Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cizinka1 píše:
To není pravda, tohle si hlídají, avokádo je u nás pro vyjmecne.
Jak kdo asi, pokud to ten mladý člověk nemá jako pózu. Jako když k nám přijela jakože vegetariánka, já sedla a napsala jí jídelníček, seznam jídel z kterých může vybírat a skončilo to tak, že z pěti dnů co u nás nocovala měla k večeři čtyřikrát hranolky ke kterým střídala tatarku a kečup. jednou smažený sýr. A to děláme i další dietní požadavky podle preferencí.
Kristepane, ať si každej žere co chce, hlavně ať mě s tím nikdo neopruzuje.. já jsem všežravec a velkej masožrout, takže tyhle veganský srágory bych fakt nevyvářela nikdy nikomu, když holt někdo žere odlišně, ať si vyváří sám.. já bych se s ním vůbec nezabývala.. ![]()
@Silverine247 píše:
Protoze vcely vyrabi med bez ohledu na to, zda ho lidi konzumuji? Jako mozna jsem mimo ja, ale treba s vejci nebo s mlekem to dokazu pochopit, s tim medem fakt ne. Jestli mi to dokazes vysvetlit, budu jenom rada.
Včely vyrábějí med jako svůj zdroj energie a živin. Když ho vezmeš divokým včelám, nebudou mít dost pro sebe. Když budeš včely chovat, musíš jim dát náhradu - cukr, pokud vím, který se co do obsahu živin medu ani zdaleka nevyrovná.
@Cizinka1 píše:
Mám dcery veganky, už pár let, vaříme dobře i chutné vegansky všichni, i dcery. Když máme chuť si dát něco neveganskeho, ohlasime, a vaří si sami.ja mám to jídlo ráda a dělá mi to dobře. Vajíčka s sýry jim, taky jogurty tvaroh ale omezené, maso max 1-2 týdně s Bio chovu.
Kdybych ale měla partnera co je gegangen a já ne, tak by jsem mu určitě nevyvarovsla, ještě když remca
Píšeš, že jíš vajíčka, sýry, jogurty a 1-2× týdně maso. Tak to jsem teda větší vegan než ty
Mě taky nedělá problém a vlastně mi dělá dobře dát si jednou, dvakrát týdně veganský oběd v mé oblíbené restauraci, ale rozhodně to ze mě nedělá experta na veganskou stravu
Jíst striktně a stále vegansky roky je o něčem úplně jiném. A troufnu si tvrdit, že z dlouhodobého hlediska držet vyvážený a pestrý veganský jídelníček je hooodně těžké.
A souhlasím, že většina veganů (a ještě lepší jsou makrobiotici) jsou fanatici a bavit se s nimi kloudně nedá.
@Sedmnactnulajedna píše:
Včely vyrábějí med jako svůj zdroj energie a živin. Když ho vezmeš divokým včelám, nebudou mít dost pro sebe. Když budeš včely chovat, musíš jim dát náhradu - cukr, pokud vím, který se co do obsahu živin medu ani zdaleka nevyrovná.
Dekuju za vysvetleni, ted uz tomu rozumim. O te nahrade medu jsem nevedela, proste jsem nejak predpokladala, ze staci vysadit v okoli vic kvetu a vcely si tu energii doplni z nektaru a prebytek opet ulozi do medu na horsi casy. Jako samozrejme vic prace pro ne, to jo. Asi se na stara kolena mam jeste co ucit. ![]()
@Elin29 píše:
Kristepane, ať si každej žere co chce, hlavně ať mě s tím nikdo neopruzuje.. já jsem všežravec a velkej masožrout, takže tyhle veganský srágory bych fakt nevyvářela nikdy nikomu, když holt někdo žere odlišně, ať si vyváří sám.. já bych se s ním vůbec nezabývala..
To je hodně primitivní komentář, navíc vůbec ne k tématu.
@unuděná píše:
Píšeš, že jíš vajíčka, sýry, jogurty a 1-2× týdně maso. Tak to jsem teda větší vegan než ty![]()
Mě taky nedělá problém a vlastně mi dělá dobře dát si jednou, dvakrát týdně veganský oběd v mé oblíbené restauraci, ale rozhodně to ze mě nedělá experta na veganskou stravu
Jíst striktně a stále vegansky roky je o něčem úplně jiném. A troufnu si tvrdit, že z dlouhodobého hlediska držet vyvážený a pestrý veganský jídelníček je hooodně těžké.
Vsak pise, ze veganky jsou dcery, nikde nepise, ze by byla expert. ![]()
@Sisika9 píše:
To je hodně primitivní komentář, navíc vůbec ne k tématu.
Je to ostřejší komentář, ale k tématu je až až ![]()
Ať žije bio eko a vegan. Na poli vám to sklidí kombajn.
Ps určitě jsem zapomel na víc ale na toho Ukrajince kterého do práce vozí dodávka ale ty jsou eko protože jich jedí místo 9 zhruba 15
Tak já jsem třeba hodně vyběračnej. Jsou věci, který mi nechutnají a který jsou mi protivný, ale nemám problém si to, co mi chutná uvařit sám. Spíš mi příjde dost primitivní názor zakladatelčiny matky. To jako, že chlap se pozná jen podle toho, že se každej večer dáví nad kdečím, co mu nechutná a nemůže nic říct, protože je to teplý a je to chlap?
@JiříkMazlík píše:
Ať žije bio eko a vegan. Na poli vám to sklidí kombajn.
- Pak to přeloží do traktoru ten to vyklopí v JZD
- pro to přijede něco většího veze to třeba do mlýna ten sežere nějakou elektriku
- dají do pytlíku a ty se asi vezmou z nebe odvezou to do velkoobchodniho skladu kde to vozí ještěrky a
- pak do krámu to přiveze tahač se spotřebou 30l na 100 km a tam musí celý den svítit chladit topit
Ps určitě jsem zapomel na víc ale na toho Ukrajince kterého do práce vozí dodávka ale ty jsou eko protože jich jedí místo 9 zhruba píše: Více
Co tim jako chces rict, ze maso se porazi, rozkouskuje, rozpytlikuje, rozveze do kramu a nachladi samo, vejce se snesou samy do kartonu a mleko se samo vyvrbi v plastovych lahvich, ktere vyrostly v lese? ![]()
@Silverine247 ne Tohle říct nechci.
jen je v celku jedno planetu neušetří žádný vegan ![]()
A před těhotenstvím jsi do toho šla s ním viď. Teď už ho máš jistého, tak se na to můžeš konečně vykašlat. Kdo chce hledá způsoby..
Protoze vcely vyrabi med bez ohledu na to, zda ho lidi konzumuji? Jako mozna jsem mimo ja, ale treba s vejci nebo s mlekem to dokazu pochopit, s tim medem fakt ne. Jestli mi to dokazes vysvetlit, budu jenom rada.