Vybíravý chlap v jídle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3792
4.1.22 13:04
@unuděná píše:
Psala, že se jí zpočátku snažil „zveganizovat“, takže tohle kapku přibarvuješ ;)

A ona s tím souhlasila, vzdala se masa. Najednou je mimino, závazek na celý život a partner ti oznámí, kašlu na tvoje zásady… Bezva holka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.1.22 13:06
@unuděná píše:
Nemusí se měnit, ale kde je psáno, že ona má vařit podle toho, co on si přeje?? 8o Ona mu předně vařit vůbec nemusí, on si může svoje stravování zajistit sám, je dospělý a snad svéprávný.
Klidně bych mu v rámci zachování domácího klidu vždy dopředu oznámila, zda dělám veganskou nebo neveganskou večeři a může si koupit něco cestou z práce nebo uvařit.@Silverine247 Jo jistě, ale člověk, co vaří vegansky musí být tak nějak vegan z přesvědčení, nemyslíš? Takže je dost zcestné, aby ona vařila podle nějaké veganské kuchařky, když se tak stravovat nechce a na něm vidí, že mu ta strava taky dobře nedělá.

To je právě to, co zakladatelce vadí, dělá ji zatěžko oznámit, zda je jídlo i pro partnera a když si udělá partner svoje tak se může zbláznit. On taky nikdo neříká že po ní nějaké vaření chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.1.22 13:09
@Sisika9 píše:
A ona s tím souhlasila, vzdala se masa. Najednou je mimino, závazek na celý život a partner ti oznámí, kašlu na tvoje zásady… Bezva holka :palec:

Aha, takže když jsem třeba před dětmi vypila s manželem každý večer flašku vína, tak v tom musím pokračovat až do konce života, v těhotenství i v kojení? A on má právo to po mě nadále vyžadovat? ;)
Jako chápu, kam tím míříš, určitě je špatně, že se mu snaží procpat jídla, která jsou neveganská a ještě kolem složení mlží, na druhou stranu ona si může o svém stravování rozhodovat sama a on by to měl také respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106058
4.1.22 13:16
@Anonymní píše:
Ahoj všem. :mavam:
Nepřišla jsem si stěžovat, spíš už se tomu směju a jdu si vyslechnout vaše názory s nadhledem…
Bydlím s přítelem, který je pár let vegan. Když jsme se poznali, snažil se mě taky zveganizovat, dřív jsem to zkoušela a donedávna nejedla maso, ale teď v těhotenství jím vše a potřebuju být zdravá a silná z kvalitní stravy. Já mám ve stravě po dlouhých letech komplikací a trápení se konečně jasno. Jím vše a jsem spokojená. Ale mám pocit, že i když se snažím vyhovět chapovi, tak mu to není dost dobrý. Vařím teplé obědy, často i večeře, někdy vegansky, ale pochopitelně jindy do jídla dám i sýr, vejce, sobě někdy udělám maso. Ale přítel vše komentuje, vyptává se, co v tom je, nejhorší je, že vše nahrazuje vegan fast foodem - burgery, tortilly, bagety, na snídani standardně pečivo, sladké musli, samé sacharidy a cukry. Já jakožto empatik ženská to samozřejmě vnímám, není mi to lhostejné, mám ho ráda. Když vidím, jak se po té stravě cítí, chci to změnit, ale on ne. Říkala jsem mu taky, že jiný chlap by došel domů a byl by rád za teplé jídlo na talíři, nevyptával by se, co v tom je atd. I máma mi řekla, že její přítel by prostě snědl, co je, a ona by ani nevařila nic jiného. Jenže já nevím, jak to udělat nějak ideálně. Pak si zase stěžuje, že vařím málo, ale já vařím prostě hlavně abychom já a mimi měli jídlo kvalitní. Ufff… Co byste dělali vy? :D Jsem zvědavá :D

Ja bych to nedala, potrebuji abychom s partnerem byli zhruba na stejne vlne.
Pokud by mel problem musel by si varit sam. Ja bych takova jidla ani neumela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
4.1.22 13:22
@Sisika9 píše:
A ona s tím souhlasila, vzdala se masa. Najednou je mimino, závazek na celý život a partner ti oznámí, kašlu na tvoje zásady… Bezva holka :palec:

Když se vzdám masa, tak to přece neznamená, že už to tak zůstane do smrti, Když to tělu nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15212
4.1.22 13:26

Vař co mu chutná, nebo ať si vaří sám. Mě by taky vadilo kdybyste mě snažil někdo přesvědčit ať jim co mi nechutná. V jídle jsem hodně vybirava, takže proto mám pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
4.1.22 13:32

Já si myslím, že vztahy veganů a non-veganů nemůžou z dlouhodobého hlediska fungovat. Pokud někdo nejí žádné živočišné produkty, protože věří, že je to zlé a ubližuje se tím zvířatům, potom jak se asi cítí, když vidí denně, že jeho partner se tak chová? A non-vegan zase má vegana za polovičního blázna, který věci moc hrotí. Asi blbý příměr, ale to je jako kdyby spolu měli žít muslim a křesťanka.

Zkrátka mi přijde, že tohle je jedno z témat, kde by se dva měli shodnout. Protože pokud ne, tak ten problém máte doslova na stole u každého jídla. Nikdy nebude taková ta pohoda, protože on bude furt řešit (i kdyby ne nahlas), co vy jíte ve své porci a vy zase, co mu můžete dát do jídla a co už ne… My jsme s bývalým měli pronajatý velký byt a sdíleli jsme ho s bio-eko-vegany. Musely být dvě lednice, dva dřezy, nesměli jsme se dotknout jejich nádobí a další pošahanosti. Upřímně to bylo absolutně na hlavu a dýl než pár měsíců bych to opravdu nedala. Pokaždé když jsem šla do lednice, pan vegan se zjevil za mnou a snažil se mi vnutit videa krav, co je vedou na porážku a tak…

Jako kdyby mě ti lidé nechali na pokoji tak, jako já nechávala je (a taky jsem nebyla nadšená z toho, že mám všude po lince nějaké klíčící potvory a pod linkou bioodpad, na který se sjíždí všechny mušky z okolí), tak budiž. Ale většina veganů, co jsem poznala, se prostě neumí ovládnout a prostě si jen jíst svoje, bez řečí a bez nějaké propagandy… Já bych s takovým žít nemohla - „světonázor“ by partneři měli mít stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.1.22 13:37

A jak bude jíst vaše dítě?

• Citovat
  • Upravit
106058
4.1.22 13:39
@Sisika9 píše:

Vzdyt mu v nicem nebrani. Jen by chtela, aby nebyl linej si uvarit ty svoje jidla a necpal se nahrazkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 13:42

Řešila bych to tak, že by si dělal svoje jídlo sám. Asi bych nechtěla být s mužem, který od ženy očekává, že mu bude připravovat jídlo.
Samozřejmě připravuju jídlo celé rodině, dětem i partnerovi. Ale pokud zrovna vařím něco, co on nejí (např. těstoviny nebo sladká jídla), tak si vždy dělá oběd sám (ví to většinou předem, takže si něco hodí do hrnce třeba už ráno nebo ještě den předem). A nejlepší na tom je, že s tím nemá naprosto žádný problém. Ví, že kdyby si chtěl dát těstoviny nebo sladké jídlo, nemusí vařit. Ale prostě to jíst nechce, tak si vaří.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
4.1.22 13:49

Ano.. Vegani jsou specifická sorta lidi.. Ale když už si najdu vegana, tak to snad musím respektovat, ne?
Proč máme takový problém, respektovat odlišnosti ostatních?
Kdyby byl manžel vegan, tak se jasně domluvíme - například vegansky nevarim, musíš si vařit sám. Nebo - vegansky vařím obden, tobě zbyde na 2.den a já si dám steak..
Ale abych naservirovala svíčkovou s knedlíkem a manžel se musel ptát, co v tom je, protože evidentne je tam maso, smetana a vajicko a já mu to jako veganovi cpu a ještě si budu stěžovat, že to nejí, tak to fakt snad ne..

• Citovat
  • Upravit
2085
4.1.22 13:52
@unuděná píše:
Aha, takže když jsem třeba před dětmi vypila s manželem každý večer flašku vína, tak v tom musím pokračovat až do konce života, v těhotenství i v kojení? A on má právo to po mě nadále vyžadovat? ;)
Jako chápu, kam tím míříš, určitě je špatně, že se mu snaží procpat jídla, která jsou neveganská a ještě kolem složení mlží, na druhou stranu ona si může o svém stravování rozhodovat sama a on by to měl také respektovat.

Ne, tak to určitě nemusíte. Nicméně po něm taky nemůžete chtít, aby měnil něco, s čím jste si ho vybrala no :nevim: Ideální je, když si dva dokážou tolerovat tyhle rozdíly. Ale ono to svede jen málo lidí. Viz nedávno ta diskuze, kdy paní přestala kouřit a vztekala se, že muž ne. Nebo ta, co přestala fetovat a teď se diví, že partner ne… Tady to ale vypadá, že paní nebyla opravdová veganka nikdy, jen partnerovi na chvíli podlehla, protože se třeba obávala, že by s ní jinak dlouhodobě nebyl? Netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.1.22 13:56

@DeeDee.518 Jojo, taky myslím. Já myslím, že spolu fungovat můžou. Ale ona musí přestat mu nenápadně podstrkovat něco neveganského a přesvědčovat ho o výhodách jejího stravování a on musí přestat očekávat, že ona bude vařit podle něj a frflat nad jídlem, které uvaří. Což evidentně nezvládá ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
4.1.22 14:03
@lll2220 píše:
Nejsem vegan, ale kojená dcera reaguje průjmy a hleny na vejce, mléčnou bílkovinu, sóju, med a nejspíš i banány. Takže můj jídelníček je teď dost omezený. Manžel občas vaří a jsem ráda, že si dává bacha, aby nepoužil něco co nemohu a neřekl mi, že mám ruce a nohy a můžu si uvařit sama. 8)

Rekla bych, že u vas je rozdíl. Tvůj manžel vaří tak, aby bylo dobře vasemu dítěti. Zakladatelka těhotná nechce jist vegansky, protože jí to nedělá dobře a jejími partnerovi to nejspíš nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148543
4.1.22 14:03
@Sisika9 píše:

Bezva holka se prokazuje tak, že kolem partnera skáče jak on píská a nikdy jinak?
AŤ si pán žije podle svých zásad a vaří si sám, když mu vaření partnerky vadí ne?
Můj chlap má rád takové ty zabijačkové prejty, tlačenky, sulce, ovary a já nevím co, sám si nakoupí a sám si to nadělá a taky si to sám sní. To bych jako správná bezva ženuška měla dvakrát do měsíce šaškovat s masem, protože jsem se soužitím s ním k tomu zavázala nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný