Vydědit syna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
irinek
30.10.12 13:05

Tak to je síla, hrozné. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

zakl.

Aha tak děkuji, netušila jsem že to bude takto složité. V tom případě jak některé z vás řekly bude asi nejlepší veškerý majetek přepsat, aby kdyby náhodou se něco stalo, nebylo co dědit.

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.

No a co se týče vydědění, tak jsou pro to zákonné důvody:
Ze čtyř důvodů
Zůstavitel může vydědit potomka pouze ze 4 občanským zákoníkem uvedených důvodů (specifikovaných v jeho ustanovení § 469a odst. 1 písm. a) až d), a to jestliže:
(písm. a) v rozporu s dobrými mravy neposkytl zůstaviteli potřebnou pomoc v nemoci, ve stáří nebo v jiných závažných případech,
(písm. b) o zůstavitele trvale neprojevuje opravdový zájem, který by jako potomek projevovat měl,
(písm. c) byl odsouzen pro úmyslný trestný čin k trestu odnětí svobody v trvání nejméně 1 roku,
(písm. d) trvale vede nezřízený život.

A všechny se jak na potvoru týkají dospělých dětí. To je smůla, co? :lol:

• Citovat
  • Upravit
10141
30.10.12 13:06

Chudák kluk :(. Tohle není důvod k vydědění. To by bylo v ČR vyděděných z daleko vážnějších důvodů ;) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885

A co tak male dite provedlo, ze ho chcete vydedit? A kdyby chtel manzel vydedit vase dite, to by se ti libilo? Proste je to jeho dite a dedic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713

Co mu syn udělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
30.10.12 13:08
@Anonymní píše:
Aha tak děkuji, netušila jsem že to bude takto složité. V tom případě jak některé z vás řekly bude asi nejlepší veškerý majetek přepsat, aby kdyby náhodou se něco stalo, nebylo co dědit.

Hmm..tak ty jsi taky pěkná koukám.. :zed:..zajímalo by mě jak se jednou budeš tvářit až takto odstřihne tvoje děcka.. :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
30.10.12 13:08
@valkil píše:
Tak než jsem napsala odpověď, tak už se jen opakuju.
Ale zkusit sepsat závěť může. Záleží pak na obhájci, soudci, jak se vyspinkají, když by to došlo až tak daleko…Příspěvek upraven 30.10.12 v 13:06

Závěť v tomto případě nepomůže, v ČR se dědí ze zákona, závěť, která by byla v rozporu se zákonem, je neplatná. Vydědit lze jen v případech popsaných výše.

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
30.10.12 13:09
@valkil píše:
Tak než jsem napsala odpověď, tak už se jen opakuju.
Ale zkusit sepsat závěť může. Záleží pak na obhájci, soudci, jak se vyspinkají, když by to došlo až tak daleko…Příspěvek upraven 30.10.12 v 13:06
Říká ti něco pojem neopomenutelný dědic? To se potom může vyspinkat jak chce, ale stejně ten chlapec dostane svoje.
  • Citovat
  • Upravit
5533

Zakladatelko, vím, že to sem nepatří :oops:, ale nechápu, jak si vůbec můžeš svého muže vážit, když se takhle chová k vlastnímu synovi.
To dítě nemůže za to, že se s ním tatínek nevídá. To nebylo jeho rozhodnutí. Být tebou, tak s manželem promluvím, protože jednou se také může stát, že naprosto stejně se může zachovat i k vašim dětem :zed: :zed: :zed:
Vydědit nezletilé dítě nemůže, ze zákona to prostě nejde.
Jediné řešení vidím v tom, že by manžel veškerý svůj majetek přepsal na tebe, nebo na vaše společné děti, a sám by tam měl „jen“ věcné břemeno. Ale tedy hodně se mi takové řešení příčí. To dítě je v tom nevinně, on si svého otce nevybral :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236

To, že syna 2 roky neviděl, není důvod pro vydědění. A proč to chce udělat? 8o Nějak mě nenapadá žádný důvod pro takové jednání. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885

Tak hlavne je financne postarano o dite, kdyz se muzovi neco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
30.10.12 13:10

Nechci se zakladatelky zastávat, absulutně s tím nesouhlasím, ale ze svého oboru vím, že lidé dělají daleko horší věci. Zakladatelka je určitě přesvědčena, že toto řešení je správné a ptala se pouze na možnosti vyřešení situace, nikoliv na morální hledisko celé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
30.10.12 13:10

Takových tatínků by mělo být co nejmíň, to je síla :-D Zakladatelka nejspíš děti nemá, jinak by tohle nemohla napsat. Syn nemůže za to, že má za otce hajzlíka, který ho nechce vídat a to je pro něj důvod, aby ho chtěl ještě k tomu i vydědit. Asi to zakladatelka myslela jako provokaci ne?! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
30.10.12 13:11

Uf, většinou do takovýchto diskuzí nereaguju, ale tohle je síla. Připomíná mi to mého EX který se syna vzdal jakmile měl možnost, manžel si ho chtěl osvojit a on to v klidu na základě dluhu na alimentech 120tis a hrozící exekuce podepsal. řekla jsem mu že když to osvojení podepíše snížím mu dluh, bez přemýšlení podepsal. A já jsem teda šťastná, syn má nejlepšího tátu jakýho si může matka pro své dítě přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí