Vyčerpaná ze studia VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@pe-terka píše:
Pokud neplánuješ rozvíjet profesní kariéru na některé z vš fakult, jeví se mi doktorantský titul jako zbytečnostPokud u tebe vyhořelo osobní nadšení a ambice, nedává mi to smysl. Já jsem se setkala i s názorem, že mimo akademickou půdu je doktorantský titul spíš na škodu
![]()
Chápu, už jsi do studia vložila spoustu čas a energie. Ale pokud ho profesně nezúročíš…Důkladně si zvaž své kapacity, sepiš pro a proti - at neskončíš někde zhroucená
![]()
to je jen kalkul, o tom studia obvykle nejsou,
I kdyz dnes se mozna kolkuluje vice nez drive, kolik to prinese,
podobne zvasty jsem poslouchal take, kolik roku, kolik penez a podobne,
nakonec jsme mel vsechno, ted zase nemam nic a je mi dobre,
jak klasik zpiva,
jednou jsi nahore,
podruhy jsi dole
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Více méně se tím živím už teď, jen jsem v soukromé sféře kvůli volné pracovní době. Dělám to samé už 13 let, začínala jsem při RD se starší dcerou, časem jsem se vypracovala tak, že to vzdělání po mě nikdo nechce. Jen všichni okolo mě měli VŠ, tak jsem si kdysi řekla, že ji tedy chci taky. Netušila jsem, že tam vydržím tolik let.
Uvažuji, že bych po skončení studia zůstala na VŠ a věnovala se výzkumu. Pokud mne tedy budou chtít. Sice bych klesla finančně, ale baví mě to. I když občas mám krize, jako teď. Tato je zatím největší, kterou jsem měla.
aha, takže je to jinak…V tom případě radím to co Jesika - dej si semestr pauzu, at nabereš trochu sil a energie…Budeš potom uvažovat s chladnou hlavou a lépe vyhodnotíš priority. Přeji štastnou volbu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pesimistaa píše:
to je jen kalkul, o tom studia obvykle nejsou,
I kdyz dnes se mozna kolkuluje vice nez drive, kolik to prinese,
podobne zvasty jsem poslouchal take, kolik roku, kolik penez a podobne,
nakonec jsme mel vsechno, ted zase nemam nic a je mi dobre,jak klasik zpiva,
jednou jsi nahore,
podruhy jsi dole![]()
![]()
můžeš mi upřesnit, co konkrétně je kalkul? Že jí radím rozvahu, aby se nervově nesložila? Tak to máme asi na hodně věcí odlišný pohled ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si dala rok pauzu, ale taky je to ovlivněné tím, že čekáme druhé dítě a tento semestr jsem absolutně nezvládala chodit na zkoušky, psát se dalo i při nevolnostech. Doufám, že do toho zase naskočím, protože mě škola strašně baví, ale taky se občas bojím kdy přijde takový moment, že v tom přestanu vidět smysl. Z legrace říkám, že mám ještě místo na poličce na dva červené diplomy.
- Citovat
- Upravit
@lenka_ píše: Plány jsou to krásné, jen se v současné době cítím totálně neschopná a unavená.
to je ono, tyhle pocity asi vedly k tomu, ze kdyz prislo narocne obdobi, tak par student to zabalilo,
byla to takova prirozena selekce, aby si skola nemusela spinit ruce s redukci poctu student,
vzdycky zvedli latku tak, aby to par lidi vzdalo a pak s ejelo v pohode dal,
muze to byt I tento pripad, proste latka je umyslne trosku vys, jako na olympiade, hledaji se nejlepsi,
zvladnes to a budes mezi premianty
tohle neni az tak uplne muj subjektivni dojem, vyplynulo to na dvou skolach s diskusi s profesory, proc nastavuji ruzna kriteria pro nas a pro potencialni odpadliky,
takove resume bylo, ze prece nemohou tem slabym dat stejna kriteria jako nam, ze by museli vyhazet pulku skoly, tim jsme dostal jasne najevo, ze nas par nama sanci na nejake srovnatelne podminky s prumerem, zamysli s enad tim, zda ty prave nepatris mezi ty vybrane, kteri musi zabrat mnohem vic, nez ti prumerni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
můžeš mi upřesnit, co konkrétně je kalkul? Že jí radím rozvahu, aby se nervově nesložila? Tak to máme asi na hodně věcí odlišný pohled
kallkul nad profitem, podle me se primarne clovek nezene za vzdelanim pro nejaky profit, ale pro svou vlastni vnitrni potrebu, ta se neda kalkulovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když dokončila studium a šla do praxe, tak po dvou letech jsem si klepala na čelo, proč že jsem to vlastně šprtala jak mezek? Praxe je (alespoň v mém oboru) úplně jiná, než ona důležitá teorie. Takže diplom mám a už nikdy v životě nebudu víc než 90% teoretických vědomostí vůbec potřebovat. A že by za ten papír byl i vyšší plat, tak to taky tak nějak úplně nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lada-m píše:
Já když dokončila studium a šla do praxe, tak po dvou letech jsem si klepala na čelo, proč že jsem to vlastně šprtala jak mezek? Praxe je (alespoň v mém oboru) úplně jiná, než ona důležitá teorie. Takže diplom mám a už nikdy v životě nebudu víc než 90% teoretických vědomostí vůbec potřebovat. A že by za ten papír byl i vyšší plat, tak to taky tak nějak úplně nefunguje.
jenze muzes take nekolikrat za zivot zmenit obor a pak s eti vdelani hodi,
je pravdou, ze v zadnem oboru nevyuzijes naucene v plnem rozsahu, ale dulezita je flexibilita na kterou jsi dobre pripravena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedokážeš ani napsat studii?
To je falešná představa o tom, jak vědecká práce a publikování funguje, negativní posudky jsou naprosto normální součástí toho procesu a dostává je každý. Poprvé to zdrtí, ale nesmíš si to brát tak osobně. Že nesmíte oponovat při prezentaci pokroku na dizertaci nechápu, vůbec si neuím představit, jak něco takového může bez diskuse fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pesimistaa píše:
kallkul nad profitem, podle me se primarne clovek nezene za vzdelanim pro nejaky profit, ale pro svou vlastni vnitrni potrebu, ta se neda kalkulovat
Vlastní vnitřní potřeba zde zjevně došla, pokud sis nevšiml. Takže mi nepodsouvej žádný kalkuly a už tou hlavou netluč - jsi natvrdlej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@selia píše:
negativní posudky jsou naprosto normální součástí toho procesu a dostává je každý. Poprvé to zdrtí, ale nesmíš si to brát tak osobně.
souhlas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
Vlastní vnitřní potřeba zde zjevně došla, pokud sis nevšiml. Takže mi nepodsouvej žádný kalkuly a už tou hlavou netluč - jsi natvrdlej
tak dobre, otluci si ji jeste trochu, aby zmekla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud se da tak prerus studium…treba na rok a pak to dodelej…me ceka asi neco podobnyho taky ted dodelavam skolu pri plnym uvazku…aktualne prvak na inzeniru a celkem premyslim, ze bych mozna sla pak dal na doktoransky ikdyz to fakt nepotrebuju..
takze za me zkus prerusit nejak se dat dokupy, trosku si odpocnout a pak te to mozna prekvapi, ze se ti zacne styskat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni mi az tak uplne jasne, ktere oponenty mas na mysli, ale jestli referee casopisu.kam jste to poslali, tak hlavu vzhuru. Mam H index 17,takze uz mam neco malo opublikovane, a muzu rict, ze spatne posudky se stavaji a nic s Tim neudelas, ani kdyby si byla vedec/psavec toho nejvyssiho formatu. Oponenti jsou jenom lide, kdyz jsou v blbem rozmaru, nebo nedej boze znaji sefa a nemajiho radi, lezete Jim do zeli…prikladu je spousta, Tak mas smulu. Holt to posles jinam. A co se tyce kritiky primo od lidi kolem, I ta je normalni. Ma ti mimojine pomoct vychytat slabiny…na to si zvyknes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám teď dost podobný pocity. Taky dělám doktorát se dvěma dětmi, akorát teprve končím první rok a děti mám malý (starší teprve půjde v září do školky), pořídila jsem si je až po Bc. studiu. No a mám pocit, že jak mě to od začátku až po konec Mgr bavilo, tak teď je to děs. Nemám čas na svoji dizertaci, protože pořád dělám něco pro školu, přednášky, pomoc při výuce, oponentura bakalářům… a to jsem na dálkovým. Teď mi konečně přijali článek k publikaci a musím se hned vrhnout na prezentaci na konferenci doktorandů. To prý vždy bývala pohoda, ale letos se změnil předseda komise a bude to peklo. No prostě z toho vůbec nemám takovou radost, jako jsem myslela.
Ale rozhodně to nehodlám vzdávat. Tuším, že všechny moje negativní pocity pramení z toho, že jsem nervozní z nového předsedy komise, u kterého to jen tak každýmu neprojde. Počítala jsem s „dávačkou“ a teď toto. Až to budu mít za sebou, zase budu ráda, že studuju. I kdyby ne, vím jistě, že ukončení školy bych litovala.
Nemáš taky jen splín z toho, že ne všechno jde tak hladce, jak sis představovala? Možná by řešením bylo přerušení na semestr a uvidíš, co to s tebou udělá. Ale jsi kousek od konce, nevzdávala bych to, budeš si to vyčítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit