Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@petulenka1998 píše:
Jiste ja vas chapu a dekuji Vam za nazory. Casto mi do toho mluvi rodina a ze se ji moc venuji a ze to neni uplne dobre a ze by mela spat sama a bez prsa a takovy ty klasiky, ze clovek zacne pochybivat jedtli dela veci spravne. Ale dekuui vam a zkusim vase rady ohledne spinkani a jinak ji necham at si dela co potrebuje.
A jak rodina vi, ze spi u prsa? To jim vyklada manzel?
Já na první dítě byla přísná, usinala vzdy sama, moc jsem ji nechovala. 1000 rad jsem dostávala, že bude rozmazlená, bla bla…
Teď mám třetí, neskutečně si ji užívám, hladim a kojim ji tak dlouho dokud neusne, spi s náma v posteli. Je jí 10 měsíců. Je neskutečně hodná, skoro nekrici. Pořád je v něčím objetí. Je vidět, že je šťastná. A tak to má podle mě být. Je mi líto, že jsem dala na názory ostatních a ráda bych vrátila čas zpět.
Jen k jednomu tvému bodu - 10měsíční děti si fakt samy nehrají s hračkami
to chceš opravdu moc
@Magnificata píše:
Já na první dítě byla přísná, usinala vzdy sama, moc jsem ji nechovala. 1000 rad jsem dostávala, že bude rozmazlená, bla bla…
Teď mám třetí, neskutečně si ji užívám, hladim a kojim ji tak dlouho dokud neusne, spi s náma v posteli. Je jí 10 měsíců. Je neskutečně hodná, skoro nekrici. Pořád je v něčím objetí. Je vidět, že je šťastná. A tak to má podle mě být. Je mi líto, že jsem dala na názory ostatních a ráda bych vrátila čas zpět.
Taky zazivam sok, jak clovek bere dalsi dite (ja mam teda teprve druhy, ale po par letech snahy a 10let od prvniho) uplne jinak!!! A taky me mrzi, ze jsem si prvni neumela takhle uzit.
@stinga píše:
Jen k jednomu tvému bodu - 10měsíční děti si fakt samy nehrají s hračkami![]()
to chceš opravdu moc
No nehraje si s hračkami, ale samo se zabaví.
jasně, že ne někde zavřené samo v pokojíku, ale pokud je ve stejné místnosti s tebou.
@petulenka1998
co na to říct, je to úplně normální, je fajn to tak přijmout a neupínat se na to, jak by to mělo být. Každé dítě je jiné a přesně, jak píší holky…
ten čas tak rychle uteče, užívej si to, je ještě hodně malinká, potřebuje být s tebou, na druhou stranu chápu, že bys potřebovala „být chvilku sama“, jestli máš šátek, ten hodně ulehčí, po roce jsou fajn učící věže, kdy dítě stojí u linky a pozoruje, co děláš…
@petulenka1998 píše:
Jiste ja vas chapu a dekuji Vam za nazory. Casto mi do toho mluvi rodina a ze se ji moc venuji a ze to neni uplne dobre a ze by mela spat sama a bez prsa a takovy ty klasiky, ze clovek zacne pochybivat jedtli dela veci spravne. Ale dekuui vam a zkusim vase rady ohledne spinkani a jinak ji necham at si dela co potrebuje.
a neboj, opravdu jí tim nerozmazlíš, naopak ona se potřebuje nabažit tvé přítomnosti a dáš jí dobrý základ na to, až půjde do školky… ![]()
@petulenka1998 odnaučit usínat v nosítku, to je podle mě blbost, já to používala temer do 2 let, protože v nosítku usnuly děti do 15 min a v posteli by po mě skákaly 2h, takhle jsem je položila a spaly a já měla večer volný…
ty děti si nezvyknou a nebudou závislé, jak si můžeš myslet, oni se tak rychle vyvíjí, že za pár měsíců je vše jinak ![]()
syn měl 12kg v půl roce a když je dobrý šátek, není to vůbec zlé, nosila jsou dlouho ještě 18kg dítě…
a knihu každé díte může dobře spát opravdu NEDOPORUČUJU! je to vyplakávací metoda a není to vůbec nic dobrého
viz něco o spánku:
https://www.prosimspinkej.cz/…y-odborniku/
https://www.prosimspinkej.cz/…6-17-mesicu/
doporučuji pročíst ![]()