Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná by bylo fajn si dojit k psychologovi, tohle zavání PPP. Jentak mezi nami, kdyz si jednou za cas uděláš “cuneci” den, ničemu neublížis, naopak nastartujes metabolismus a ten pak bude senzitivnejsi, na případný kaloricky propad.
Ve čtvrt na tři rano řešit, ze sis dala vafli, syr a placku, nemelo by te trapit, co jsi snedla, kdyz se jinak hlidas. Trapit by te mělo, ze te to trapi takovým způsobem.
Kazdy potrebuje jednou za cas restart. Mela jsem trenera, co pri svým sobotním cheatu sezral celou pizzu, celou nutellu kilo masa a zabil to litrem coly. Vecer uz se tesil na svoji týdenní fitness stravu. Nemel deka tuku Navic…
Myslim si, ze to jestli se to 2 hodinama na kole spali nebo ne je ten nejmensi problem ktery mas.
To jako vazne? Jestli ano, vyhledej odbornou pomoc. Jses psychicky nemocna.
Máš dost velký problém.. Padej k psychologovi. Tohle není normální uvažování
Hm, tak podle tvé filozofie bych já asi z kola už neslezla
. Uklidni se. Nejvíc na tloušťku jdou hloupé myšlenky.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se asi spíš jen vykecat. Včera u nás ve městě byl jarmark, a jak už to bývá, všude bylo k mání něco dobrého na zub, od klobás až po sladké dobroty, bohužel, neodolala jsem a dala si vafli potřenou čokoládou, se šlehačkou a toppingem, o něco déle bramborovou placku a zakončila jsem to kouskem uzeneho sýra. Stravuji se jinak zdravě, mám hrozné výčitky svědomí, že se to podepíše na mojí hmotnosti a naruší moje stravovací návyky(že se rozežeru atd.) Myslíte, že když půjdu zítra tak na dvě hodinky na kolo, tak to spálim? Děkuju za rady.
Pokud se stravujes zdravé určitě není nic hrozného pokud si jednou za čas dáš i něco nezdravého.Myslim že to tak má každý že i ten největší sportovec a zastánce zdravého stravování si jednou za čas dá něco nezdravého…
Děkuju za uklidnění, vim, že už to moc přehánim, budu se snažit tyhle výčitky ukočírovat, máte všichni pravdu. O tom cheat day jsem taky četla, tak na tom asi něco bude. Tak dnes zas zdravě. Ahoj
![]()
Jentak mezi nami, kdyz si jednou za cas uděláš “cuneci” den, ničemu neublížis, naopak nastartujes metabolismus a ten pak bude senzitivnejsi, na případný kaloricky propad.
no, z me zkusenosti staci i jeden takovy den, aby to nabouralo zdrave traveni, bohuzel.
Ja tedy mela cuneci den vcera. Zacalo to tim, ze jsem si dala 2 velke maslove susenky k ranni kave. Pak jsem varila hovezi polevku s morkovymi kostmi a zrejme jsem si mohla odpustit morek na chlebe, co jsem si dala k te polevce. Jednak je to dost mastne a jednak chleba mi nedela dobre na traveni. Bylo mi pak spatne cele odpoledne. Tlak v zaludku, lehka nevolnost, malatnost… proste FUJ. Taky asi nepomohlo, ze jsem si dala kousek cokolady. Po zbytek dne jsem uz nic nejedla a byla jsem rada, kdyz se mi vecer ulevilo.
Vlastne ani nevim, co to do mne vcera vjelo, ze jsem tak prasila. Snazim se zdrave jist a docela se mi v posledni dobe darilo a pak udelam tohle.
Především se naučte mít ráda sebe samu. Takhle jak to popisujete to zní jako učebnicový náběh na poruchu příjmu potravy.
Tam totiž nejde o jídlo, ale o sebenenávist a pocit bezmoci, který člověk řeší tím, že se snaží mít naprostou kontrolu nad tím co jí. Jenže pak při běžné situaci najednou propadne do absurndích pocitů viny, případně kolotoče nesmyslně přísných období a záchvatovitého přejídání.
Problém není jídlo - problém je nepřijetí sebe samá a to, že člověk neumí efektivně prosadit a naplnit ostatní svoje pořeby či očekávání, jež jen to co jí.
Řešit to umí psychoterapie.
@Ou píše:
Především se naučte mít ráda sebe samu. Takhle jak to popisujete to zní jako učebnicový náběh na poruchu příjmu potravy.Tam totiž nejde o jídlo, ale o sebenenávist a pocit bezmoci, který člověk řeší tím, že se snaží mít naprostou kontrolu nad tím co jí. Jenže pak při běžné situaci najednou propadne do absurndích pocitů viny, případně kolotoče nesmyslně přísných období a záchvatovitého přejídání.
Problém není jídlo - problém je nepřijetí sebe samá a to, že člověk neumí efektivně prosadit a naplnit ostatní svoje pořeby či očekávání, jež jen to co jí.
Řešit to umí psychoterapie.
anebo se treba snazi zhubnout. Ja bych teda neprijimala svoje obezni ja ani omylem. Promin, ale to, co vedes jsou takove pseudo-psychologicke recicky.
Ahoj, jdu se asi spíš jen vykecat. Včera u nás ve městě byl jarmark, a jak už to bývá, všude bylo k mání něco dobrého na zub, od klobás až po sladké dobroty, bohužel, neodolala jsem a dala si vafli potřenou čokoládou, se šlehačkou a toppingem, o něco déle bramborovou placku a zakončila jsem to kouskem uzeneho sýra. Stravuji se jinak zdravě, mám hrozné výčitky svědomí, že se to podepíše na mojí hmotnosti a naruší moje stravovací návyky
(že se rozežeru atd.) Myslíte, že když půjdu zítra tak na dvě hodinky na kolo, tak to spálim? Děkuju za rady.