Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Regina Hero píše:piskorik píše:Tak to gratuluji… my máme dceru 21, syna 18, dceru 3 a půl a dceru 5 měsíců… i když tu nejstarší už moc nevidíme, studuje v Brně a tak jezdí domů jen sem tam… takže denně mám doma jen ty tři a je to fajn… ale jak jsem psala, neumím si moc představit, kdybych měla čtyři děti jako schodečky… to bych se asi nezastavila…Regina Hero píše:Abych byla upřímná, já mám tři zdravé holčičky (8; 11; 19 a jednu postiženou 16let - je to ležák). Neviděla jsme rozdíl mezi tím, mít dvě nebo více dětí. Faktem je, že po rozvodu mám v péči ty dvě 8 a 11 let a momentálně čekáme s přítelem v červnu chlapečka, takže budeme mít doma tři rošťáky.onionka2 píše:No pokud jsou ještě malé, tak je to náročnější… to každopádně… já měla v 37 letech taky třetí dítě, ale ty dvě první jsem už měla větší… takže jsem se fyzicky starala jen o to nejmladší, ty dvě už se obsloužily ve všem samy… a za tři roky jsme té nejmladší pořídili ještě ségru, aby si měla s kým hrát… myslím, že největší rozdíl a skok je mezi jedním a dvěma dětmi… pak už nemáš čas to tak brát… hahaha… a jestli jsi organizační typ, tak to zvládneš v pohodě… ale když překonáš ty první dva tři roky nejmladšího, tak pak už to bude zase na nějaký čas pohoda… dokud nepřijde puberta…
Zdravím. Jsem momentálně v rozhodování, jestli mít třetí dítě. Mám dva kluky 4,5 a necelé 2 roky. Je mi 37. Zajímalo by mě zda je třetí dítě tak velký rozdíl jako mezi tím mít jedno nebo dvě děti? Myslím organizace, náročnost atd. Díky za Vaše rady!
Díky moc všem za názory. Nemáte někdo tři dětičky cca. po 3 letech po sobě?
onionka2 píše:Já mám děti po třech letech, jak už jsme tu psala. Výhodou bylo, že když se malá narodila, byla byla ta druhá od svých 3let na 4hod 2× v týdnu ve školce, takže jsme měla několikrát v týdnu volné dopoledne jen pro sebe a mimi a ta třetí a čtvrtá byli ve škole.A protože jsem loni zatoužila po chlapečkovi, nechala jsme si poradit od odborníků jak na to a konečně budeme mít s přítelem v červnu toho vysněného klučinu
Mně by vyšlo to třetí k 38. narozeninám. Kolísám mezi pocity, že už mi ty dvě děti stačí, ale na druhou stranu bych ještě chtěla holčičku a vzhledem k věku je mně jasné, že když ne teď, tak už nikdy… Každopádně jsem moc ráda za Vaše názory a pozorně je čtu. Přece jen si člověk více utřídí myšlenky a různé pohledy…Máte někdo tři dětičky, každé zhruba tak po 3 letech od sebe? Jak to zvládáte?
A jak se vám to povedlo. Poraď, já bych chtěla taky chlapečka. Když bude holka, vadt mi to nebude, protože kdyžtak zkusíme třetí. Ale jednoho kluka bych manželovi dát chtěla.
Prosíííím, poraď.
Kote5 píše:Dostala jsem tuto radu a zabralo to
A jak se vám to povedlo. Poraď, já bych chtěla taky chlapečka. Když bude holka, vadt mi to nebude, protože kdyžtak zkusíme třetí. Ale jednoho kluka bych manželovi dát chtěla.Prosíííím, poraď.
Já mám dětičky 1,5roku od sebe a na třetím se začalo pracovat. Zatím to s těma dvěma zvládáme v pohodě. Hlavně teď, když už oba chodí a vyhrajou si. Starší by měl jít od září do školky, takže pak budou doma zase jen dvě
![]()
Tak to bude problém. Ovulku asi nenajdu ve správný den. Kolísají mi cykly od 35 dnů do 40 dnů. A s tou polohou nahoře nebo dole to asi nebude až tak žhavé
Při výrobě dcerky jsem byla nahoře a manžel dola a máme holku. Ale je pravda, že já chtěla dítě, tak jsme spolu spali každý druhý den kolem ovulace. Tak příště to zkusíme jen jeden den v měsíci. Ale jak najdu tu ovulaci netuším. ovu testy mi nefungují, teda nic neukazují.
Kote5 píše:já jsem si nechala napsat na pár měsíců antik. na upravení cyklu a ještě jsem si počítání ovu. našla spoustu informací na netu.Přítel opravdu moc chtěl kluka a tak jsem mu řekla, že si mě musí krmit různýma kyselýma ňamkamaTak to bude problém. Ovulku asi nenajdu ve správný den. Kolísají mi cykly od 35 dnů do 40 dnů. A s tou polohou nahoře nebo dole to asi nebude až tak žhavé
Při výrobě dcerky jsem byla nahoře a manžel dola a máme holku. Ale je pravda, že já chtěla dítě, tak jsme spolu spali každý druhý den kolem ovulace. Tak příště to zkusíme jen jeden den v měsíci. Ale jak najdu tu ovulaci netuším. ovu testy mi nefungují, teda nic neukazují.
Já antikoncepci už nikdy nechci. Díky ní jsem přišla o chlapečka, takže touto cestou já jít nemohu. Musm to nějak zvládnout i bez antikoncepce.
Kote5 píše:
Já antikoncepci už nikdy nechci. Díky ní jsem přišla o chlapečka, takže touto cestou já jít nemohu. Musm to nějak zvládnout i bez antikoncepce.
Tak to je mi opravdu moc líto. Budu držet palce, ať vám to tentokrát vyjde a máte štěstí jako mi. ![]()
No zatím nám vyšla holčička. Ale nic jsem nezkoušela. Jen jsem si to strašně přála, a byla to holka. A poprvé jsem si strašně přála kluka, a byl to kluk, ale nedopadlo to. Tak uvidíme příště.
také jsem po potratu již na antikoncepci zanevřela. Nyní přemýšlím o nějakém nehormonálním tělísku, ale lékař mi to moc nedoporučuje, jelikož po porodu mám problémy s dělohou ![]()
Jo je to těžké, my zatím s manželem používáme kondom a zatím dobrý. Pak uvažuju o tělísku.
Tak to se máte, nám to docela vadí. Navíc se musí pořád hlídat, aby nedošli
No fakt mi to nevyhovuje. Pak mi to přijde jako takové pokažení milostného aktu, … že už to není tak spontánní … když se musí vždy šmátrat kde je, rozbalovat a nasazovat … No raději bych to tělísko. Ale mám něco s dělohou a navíc ještě docela velký myom a nyní ještě něco s čípkem … Poslední vyšetření moc nedopadlo dobře
Takže doktor mi tělísko nedoporučuje.