Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
hmmm, jenže já je mám zas až moc starší.
Kačka ta už víkendy doma netráví vůbec a Běta plánuje od září intr… Takže mám takového malého jedináčka. No ještě, že sou ty babičky. I když zatím opravdu malou dávám na hlídání pouze když je to nevyhnutelně nutné.
katenkaS píše:
hmmm, jenže já je mám zas až moc starší.
Kačka ta už víkendy doma netráví vůbec a Běta plánuje od září intr… Takže mám takového malého jedináčka. No ještě, že sou ty babičky. I když zatím opravdu malou dávám na hlídání pouze když je to nevyhnutelně nutné.
To je mi jasné a navíc člověk ani nechce ty starší sourozence využívat, aby suplovali rodiče…:-)
Radhe píše:
Onionko, to jsme na tom pomerove vekove stejne. 32, 35, 38. [/citac
Tak to je dobré!
Škoda jen, že už nejsi před 3. dítkem, jako já. Mohly bychom si navzájem vše probrat a dopomoci si tak k finálnímu rozhodnutí…
Přesně tak, já holky honím do práce (zametání, myčka, odpadky…) ale nikdy né k malé. Když je to nutné tak je třeba požádám jestli by na chvilinku k ní nešly, ale v žádném případě to nemají za úkol, je to moje dcera, jejich sestra. Takže co chtějí a nechtějí nechávám na nich. A bezvadně to funguje. Naopak sami přijdou jestli můžou přebalit nebo nakrmit, no hlavně pak dojídat
Ale jak říkám .. všechno je to jejich volba.
katenkaS, ty máš tu výhodu, že máš mladého muže. Tam tak nevadí, že jsi už starší, vždycky tu bude ten chlap, který to zvládne, je mladší. Horší je to u těch párů, to bude náš případ, že nám oboum bude hodně a nebudem to zvládat. ![]()
Třeba moje tchýně měla třetí dítě až skoro ve 40 letech, ale manžela má o 15 let mladšího, takže ten je v pohodě. Je tak nějak normálně věkově k dcerce a na tchýni to není znát. Má ještě dvě děti z předchozího manželství. Ale třeba moji rodiče se rozhodovali pro čtvrté dítě dost dlouho, dost zvažovali situci, co bude, když jim bude 60 let apod. To totiž bude bráškovi teprve 20. Ale nakonec do toho šli. Říkali si, že v nejhorším bráškovi pomůžeme my. Mám stejně staré rodiče.
Nebála bych se situace, kdybych měla už skoro 18ti leté děti a pořídila si na stará kolena ještě jedno, ale bála bych se , kdybych měla děti ve věku 35, 38 a 40, To bych byla asi nervˇozdní. Teda pokud bych neměla o hodně mladšího partnera.
Já už ty 4 děti nestihnu, jak mamka, ale dvě bych chtěla určitě a říkala jsem si, že kdyby se druhý nepovedl kluk, tak půjdu i do třetího. A to i kdyby zase vyšla holka. prostě by mě pak v životě žralo, že jsem to nechala být a mohla jsem. Takže já ještě uvidím, jak to bude. Mám ještě vcelku čas. Je mi letos 30. ![]()
Ahoj Kotě, napsala si to úplně přesně, vždyť já do toho s tím šla, že když už tu výchovu třeba nezvládnu, vždyť už bych mohla být klidně babičkou, tak to holt zvládne mužský, jak říkáš, je mladý a navíc je to jeho první děcko, takže ať se pěkně stará a vychovává ..
Jinak by to bylo těžké, vidím to u kamarádek, které si takto v našem věku pořídily, dokonce se staršími partnery, první děcka. Ty chlapi už na to nemaj nervy, sou protivní a kolikrát raději jdou pryč než aby se starali. A to si myslím, že je dost smutné a opravdu na rozmyšlení …
katenkaS píše:
no já bych po čtyrycítce už také rodit asi nechtěla. takže bychom se museli tak do roka rozhodnout… abysme to stihlihmmm, ale to se asi ani stihnout nedá…
vidím to bledě..
To stihneš… já jsem si taky dala hranici čtyřiceti let, v listopadu jsme se konečně rozhoupali, že půjdeme do dalšího mimča a zkusíme to, v prosinci jsem už byla těhotná a ke čtyřicetinám jsem si dala jako dáreček naši Pavlínku… takže s chutí do toho… hahaha… ale já si momentálně neumím představit, že bych s půlročním prckem začala „pracovat“ na dalším…
![]()
No právě Regino, malé je 5,5 měsíců a mě bude v prosinci 39
Takže nic moc …
No nevím, uvidím, zatím manžel o dalším miminku hodně mluví, ale možná je to tím, že ví, že je to ještě brzy, kvůli maličké, … Třeba až čas trochu popojde dál už mluvit nebude … co já vím, určitě je nyní zbytečné si s tím lámat hlavu …
![]()
katenkaS píše:No do prosince máš ještě spoustu času a pořád to budete stíhat… my jsme o tom mluvili, když se narodila Gabča a to jsem ten první rok pořád manželovi říkala, že další už rozhodně ne, že si neumím představit, že bych ten čas, co věnuji malé, měla půlit mezi dvě a věnovat se jí jen napůl… pak už jsem si zase říkala, že tři děti fakt stačí… a na poslední chvilku jsme se pak rozhodli, že naposledy… a teď jsem moc ráda, že jsme se rozhodli… ale já měla přece jen o dva roky náskok před tebou… a asi to tak mělo být, když už tu čtvrtou princeznu mám…
No právě Regino, malé je 5,5 měsíců a mě bude v prosinci 39
Takže nic moc …
No nevím, uvidím, zatím manžel o dalším miminku hodně mluví, ale možná je to tím, že ví, že je to ještě brzy, kvůli maličké, … Třeba až čas trochu popojde dál už mluvit nebude … co já vím, určitě je nyní zbytečné si s tím lámat hlavu …
To je moc pěkný příběh
Já manželovi (když sme spolu začínali) říkala, že už děti mít nebudu, že si musí počkat na vnoučata co mu dají moje dcery, a že to bude nejmladší dědeček v historii
No manžel s tím souhlasil, děti vůbec nechtěl ..No nechtěl, špatně napsané, spíš se bál .. mít děti do této těžké doby, že bychom je neuživili…ale pak najednou změnil pohled a chtěl mimčo hned .. no a dnes už mluví i o druhém
Je to docela legrační. Ale myslím, že je lepší nic neplánovat, nechám to hlavně na něm, já dětičky miluji, takže mě nikdo dlouho přemlouvat nemusí, ale on to bude muset všechno finančně, ale i psychicky utáhnout. …Uživit, předělat náš dům .. no myslím si, že na něho zbude opravdu hodně starostí, takže když už další mimča chtít nebude, tak já ho určitě nutit nebudu …
Tak sem se chtěla ještě zeptat, Regino, tvoje psaní na mě působí jako, že máš také nějakého nového a mladšího muže
Nebo se pletu?
katenkaS píše:Nepleteš…
Tak sem se chtěla ještě zeptat, Regino, tvoje psaní na mě působí jako, že máš také nějakého nového a mladšího mužeNebo se pletu?
A to je právě to KatenkoS..,.„starší sourozenci“… jenže to neplatí, když člověk má na „stará kolena“ všechny děti… i ti jsou v podstatě mrňousové… Takže o žádném „hlídání“ nemůže být ani řeč..:-)