Proč mít třetí dítě :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
12.1.12 22:04

a právě proto já si to nyní mnohem víc užívám než ty první dvě holky, tenkrát sem si myslela, že budou takové milé a hodné pořád … A jelikož dnes už vím … co a jak .. tak jsem rozhodnutá si miminko maximálně užít a vymazlit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.1.12 23:02
katenkaS píše:
a právě proto já si to nyní mnohem víc užívám než ty první dvě holky, tenkrát sem si myslela, že budou takové milé a hodné pořád … A jelikož dnes už vím … co a jak .. tak jsem rozhodnutá si miminko maximálně užít a vymazlit :hug:

ani se ti nedivím já se taky snažím teď hodně věnovat Tájovi u Adámka jsem byla hloupá když jsem lítala po brigádách je sice samostatnější ale na druhou stránku to nejkrásnější mi uteklo a tak už neříkám už ba mohl sedět. lozit chodit a pěkně tomu dávám čas jen at ho můžu chovat a mazlit a až odroste Tája tak bych ráda tu holčičku a ikdyby ne tak to nevadí bude můj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
12.1.12 23:19

Jo puberta je sranda. A to si vemte, že můžete mít trojnásobnou pubertu, když máte děti po sobě, ale nemusíte. A když máte velké věkové rozdíly,jako to bylo u nás, po 7 letech, tak byla rodina neustále v pubertě. Cca od roku 1994 a stále jsou moji rodiče v pubertě. :-) A stále to nekončí. A to si mockrát říkali, že už to nemůže být horší a brácha předčil všechny. :-) Ale jinak. Je to sranda. Ale nedám na sourzence dopustit. V jednotě je síla. A tak jsem vděčná, za ně. Hlavně když se řeší nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.1.12 11:08

jo puberta, to je opravdu legrace. když je u sousedů Já si také myslela, že až do ní vejde ta mladší, tak té starší skončí a nic :lol: Takže tu mám 2 puberťačky a miminko. Člověk se vůbec nenudí. No a do toho manžela co si myslí, že převychová moje dvě dcery (ty puberťačky) No a vzhledem k tomu, že je věkem k nim docela blízko (když k nám začal jezdit, tak se sousedé dohadovali za kterou z nás chodí) :lol: Takže to jsou někdy docela boje :lol:
Ale máš pravdu Luci, říkala sem si to samé, todle miminko už neuspěchám, užiji si každý den … Žádné pospíchání, není kam … nic nám neuteče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
13.1.12 12:31

Jo to já si užívám i to první. Možná právě proto, že jsem o jedno přišla. Tak se malá hodně věnuju. Možná i proto brzy začla lozit a brebentit. Chodíme na procházky, vyvařujem, užíváme si to. A chci zůstat doma aspoň 3 roky. Pak teprve se chci vrátit do práce. To už bude malá dost velká a můžem někam dál vyrazit. Miluju hory v létě. A jak se vše tak nějak zaběhne. Tak si chceme pořídit to druhé a pak možná třetí. A třeba budou naráz. :mrgreen: Máme to v rodině. Ale návrat bude nutný do práce, musíme si pak zas nadělat finanční rezervu, kterou teď při malé vyčerpám. Jo rodičák je nic moc. Děsný. Ale dá se to. Když má člověk co jíst a neprší mu na hlavu, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.1.12 12:53

ale jo, kotě, to já se vždy dětem věnovala maximálně, třeba vaření a uklízení sem měla až od osmi večer, když sem je uložila, aby nás nic nezdržovalo od her. Holky též velmi brzy mluvily. No, ale spíš sem to myslela, tak jak říkala Luci, pořád sem chtěla víc, už aby seděla, už aby lezla, už aby mohla mít rohlík … A pak sem najednou koukala, že mi to miminkovské jen hajání hrozně uteklo a já si to vůbec neužila … Dnes si s malou lehnu, povídáme si a třeba utečou 2 hodiny a mě to vůbec nevadí, sice už nemám ten klid na večerní práce, jelikož můj nový manžel (na rozdíl od toho prvního) domů pospíchá, takže nikdy nejsem sama. Tak vše pak honím když přijdou dcery a můžeme si práce i povídání s malou pěkně rozdělit :) Ale prostě chci si jí užít v každém dni …
Blbě se to tu vysvětluje, při těch písmenkách …

Každopádně dvojčata máme též v rodině a já po nich vždy moc toužila, ale nepovedlo se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bretin linda
18.1.12 08:06

ja mam 4 deti kdyz sem mela jenom2 tak sem chtela 3 dite v tom smyslu ze to bude kluk v sestym mesici se ukazalo ze je to holka no nevadi hlavne ze je zdrava po roce sme to skousely znovu a zase holka uz mam 4 holky no tak si pockam na vnoucata s tim klukemjedno dneska vim kdyz mate 3 deti porad jedno to dite je na strane dneska mam 4 a ty problemy uz nemam mam 2 pary a vubec toho nelituju kazdy dite svim spusobem ma svuj charakter a kazdy dite je velkym stestim do domova ja ti preju hodnedeti je to nejvetsi zazitek co znam

• Citovat
  • Upravit
470
18.1.12 10:27

ahoj LINDO, dávám ti za pravdu, já vždy říkala, že dětí pouze dvě nebo 4 a více, nikdy tři (sem ze třech dětí, pořád sme se hádali a jedno- pokaždé jiné, odstrkovali.) proto také doporučuji pořídit i čtvrté.
u mě je to nyní jedno, třetí mimčo, vzhledem k věku starších dcer, je spíše jak jedináček. Ale po pravdě, manžel už o čtvrtém mluví :lol: No, ale já myslím, že to by k mému věku už asi ani nešlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tortue
18.1.12 12:58

to zalezi kolik je ti let dneska znam maminky ktery si porizujou deti i pres 40let tak to zalezi fakt jenom na tobe ale drzim palce kdyz budete chtit i to ctvrty ja uz se o paty nesnazim urcite by to zase byla holka

• Citovat
  • Upravit
470
18.1.12 19:51

No právě, mimčo je malinké (4,5 měsíců) a mě už 38 Takže to by čtvrté dítko vyšlo tak na 40 let :? No a já bych stejně s ničím jiným než zas s holkou ani nepočítala :lol: V naší rodině (celkově) jdou spíše jen ty holky :)
Moje maminka má celkem 7 vnoučat a jedno pravnouče a z toho je 7 holek a jeden kluk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
18.1.12 20:11

Ahojky vespolek, tak mi se začali o třetíska snažit v prosinci. No, manža tvrdí, že to budou dvojčátka, takže možná to bude rovnou čtyřka :lol:
A u nás to bude všechno najednou. Plenky, rozbitá kolena, puberta i první lásky :lol: :lol: :lol: Prostě když už tak už ;)
KatenkaS: Holky mají krásná jména, my kdyby jsme měli dvojčátka holky tak jsou to tutově Bětuška s Toničkou :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
18.1.12 22:32

Klidně bys mohla mít ve 40 poslední mimčo. Moje mamka měla ve 39 posledního kluka a řekla bych, že jsme všichni spokojení. Jen naši už na něj nestačí. Ale má zas nás :mrgreen: A my s tou výchovou rádi pomůžeme a nebo našim zase odlehčíme. Je to náš ocásak, všude s nama coural, když jsem si našla partnera. Teď to převzala ségra. Docela se nám to osvědčilo, že nám testuje partnery. A řekla bych, že jsme si všichni vybrali dobře. Bráchovi zas bude testovat partnerky moje Míša :-) Počítám, že v jeho plnoletosti za ním bude obdivně pobíhat a on se ji nezbaví. Třeba ji použije jako lepidlo na holky :-) Se mamka bála, že jako jedináček to bude mít děsné, protože jsme po 7 letech od sebe, ale není, přišla Míša a už se vše netočí kolem něj a musí si zvykat. Někdy mám pocit, že moje Míša je takové 5té dítě mé mamky. No šesté, když budu počítat i mého otce :-) U nás je to půl na půl v rodině. My jsem byli kluk, holka, holka, kluk. A mě se první dítě povedl kluk, jen to nedopadlo dobře a druhé holčička. A určitě bych ještě chtěla chlapečka. A říkala jsem manželovi, že když se nepovede kluk, tak jdu určitě do třetího, abych si to jednou nevyčítala, že jsem se nepokusila. Ale ucidí se podle finančních možností. Zase nechci jet na doraz. Počítám s tím, že až mi děti vyrostou do školních let, tak bude vše spoplatněné a nechci aby mi děti vcházeli do života s dluhy. Takže budu muset promyslet, zda stihnem všem našetřit na školné a na nějaké bydlení. Protože ve 2+1 s jejich rodinami, jednou, to opravdu nepůjde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.1.12 22:36

Katenko ahoj,to jsem ráda,že jsem na tebe narazila,říkala jsem si,že zajdu do staré diskuze,kde jsme byly ještě 2v1.jak se máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
19.1.12 07:52

Ahoj Lucko, moc ráda tě vidím, zrovna minule sme s manželem mluvili o Světicích, tak sem na tebe myslela. Jak se máte a jak to všechno zvládáte.
My už sme čiperky. Učíme se jíst lžičkou a obracíme na bok, tedy pouze na pravý, ale cvičíme tu Vojtovu metodu, tak snad nám to brzy půjde i na druhou stranu, jinak nás maličká docela potrápila a děsila, ale už je vše ok a snad už i bude.
Teď tu koukám na vaše rozměry, je vidět, že Martínek je pořádný mužský, tak to je bezva, když tak pěkně roste ..
Napiš nějaké pikantnosti, ať vím, že se s ním nenudíš :)

Pak bych chtěla pozdravit MíšuH. Vítám tě mezi námi a držím palečky, aby ti to s mimčem (nebo dvěmi :) ) brzy vyšlo.. Každopádně se jmény si mě moc potěšila, když sem si vymyslela pro dcerku jméno Antonie, tak jsem se bála, že bude jediná mezi babičkami :) Ale dnes vidím, že už se zas toto jméno docela vrací do módy. Můžu se zeptat, Míšo, jak jste na tyto dvě jména přišli? U nás jsou jména poděděná, jak u Vás?

Ahoj Kotě, ty to umíš, tak pěkně napsat, že by se člověk pomalu na to čtvrté začal hned těšit :) .. No, ale po pravdě zatím mám ještě trošku v hlavě ty hrůzy z porodu, :) Tento třetí stál opravdu za to a doktor mi rovnou řekl, že jestli se rozhodnu pro čtvrté (někdy v budoucnu) Tak ať počítám rovnou s tím, že jdu na císaře. Že už tohle se mnou znovu nacvičovat nebudou :lol: Já ho totiž nyní odmítla, no, nechtěla sem mít jizvu přes břicho a nemoct se starat o miminko, no vzhledem k tomu, že sem skončila na tom žlučníku, tak tu jizvu mám stejně a myslím, že je to ještě horší, navíc přes přísný zákaz nošení čehokoliv, sem předevčírem táhla kočár do druhého patra a teď mám dost bolesti, až se bojím, jestli sem si tu kýlu nakonec doopravdy neuhnala :(
Ale popravdě musím říct, že manžel tu myšlenku na čtvrté mimčo .. a konečně již toho kluka, stále více prohlubuje :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.1.12 08:35

KatenkaS: K těm jménům. Tonička by byla taky poděděná (manželova babička) a Bětulinku jsem chtěla odjakživa a manža něbyl proti. Ale víš, já jsem zastáncem toho, aby děti neslavili svátek spolu s narozeninama. Tím taky u nás došlo k tomu, že máme Michala a Aničku místo Marka a Bětulinky. Ale doufáme, že do třetice se nám to povede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí