Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já až budu mít po dětech, tak půjdu buď do prášků nebo do tělíska s hormonem. ALe teď to nechci. Otěhotněla jsme hned po vysazení antikoncepce, kterou jsem brala 9 let bez pauzy, a těhotenství se muselo ve 20.tt ukončit. Měla jsem děsné problémy. Tak proto těch HA nechci, až po dětech. Míše je 10. měsíců a musím říct, že jsme oba s manželem maximálně vytížení, takže doteˇnebylo na sex ani čas ani chuť, takže jsme neměli moc velkou spotřebu kondomů a ani nám to nevadilo. Ale právě jsme se odstěhovali z dětského pokoje a tak asi budeme muset antikoncepci nějak řešit. Mám strach, že bych okamžitě otěhotněla, kdyb yjsme si nedali bacha. Mě stačí se o manžela otřít a už jsem v tom. A ráda bych na rok spátky do práce a pak další mimčo ![]()
Kotě-já jsem měla vždycky HA a ted po 3 mimču jsem si ji nwchala opět napsat , ale během 14 dnů jsem zjistila že nejsem schopná na ni pamatovat a brát ji včas.A protože jsem taky hned těhotná a 4 už neplánujeme nechala jsem si dát tělísko-jsem strašně spokojená a pro mě hlavně ta úleva že nemusím na nic myslet ![]()
Jen takový dotaz, Kotě, jak poznáš, že si po dětech?
Nic ve zlým, ale já myslela také, že sem již po dětech a podívej … mimčo je tu a manžílek již plánuje další … čtvrté
![]()
No já to myslela tak, že až mi bude 40, a budu mít minimálně dvě děti, tak už další asi nebudu plánovat
Tak pak půjdu do tělíska. Já mám každý měsíc docela nepříjemnou MS, a to kojím, a tak po 40 už nechci se s tím otravota. A prý to tělísko s hormonem to tělo uklidní a MS skoro není. Tak asi tak.
Je mi 30, tak počítám, že ještě dvě děti budu chtít, ale další by jsme asi už z našich malých platů neutáhli. A hlavně by jsme nezvládli našetřit dětem na školné a na bydlení, takže moje max. je 3 děti a to do 40tky. Pak už bych nechtěla riskovat, teda pokud nezměním chlapa a nebude mladší
To je pak něco jiného.
katenkaS píše:
Jen takový dotaz, Kotě, jak poznáš, že si po dětech?
Nic ve zlým, ale já myslela také, že sem již po dětech a podívej … mimčo je tu a manžílek již plánuje další … čtvrté![]()
Jenže ty máš nového chlapa, tak to je něco jiného. I on chce potomky. Ale pokud zůstanu s tím jedním, což zatím doufám, tak s ním plánuju jen 3 děti, pokud nepřijdou třeba dvojčata apod. Ale prostě když mě bude 40, tak jemu taky a pak je mnohem větší riziko na různé vývojové vady, než kdybych měla partnera mladšího. A už jednou jsem si zažila docela nervy v těhotenství, takže pak už to asi nebudu pokoušet ![]()
Já vím Kotě, nemáme to jednoduché co ..hlavně s tím věkem, také sem měla velký strach, aby bylo vše Ok, jelikož opravdu ten věk neubývá, právě naopak … No a nejmladší již určitě nejsem, tak sem tedy doufala, že se to vykompenzuje manželovým věkem.
No naštěstí malá je krásná a zdravá .. ŤUKY, ŤUK..
No a to je ten důvod, proč já bych do toho po 40 šla jedině za předpokladu, že mám mladšího chlapa, ale pokud zůstanu s tím stávajícím, tak v součty by jsm měli pak 80 a to je dost.
no já bych po čtyrycítce už také rodit asi nechtěla. takže bychom se museli tak do roka rozhodnout… abysme to stihli
hmmm, ale to se asi ani stihnout nedá…
vidím to bledě.. ![]()
A co vasectomie nebo podvaz vejcovodů? My teda používáme kondomy a v pohodě. Máme obrovskou zásobu v šuplíku
![]()
o vasectomie sem nikdy neslyšela …a s podvazem nevím … pořád je tu ta možnost, že do čtvrtého půjdu ..
proto sem chtěla to nehormonální tělísko, stojí pouze 1000 kč, takže kdyby se předčasně vyndavalo, tak by to tak nebolelo (finančně) ![]()
Ahoj. Ja sice cekam teprve 2. mimco, ale uz ted premyslim, ze teoreticky by bylo fajn mit jeste 3. Manzel take neni proti. Ale uvidime, jak budeme vubec zvladat to 2. Resim ale take otazku meho veku. Pisete, ze do 40 ti, pak uz nechcete. Me bude az se 2. narodi 34,8, tzn, ze 3. by se mohlo narodit az mi bude cca 37-38. Bojim se, jestli uz na to nebudu stara. Mozna ne ted, ale az tomu nejmladsimu bude 20, tak me bude skoro 60
.
Radhe, tohle já také řešila a nakonec jsem do třetího šla … (v prosinci mi bylo 38) auau ..
No také to počítám … a vycházejí mi hrozná čísla …
Anynce bude 10 a mě skoro 50!!
Ale přesto doufám, že to nějak zvládneme …
Ja si to take rikam, ja jen kdyz vidim svoje vrstevnice, nektere maji uz i 15ti lete deti, tak mam o sobe trochu pochybnosti. Ale jak pises, nejak to zvladnem…
Radhe píše:
Ahoj. Ja sice cekam teprve 2. mimco, ale uz ted premyslim, ze teoreticky by bylo fajn mit jeste 3. Manzel take neni proti. Ale uvidime, jak budeme vubec zvladat to 2. Resim ale take otazku meho veku. Pisete, ze do 40 ti, pak uz nechcete. Me bude az se 2. narodi 34,8, tzn, ze 3. by se mohlo narodit az mi bude cca 37-38. Bojim se, jestli uz na to nebudu stara. Mozna ne ted, ale az tomu nejmladsimu bude 20, tak me bude skoro 60.
To je přesně to, co řeším i já… u prvního jsem to neřešila… bylo mně 32 u druhého také ne, bylo mně 35, ale to třetí vychází na 38 a já mám i z tohoto důvodu také obavy… jednak, abych nebyla „starý rodič“, jednak, abych to třetí zvládala a taky přemýšlím o tom, kdy si něco užijeme, když budeme mít až „do stáří“ malé děti.
Přesně tak Onionko, já jak mám navíc tu nejstarší holku 18 ti letou, tak si říkám, že každý si musí myslet, že už vozím vnouče ![]()
Ale co … ![]()
A užívání? myslím, že i to se dá zvládnout, buď pohlídají babičky nebo ty starší sourozenci ![]()
Samozřejmě až bude Anynka větší, teď bych jí těm mejm střeštidlům snad ani raději nepůjčila, maximálně na procházku po naší vesnici ![]()