Proč mít třetí dítě :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
10.2.12 12:30

Koukám, že to máme tedy opravdu dost podobné.
Já mám manžela o 12 let mladšího :oops: a rekonstrukci plánujeme také, jenže nějak nám to nevychází. Na hypotéku nedosáhneme (když sem na mateřské) takže smůla. Budeme to muset nějak zvládat od výplaty k výplatě. Ale také už sme toho dost opravili.
Mám tedy domeček, ale hodně starý, je to takové hospodářské stavení se spousty místnůstkami, ale obytné je pouze 2+1 Takže také docela mazec v pěti lidech. :) Plánujeme udělat podkroví, .. ale jak říkám bohužel hypo nevyšla, tak nevím, nevím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.2.12 12:39

Tak my jsme v bytě, ale velkém, cihlovém… 2+1 jsem měla v paneláku, a když jsme tam byli s prvním manželem s dvěma malýma dětma, tak to bylo dost… a když byly ty dvě v pubertě, tak to bylo maso… bydlet tam v pěti si teda ani představovat nechci… jinak máte to, co jsme hledali… původně jsme chtěli taky nějaké to hospodářské stavení a opravit, manžel chtěl hlavně stodolu, ze které by si udělal dílnu… ale když jsme viděly ty ceny a to byly baráky v prdelkovicích, od města tak 40 kiláků a v šíleném stavu… a chtěli za to dva až tři miliony… tak jsme to vzdali a opravili si tady ten byt…
A odkud jsi, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.2.12 12:58

jejda tak drahé?
já bydlela v Praze (kousík od prahy přesněji) měla sem tam malý byteček, po rozvodu. Tak jsme to s dcerami prodaly a koupily si tento domeček. A až tady sem se seznámila s nynějším manželem.
A vůbec tak draze sem ho tedy nekupovala.
A stodolu mám také :D
Jinak tedy bydlím v malinkaté vesničce kde není nic, pouze jednota, koupaliště a hospůdka. Jezdí sem pouze školní autobus. Škola i doktoři jsou cca 7 km daleko. jinak jsme asi 15km od města Tábor.
Ale mě tu nic nechybí, jasně musíme mít 2 auta, jinak to nejde. Ale pak už je to ok. Všude sem za pár minut. Zpět do Prahy a paneláku bych nešla…
Tak mi napadá.. tady u nás se pořád prodávají nějaké chaloupky :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.2.12 13:06

No tady to před rokem a kousek bylo všechno fakt tak drahé… ale taky ty baráky ležely v nabídce hodně dlouho a většina z nich ještě pořád není prodaná… my jsme předtím bydleli v Hlubočkách, sice 3+1 předělaný na 4+1, ale v paneláku… 18 km od Olomouce… a většinou jsem ak třikrát týdně strávila skoro celý den v Olomouci, nákupy, doktoři, kamarádky, cvičení, plavání a tak… u nás v Hlubočkách byl akorát les… dokud byla Gabča miminko, tak jsem chodila s kočárkem na procházky do lesa a pohoda, pěkně jsem si to tam celé prochodila, na houby a tak… ale později už mě to nebavilo, pořád stejné trasy, takže když jsem chtěla změnu, stejně jsem musela vzít auto a někam popojet…
A jak píšeš, bez auta ani ránu… takže když manžel je přes týden v práci svým autem, tak bylo to druhé auto pro mne nutností… a teď jsme se vrátili zpět do Olomouce a jsem spokojená… přece jen jsem se dostala víc mezi lidi… což mě momentálně docela naplňuje… a až si budu po mateřské a rodičáku hledat práci, tak to bude výhodou, stejně jako škola a tak… a momentálně se teda potřetí v brzké době stěhovat rozhodně nechci, to mi docela stačilo teď dvakrát za tři roky… ufff… ještě teď se mi ježí chlupy při slově stěhování… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.2.12 13:12

jasně, to byl vtip :) Já sem spokojená tady, jelikož je tu klid, jak říkáš, lesy, louky..klid …a když chci lidi sednu do auta a jedu do tábora sem tam za 15 minut. I za prací sem tam jezdila každý den, starší holka má školu v Táboře. Přeci jen 15 km je fakt kousek. Takže zas tak odtržená od lidí nejsem, tedy nyní jo, zima je děsná a my sme tu zavalený sněhem, takže když nemusím tak nikam nejedu. Ale až bude pěkně tak jezdit budu, na procházky k Jordánu a tááák … Tábor je až překvapivě pěkné město (dřív se mi vůbec nelíbilo :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
10.2.12 17:54

Se to pěkně všechno čte. Já vyrostla se svými třemi sourozenci ve 2+1. Asi tak 8 měsíců jsme žili v jedné místnosti děti a ve druhé rodiče. Bylo to zajímavé, ale docela mi to dalo a nejsem na prostory bytu moc náročná. Večer jsem si připadal jak ve filmu Trampoty oficiála Třísky. Jak měl těch mnoho dětí a večer se ulehalo tak, že se vytahovali postele z rlzných koutů bytu :-) Tak asi tak nějak to vypadalo u nás. Jo a ta´tka pracoval doma. Takže jednu místnost přes den okupoval on a druhou bráška, když spal. Takže nám čtyřem, sourozencům a mamce zbyla už jen koupelka, záchod a kuchyň. Ale vůbec mi to nevadilo. Výhodou bylo to, že jsme byli od sebe 3, 7 a 7 let. Takže postupně z domu odcházíme. Nejprve brácha, ten musel v 18, aby jsme se dom vešli, pak já ve 25 a te´d se pomalu chystá ségra. A mamka je šťastná, že má vnučku, protože už je jim doma smutno. A na dovolený jezdíme všichni i s partnery dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.2.12 17:57

Ono na tom Kotě opravdu něco je, rodina je více pospolu.
My máme společenskou místnost - kuchyň a i když sou telky všude (v ložnici, v pokojíku) tak všichni pořád sedí u té kuchyňské (nejmenší) aby nebyly odstrčený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
10.2.12 19:58

Teda holky, moc jste mě potěšili. Já mám také velkou rodinu a občas jsem si připadala jako exot. Už skoro rok bydlím u přítele i s dvěma dcerama 8;11 a když přijedou jeho dvě nemanželské děti je u nás veselo. Jsem zvědavá, jak to budu zvládat s prckem, co se má v červnu narodit. Naštěstí mi bude v létě pomáhat nejstarší dcera té už bude 20. A jestli se mi konečně podaří prodat dům co máme s maminkou v Plzni a koupit si jiný v HB, tak budu konečně šťastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.2.12 20:16

sešly sme se tu tedy fakt pěkně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.5.12 13:26

Ahoj, chodí sem ještě někdo? Přemýšlím o „trojce“… Mám dvě děti - 3,5 roku a téměř6. Manžel třetí dítě nechce, ale já ano. Mý tělo ho chce. :-) Ne hned, to ne, ale za pár let. Důvod je prostý - děti jsem měla rychle za sebou, tak mám pocit, že jsem si tu druhou jakoby neužila jako miminko. Z přebalování první jsem přešla na přebalování druhé. První odložila miminčí láhvičku a hned ji přebrala druhá. Chci si znovu užít miminko a batolátko se vším všudy. V klidu, v pohodě. Vždycky jsem chtěla mít víc dětí, líbí se mi mít jich plný dům. Víc už bych ji zřejmě nestihla :-) a budu ráda, když mi muž „povolí“ aspoň ještě tohle jedno… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.5.12 13:48

Ahoj, sleduji tuhle diskusi. Mám dvě děti s pauzou 3,5 roku. Druhé miminko je z IVF, nedařilo se, o jedno miminko jsme mezitím ve 3. měsíci přišli :,( . Teď se pokoušíme o třetí (malé je půl roku). Je to tak jak píšeš, teď jsem s malou na mateřské „sama“, syn chodí do školky, takže si všechno užívám. Jsem si vědomá toho, že kdyby se zadařilo, měla bych to přesně jako ty, plínky-plínky, lahvička-lahvička a tak :roll: . Ale já bych třetí moc chtěla a manžel chvíli jo, chvíli neví, teď jsme zrovna v období jo :hug:
Pravděpodobnost přirozeného početí je u nás hodně mizivá, proto to zkoušíme už teď, člověk nikdy neví. Kdyby se nezadařilo do konce příštího roku, tak nejspíš zůstaneme u dvou dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.5.12 17:20

Ahoj, tak přeju, aby to vyšlo. Ona ta příroda je někdy potvůrka záludná… :-)
(Můžu tykat, že jo? :-)) Přišli lékaři na důvod, proč se podruhé nedařilo? Poslední dobou jsem dost četla o autovakcíně… Dostala jsem se k tomu teda úplnou náhodou. Mladší je stonavá a jednou už se jí dost ulevilo po vyndání nosní mandličky, která ale bohužel narostla znovu a kvůli častým infektům se jí zvětšily krční mandle, takže se chystáme na laserový „ořez“ krčních a vypálení nosní - ze tkáně jí udělají právě zmiňovanou autovakcínu. A když jsem googlila, narazila jsem právě na docela zjímavé info o téhle tekutině, která může pomoci i zdánlivě neplodným párům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
25.5.12 17:27

Třeba pro to že některé chtěly být příliš mladé maminky a najednou si ve 30 ti uvědomili že ted vlastně budou už jen do 67 70 let makat tak ještě šly/půjdou na mateřskou,at si ještě užijí mateřskou a odpočinou od práce.Protože komu by se chtělo od 25 let se dvěma dětma už do 67 70 pracovat?Já jsem prvně pracovala pak měla první dítko ve 25 a druhé plánujeme jak mi bude přes 30.Dvě děti stačí.Pak si počkám na třetí-ale vnouče. :)

• Citovat
  • Upravit
5
25.5.12 17:59

Jo… to jako že „zpestřit“ si „zbytek života“ rozením dětí a mateřskou DOVOLENOU(!!!) ?? :-)))) Uffff…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.5.12 18:04

@Breuovi Teda nevím, jak je to u tebe, ale mně v životě nenapadla taková blbost, jako že od 25 budu do 70 pracovat, takže si to zpestřím mateřskou… no, to mi teda přijde jako totální blbost, promiň…
Jo, znám ženské, co jsou doma na mateřské s dětmi pěkně jako schodečky, jen proto, aby nemusely jít do práce, ale většina žen, co mají víc dětí, takhle nejspíš neuvažuje… s tvými příspěvky jsem většinou souhlasila, co si tak vybavuji, ale tohle je teda fakt uhozené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí