Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
marguaret tak mě třetí dítě teprve přineslo pocit, že máme rodinu. Když jsme měli jen dva kluky, tak to pořád bylo doma tak nějak prázdno. Třetí byl také kluk, ale to opravdu je jedno
![]()
Teď tedy máme dětí mnohem víc a pořád si připadám krásně a moc se mi líbil příspěvek ashy s tím moc souhlasím. S každým dalším dítětem přibyde neskutečné množství práce navíc, ale také obr kopec lááááááááááááásky a mazlení a krááááááááááááááásných chvil.
Také nemáme pro děti samostatné pokoje, i když jsme v domečku a také bych to nechtěla, protože od toho nemáme šest, resp. sedm děti, aby byly odděleny v pokojích a nevěděly že se mají. Zatím je máme po dvou a mimčo bude v ložnici s námi a pak se uvidí.
Nám to třetí přineslo sebou rovnou i čtvrté
, fůru radostí a zároven i starostí. Taky jsem pořád přemýšlela jestli mít třetí no a najednou jsem měla čtyři ani jsem nemrkla
Dá se to zvládnout
Kdybych na měla dobré nervy a víc peněz jdu i do pátého, ale nemám ani jedno ![]()
Teda Ani, zavidim!!! A co holcicka mezi samyma klukama, jak to zvlada? A jak zvladne pripadnyho dalsiho kluka?
Ja mam nuz na krku, nase princezna si preje sestricku a jestli by to byl kluk, tak to s ni fakt svihne
![]()
Já si myslím, že pokud člověk není úplný žebrák s obrovskou půjčkou, tak je to spíš otázka, jak moc co potřebuji. Třeba já jsem byla vychovaná dost skromě. Telefon jsem měla poslední ve třídě a notebook jsem neměla i přesto, že jsem studovala vysokou, značkové oblečení jsem neřešila nikdy, … atd. Ale doba se mění … taky chceme 3 děti, zatím máme jedno, tak vše ukáže čas … Člověk nad tím někdy přemýšlí a přemýšlí … pak se třetí povede, že ani nechce a zjistí, že se to prostě dá …
Držím všem i sobě pěsti ![]()
No je to princezna mezi nimi a v jejích pěti letech už si to pěkně uvědomuje. Ona je taková holčička holčičí, takže kluci jsou na ní moc hodní a opatrují si ji jako vzácnou květinku. A tím jak je skoro nejmladší, tak má opravdu výsostné postavení, takže by jí setřička jen prospěla, aby spadla z toho svého trůnu
![]()
Sama si moc přeje holku, protože říká, že kluků máme dost, ale ví, že to může být i kluk. Nenechali jsme si to říct, protože i já si o malililililinko víc přeju holčičku a tak se na ní můžu těšit až do dne porodu
a pak už to je jedno. Kluk nebo holka, hlavně, když bude mimčo zdravé
![]()
asha píše:
Teda Ani, zavidim!!! A co holcicka mezi samyma klukama, jak to zvlada? A jak zvladne pripadnyho dalsiho kluka?Ja mam nuz na krku, nase princezna si preje sestricku a jestli by to byl kluk, tak to s ni fakt svihne
![]()
![]()
Teď koukám, že jsou naše holčičky skoro stejně staré, tak to jsou asi stejně rozumné
![]()
asha píše:
Teda Ani, zavidim!!! A co holcicka mezi samyma klukama, jak to zvlada? A jak zvladne pripadnyho dalsiho kluka?Ja mam nuz na krku, nase princezna si preje sestricku a jestli by to byl kluk, tak to s ni fakt svihne
![]()
![]()
AninaEli píše:
Teď koukám, že jsou naše holčičky skoro stejně staré, tak to jsou asi stejně rozumné![]()
![]()
![]()
asha píše:
![]()
![]()
Jj, proto se ptam. Ja ji porad rikam, ze pokud bude sourozenec, tak musi pocitat i s klukem, to se neda vybrat. No ale stejne…az je mi ji lito, kluci ji zrovna nesetri ![]()
No to u nás je právě výhoda, že ti první čtyři kluci se vyřádí na sobě a Eliška je mezi nimi královnička, kterou si hýčkají
. Ona sama pak dává kapky nejmladšímu Honzíkovi a ten se zatím nechá, protože je malý
.
asha píše:AninaEli píše:Jj, proto se ptam. Ja ji porad rikam, ze pokud bude sourozenec, tak musi pocitat i s klukem, to se neda vybrat. No ale stejne…az je mi ji lito, kluci ji zrovna nesetri
Teď koukám, že jsou naše holčičky skoro stejně staré, tak to jsou asi stejně rozumné![]()
![]()
![]()
asha píše:
![]()
![]()
asha píše:AninaEli píše:Jj, proto se ptam. Ja ji porad rikam, ze pokud bude sourozenec, tak musi pocitat i s klukem, to se neda vybrat. No ale stejne…az je mi ji lito, kluci ji zrovna nesetri
![]()
![]()
asha píše:
![]()
![]()
Já myslím, že holčička bude mít slušný základy pro život - ta se jen tak nedá ![]()
My máme taky 3 děti - my zase máme prostředního kluka, taky by si přál bráchu, je to takový „džentlmen“ pro tu mladší ségru - s tou starší se pořád provokujou
Jinak souhlasím s tím, že třetí dítě nás strašně obohatilo (nejen mě a manžela, ale i starší děti).. Je pravda, že jsme se vrátili o kus zpátky (nemohli jsme všichni na lyže, na kolo a tak), ale o mnoho víc nám to dalo - hlavně lááásky a spoustu legrace
A do dneška (nejmladší dítko už má 4 roky) říkáme s manželem, že to bylo naše nejlepší rozhodnutí mít třetí mimčo ![]()
Ale také mi jí je někdy líto, protože ona po holčičkách strašně touží. Po tom holčičím světě plným panenek, kočárků, oblékáním do šatiček princezny, tancování, vaření v kuchyňce.......
Kluci si s ní sice tak i hrají, ale holka to umí jinak
![]()
![]()
![]()
asha píše:
![]()
![]()
vertigo píše:
A do dneška (nejmladší dítko už má 4 roky) říkáme s manželem, že to bylo naše nejlepší rozhodnutí mít třetí mimčo
Holky omlouvám se,že vám sem lezu ale zajímala by mě jedna věc,už se chtěla na ni zeptat,ale neměla jsem komu tuto otázku položit a ted se mi naskytla příložitost
.
Zajímalo by mě,jak je to s těma financema,máme dvě děti,třetí nevylučuji,ale vím,že bysme další dítko uživili,sice z odřenýma ušima,ale hladem by neumřelo
.Ale mít dětí 5,6 nebo víc,to přece musí chlap vydělat hodně,abyste vůbec mohli fungovat,ne?Pořád jenom slyším,peníze nejsou důležíté,děti nemusí jezdit k moři,stačí jim rodičovská láska,tu peníze nevynahradí,uživíte tři,tak uživíte i 4 atd atd,ALE dám příklad,rodičák 7600 Kč a chlap třeba plat pod 20 tis,to přece nejde,ne uživit tolik dětiček ![]()
Díky holky samé povzbuzující zprávičky už teď se modlím abych to nedostala
Ještě by s takovým nadšením mohl přemýšlet můj muž a je to v pohodě. Vím,že jestli už jsem těhotná,tak bude rád,ale jestli ne bude se zdráhat pevného rozhodnutí
Což je další problém. Vím,že oba chceme já jako držitelka financí domácnosti vím,že by jsme to zvládli,ale on když na to příjde,tak pořád jo,jo,ale začne dotoho motat ty peníze
což je důležitý v podstatě asi nejdůležitější,ale přesvědčit tu mou držgrešly,že to je a bude ok bude asi skutečné umění ![]()
Katka86 píše:
Holky omlouvám se,že vám sem lezu ale zajímala by mě jedna věc,už se chtěla na ni zeptat,ale neměla jsem komu tuto otázku položit a ted se mi naskytla příložitost.
Zajímalo by mě,jak je to s těma financema,máme dvě děti,třetí nevylučuji,ale vím,že bysme další dítko uživili,sice z odřenýma ušima,ale hladem by neumřelo.Ale mít dětí 5,6 nebo víc,to přece musí chlap vydělat hodně,abyste vůbec mohli fungovat,ne?Pořád jenom slyším,peníze nejsou důležíté,děti nemusí jezdit k moři,stačí jim rodičovská láska,tu peníze nevynahradí,uživíte tři,tak uživíte i 4 atd atd,ALE dám příklad,rodičák 7600 Kč a chlap třeba plat pod 20 tis,to přece nejde,ne uživit tolik dětiček