Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tohle asi uplně slyšet nechceš, ale antikoncepce je svinstvo, s tím nic nenaděláš a psát ti tu může kdokoliv cokoliv
Já osobně ji neberu už 7 let a vracet se k ní už nehodlám, používáme jiné metody ochrany (ne není to kondom a ani nejsem nijak ve stresu, jestli náhodou nejsem těhotná).
@Popokatepetla píše:
No tohle asi uplně slyšet nechceš, ale antikoncepce je svinstvo, s tím nic nenaděláš a psát ti tu může kdokoliv cokolivJá osobně ji neberu už 7 let a vracet se k ní už nehodlám, používáme jiné metody ochrany (ne není to kondom a ani nejsem nijak ve stresu, jestli náhodou nejsem těhotná).
Souhlas, neberu ji už cca 10 let, nestojí mi to za to. Dcera byla na exkurzi v čističce odpadních vod a těch hormonů jsou tam kvanta a nedá se to nijak odstranit a teče to do řeky. A jaký to má dopad na organismus po dlouhodobém užívání škoda mluvit, Zkrátka je to humus.
Protože spokojené ženy nemají důvod na ten net psát. A to se netýká jen HA. Beru HA a naprostá spokojenost, fakt nevím, co bych bez ní dělala. A miliony dalších žen ji užívají též. Pokud tě nahlodal leták s vedlejšími účinky, tak stejné hrůzy najdeš i u ibalginu. Navíc plno žen HA bere jako „lék“ na určité problémy a po vysazení se ty problémy vrátí jak bumerang. Brát či nebrat, to je na každém. Osobně bych neměnila a jsem vděčná, že ha existuje
Já ji beru i kvůli problémům po porodech a jsem spokojena. Přestaly mi bolesti i dlouhé a silné krvácení. Taky jsem měla po porodu období - je to svinstvo, už ji nechci. Vydržela jsem to dva roky, kdy jsem zkoušela kde co, abych si ulevila. A pak jsem to vzdala, beru zase ha a muzu normálně fungovat. Teď mám zrovna Bonadeu
Tak krom zlepšení pleti ustálení menses a prevence proti rakovině jiné výhody neznám, ale furt si myslím je víc negativ než pozitiv.
Já ji brala v kuse 8let, bez ms. Zachránila mi zdraví, beze srandy. Měla jsem ji předepsanou na endometriozu. Za 8let vše ok, nepribrala jsem, chuť na sex stále, nálady nebyly. Po vysazení abych mohla otěhotnět mi cyklus naskočil ihned na původní délku i bolestivost. Za rok snažení jsem kvůli nemoci musela podstoupit 3operace. Ted po porodu ji beru zase. Aby se endo nevrátila. Baví mě že se nemusím trápit s ms. Kdykoli můžu kamkoli jet a neřešit zda tam nedostanu ms. Mám ji fakt bolestivou a první den dva jsem nepoužitelná. Omdlevam, zvracim atd. Chuť na sex ok, nálady nejsou. Hubnu. Dr mi pravidelně bere krev. Já to beru jako léčbu a problém s tím nemám.
Brala jsem ji 15 let. Pak těhotenství, teď beru zase. Kondomy nesnáším, jiné formy antikoncepce se mi užívat nechce. Byla jsem s ní spokojená, na postavu kvalitu pleti vliv neměla. Na libido trošku ano. Jak uděláme druhyho zase si ji nechám nasadit nebo jsem uvažovala i o sterilizaci, abych ji brát už nemusela. Ale tam jde spíš o paměť než o účinky. Jinak vedlejší účinky jak tu někdo psal jsou u všeho, chlapi taky berou viagru i když je tam ve vedlejších účincích uvedeno, že jim hrozí náhlá smrt
co by pro šťouch neudělali ![]()
Já HA nebrala nikdy a teď rozmyšlím jak dál po 2.porodu. Třetí dítě už nechci, připadám si na to stará.
Pozitiva HA nemohu posoudit, za to jsem za svůj život potkala 3 holky co ve věku 18-30 prodělaly mrtvici, údajně kvůli HA. Jedna dokonce 2×. Jedna byla bez následků, 2 v ID. Nestojí mi to za to, jen nevím jak to optimálně řešit bez hormonů a nežít v celibátu… ![]()
Brala jsem 8 let před těhotenstvími a po odstavení druhého dítěte zase. I když semtam zlobí, že musím změnit typ, tak bez ní být nechci. Kondomy nemáme rádi s manželem ani jeden, na přerušovanou nemáme morál a nehormonální tělíska, pesary se mi příčí. Navíc ta možnost libovolně si posunovat nebo úplně nemít MS je boží! Teď jsem byla měsíc bez ničeho a pleť děs běs (v mým věku řešit akné?
), cítila jsem se nafouklá, měla jsem PMS i ovulační bolesti, náladovost. Nejsem zkrátka přírodní žena ![]()
@Ennny A víš, na jakém principu funguje? Mě se to teda hrozně příčí ![]()
Jediná výhoda antikoncepce je, že docela spolehlivě chrání před nechtěným početím. Jinou výhodu neznám.
Já antikoncepci neberu, manžel má vasektomii. Brala jsem ji od 15 - 18let. Nezlepšila mi nic, ale ani jsem po ní nepřibrala. Akorát jsem měla po prodělané mononukleóze i přes veškerou možnou snahu neustále zvýšené jaterní testy. Pomohlo až vysazení antikoncepce.
Příspěvek upraven 24.06.19 v 13:11
@Bííí ahoj ja antikoncepci beru.ale taky sem mela obdobi ze po ni pribiram nemam chut na sex boleni hlavy atd. jenze sem ji vysadila a zjistila jsem ze sem pribrala jeste vic hlava bolela taky plet a vlasy se zhorsily.tak sem ji zase zacla brat beru BELARU na pul roku cca 1200kc a uz bych nemenila.co se tyce vahy tak uz stojim teda ted se znazim zhubnout no nic mimo tema.ale menzes max.4dny bez bolesti plet a vlasy se mi zlepsily tak o 85procent. takze si nestezuji.chce to zkusit a kdyz sedet nebude tak zkusit jinou ![]()
Ja antikoncepci brala, no skoro deset let, pak jsem vysadila kvuli otehotneni, po porodu se k ni klidne vratim, jeste zvazuji telisko, rozhodla nejsem, ale jedno z tech dvou to bude. prasky mi sedely nemela jsem s nima zadny problem.
@Ennny no úplně se mi do toho taky nechce, údajně má dost vedlejších účinků a není úplně spolehlivé. Zkušenost ale nemám.