Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A vy máte spolu děti??? jste manželé?? jestli jo tak ani přepis na Tebe nepomůže (a je otázka jestli by to chtěl to na Tebe přepsat…) jediné co by šlo, tak napsat to na Vaše dítě… je to hnus, ale po pravdě je to jediná možnost jak z této situace ven. raději taky anonymně:-) tady to nikdo nevidí i z jiného úhlu pohledu, který může být i jiný… „tatínek“ dítě mohl zaopatřit a třeba mohla udělat chybu i jeho maminka, která si našla někoho jiného nebo dělala naschváli dítě nechtěla pouštět atd. a chlap to neustál nemusí být vinna jen na chlapovi… jsme baba, ale nechápu proč se vinna hází jen a chlapy
kinley, ale to první dítě měl jaksi za plných smyslů ne? Nechápu, proč by tedy nemělo dědit. Plus dům měl být napsaný na oba manžele, pak by nebyl tak velký problém vyplatit dítě z předchozího vztahu, ať byl jakkoli krátký.
@bumbinka Docela by mě zajímalo, jak by se to dokazovala, že např. neprojevuje zájem. Přišlo by tomu klučinovi (resp. jeho mamince) předvolání k soudu a chodili by tam známí svědčit, že dítě nejeví zájem?
@kinley Tak se mají lidi chránit, nebo dělat tak, aby ty mimina nepekli. Holt následky si pak každý musí nést sám…manželka s tím bohužel měla počítat, tragédie netragédie.
Nejlepší je majetek převést na někoho jiného, pokud nechce na manželku (což bych pochopila), tak bych to převedla na někoho spolehlivého v rodině. Myslím, že poznámky chudák kluk jsou trochu mimo. Navzájem se nestýkají - asi k tomu mají důvod a častokrát to bývají ex manželky, kdo dělá potíže. Alimenty koneckonců platí. Nebo musí doufat, že se dožije jeho 18 let a pak ho může vydědit. Podle příští novely už nebude muset ani uvádět důvody - ale asi by to bylo neprojevování dostatečného zájmu. V 18 letech mu již nemůže nikdo bránit se stýkat s jeho otcem a pokud se s ním nechce stýkat, tak proč by měl mít nárok na jeho majetek.
S exmanželkou nemusí nic řešit a soud mu v ničem nepomůže. V případě úmrtí si soud k dědickému řízení přizve všechny pozůstalé, tzn i syna. Takže bud majetek převést na někoho jiného nebo se snažit přežít do jeho 18 let a pak vydědit.
@kinley píše:
Wow docela drsné ale znám jeden případ z okolí.
Chlap si upekl miminko se svou kolegyní, té se narodil chlapec na kterého on platil ale nikdy ho neviděl… Roky běžely a on se oženil a měl další dvě děti se svou manželkou, postavili do rodinný domeček a pohoda. Po 11 letech měl chlap autonehodu a zemřel. A kdo je na tom teď úplně nejhůř? jeho manželka, protože barák byl napsaný na toho chlapa a ona musela vyplatit dědictví na jeho „úlet“ z minulosti. Takže ženská bez manžela, s hypotékou na krku a ještě si musela vzít pujčku 800 tisíc aby vyplatila jeho první dítě. Tím že jeho prvnímu dítěti je pouze 11 let tak peníze dostala jeho maminka, které teď v práci se nám chlubí že si konečně koupili chatu a že je na tom luxusněDrsné že? někdy si ten osud s námi zajímavě hraje
ale to byla jen taková vsuvka z mého okolí
me to prijde spravedlive…vzala si chlapa s ditetem..dobrovolne..mel k nemu povinosti..proste to tak je.
@rejžička píše:
@bumbinka Docela by mě zajímalo, jak by se to dokazovala, že např. neprojevuje zájem. Přišlo by tomu klučinovi (resp. jeho mamince) předvolání k soudu a chodili by tam známí svědčit, že dítě nejeví zájem?
Týká se to jen plnoletých, neplnoleté vydědit nelze… A nevím, jen vím, že pro vydědění jsou zákenom jasně dané případy, kdy to lze, a sem jsme je opsala… ![]()
@Anonymní píše:
Aha tak děkuji, netušila jsem že to bude takto složité. V tom případě jak některé z vás řekly bude asi nejlepší veškerý majetek přepsat, aby kdyby náhodou se něco stalo, nebylo co dědit.
tak to je fakt mazec ![]()
Ten svět je uplně naruby ![]()
Nedávno tu byla diskuze, maminka se vdala a chtěla dát jméno po bývalém příteli synovi(otci toho dítěte) spousta holek to nechápala jako proč? to bylo tak hezké.
@tutinka
jj to já vím, já nelituju nikoho z těch zůčastněných
je to jen případ z okolí. Dědit samozřejmě první dítě právo mělo o tom žádná. Spíše jsem chtěla poukázat na to, že chlapa vůbecnenapadlo že se mu může něco stát a svou nynější manželku pak dostat do véééélkých průblémů finančních…ta totiž je teď zadlužená jak šlak a to za tu situaci vlastně nemůže (první dítě bylo počato a narozeno ještě než ona toho chlapíka potkala). Já jen že není naškodu myslet i na případné nečekané údálosti ![]()
Divím se že se zakladatelka nebojí, že to samé udělá jí
mně by to nepřekvapilo. Další bezpáteřní tatínek… ![]()
Otázka zní: Děsí ho představa, že by syn mohl něco zdědit víc než možnost, že ty si po přepsání majetku najdeš milence a kopneš ho do zadele? ![]()
@Anonymní píše:
Aha tak děkuji, netušila jsem že to bude takto složité. V tom případě jak některé z vás řekly bude asi nejlepší veškerý majetek přepsat, aby kdyby náhodou se něco stalo, nebylo co dědit.
Wow docela drsné ale znám jeden případ z okolí.
Drsné že? někdy si ten osud s námi zajímavě hraje
ale to byla jen taková vsuvka z mého okolí 
Chlap si upekl miminko se svou kolegyní, té se narodil chlapec na kterého on platil ale nikdy ho neviděl… Roky běžely a on se oženil a měl další dvě děti se svou manželkou, postavili do rodinný domeček a pohoda. Po 11 letech měl chlap autonehodu a zemřel. A kdo je na tom teď úplně nejhůř? jeho manželka, protože barák byl napsaný na toho chlapa a ona musela vyplatit dědictví na jeho „úlet“ z minulosti. Takže ženská bez manžela, s hypotékou na krku a ještě si musela vzít pujčku 800 tisíc aby vyplatila jeho první dítě. Tím že jeho prvnímu dítěti je pouze 11 let tak peníze dostala jeho maminka, které teď v práci se nám chlubí že si konečně koupili chatu a že je na tom luxusně