Jemu nikdo nebrání v jeho životním stylu. Ale služku mu přece dělat nemusíš, když se nespokojí s výrokem - tohle jídlo je/není pro tebe vhodné.
@Fuflík píše:
A tvůj názor je zas typický pro otylé ošklivky jako je obludka na tvém obrázku.
No dovol? Tu fotku mi dělala osobně Annie Leibovitz.
@Silverine247 Podle mě je to o dohodě obou. Ona myslím věděla, že je vegan než s ním začala čekat dítě. Takže věděla do čeho jde. Tím ale neříkám, že mu musí denně vařit. Ale vztah je podle mě o kompromisech. Kdybych mohla a chtěla, tak bych mu uvařila. Kdybych někdy nestihla nebo by se mi nechtělo, řekla bych mu, že to jídlo na plotně není vegan.
Určitě bych mu neservírovala nevegan jídlo s tím, že si toho nevšimne. Takže by se nemusel pokaždé ptát, co v tom je. Pokud bych s veganem žila, musela bych jeho přesvědčení respektovat i kdybych měla jiný názor. Manžel má koníček se kterým nesouhlasím, ale předělávat ho nemůžu, už byl takový předemnou a věděla jsem že ho to baví.
No tak pokud některé věci nejí a ty mu je do jídla přesto cpeš a jsi mu jako veganovi schopná naservírovat jídlo s vajíčkem nebo sýrem, tak se nedivím, že se ptá.
Já mám omezení v jídle ze zdravotních důvodů a úplně tohle miluju - dej si takyyyy, vždyť je tam toho jenom trochuuu… Aha.
Jinak pokud spolu čekáte dítě, tak se dá předpokládat, že se spolu dokážete domluvit na tak základní věci, jako je stravování? Je velký problém přidat do jídla sýr/vejce/smetanu až sobě nakonec? Nebo použít třeba kokosový jogurt místo normálního? Prostě se domluvte, jak to budete dělat, občas si dáte veganské, občas variantu stejného jídla, občas si něco obstaráte každý sám… Těžko Ti může vyčítat, že mu nevaříš každý den, ale zas je dost blbý se mu snažit podstrkovat něco, co jíst nechce.
@Silverine247 Máš pravdu, já četla, že ona má hledat inspiraci v těch kuchařkách
Promiň ![]()
Jako na jednu stranu pokud se dali dohromady jako vegani, ona mu vařila vegansky a najednou bum a dej si se mnou kuře na paprice nebo máš ve špajzu suché tortilly, tak to chápu i jeho. Ale zase fakt nechápu, proč se bere za samozřejmé, že ženská na mateřské má vyvářet podle přání chlapa..
Přijde mi, že většina diskutujících ani pořádně příspěvek nečetla. Madam sbalí vegana, hraje si taky na veganku, hraje si na hospodyňku a když si ho pojistí miminem, tak jí najednou dělá za těžko jenom mu oznámit, že jídlo není pro něj. A když si on sežene svoje, tak je to taky špatně ![]()
@Freeandwild Takhle jsem to myslela taky. ![]()
Jo a taky se mi stalo, že mi dotyční nabízeli jídlo, které se vařilo se surovinou, kterou jíst nemohu. Prý ať to vyndám. ![]()
@Sisika9 píše:
Přijde mi, že většina diskutujících ani pořádně příspěvek nečetla. Madam sbalí vegana, hraje si taky na veganku, hraje si na hospodyňku a když si ho pojistí miminem, tak jí najednou dělá za těžko jenom mu oznámit, že jídlo není pro něj. A když si on sežene svoje, tak je to taky špatně
Psala, že se jí zpočátku snažil „zveganizovat“, takže tohle kapku přibarvuješ ![]()
Pokud máte každý jiné představy o stravování, tak si každý připravujte jídlo dle svého. A pro druhého něco připravte jen jako příjemné překvapení jednou za čas, ne jako denní službu…
Tak ale to je snad neco zcela jineho, nezda se ti? Kojena dcera je vas obou dvou, navic tady pan vegan se rozhodl dobrovolne, ne proto, ze by neco ze zdravotnich duvodu nesmel.