Proč mít třetí dítě :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6271
4.1.12 16:26

Ahoj,tak my máme třetí dítě čerstvě doma-malý má 16 dní tak se teprve zzivame,teda já ani tak né jako hlavně mladší dcerka, s příchodem miminka se začala opět pocuravat a pokakavát, ale to se zas spraví.
Jinak my máme starší dvě holky, a třetí se nám podařil klucina,takze i v tom je obohacení naší rodinky a hlavně mám konečně pocit,že už jsme kompletní.A co se týče peněz,je fakt,že rezervu nemáme, ale nějaké velké dluhy taky ne.ale máme vlastní dům, u nás teda možnost vlastního pokoje pro každé dítě je, ale jak budem uložení děti řešit to se uvidí az za čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
4.1.12 16:27
marguaret píše:
Ahoj kvůli tomu jsem založila diskuzi tři a více dětí a váš finanční rozpočet zkus se tam podívat :-) Jinak s tím příjmem co ty píšeš to se teda nedá…taky záleží kolik platíš za bydlení atd.Jedna anonimka v tý diskusi psala,že jich je 6 4děti a 2 dospělí a za měs. dá max.10.tis což mi hlava nebere apsolutně neuvěřitelné :mrgreen:
Katka86 píše:
Holky omlouvám se,že vám sem lezu ale zajímala by mě jedna věc,už se chtěla na ni zeptat,ale neměla jsem komu tuto otázku položit a ted se mi naskytla příložitost :mrgreen: .
Zajímalo by mě,jak je to s těma financema,máme dvě děti,třetí nevylučuji,ale vím,že bysme další dítko uživili,sice z odřenýma ušima,ale hladem by neumřelo :lol: .Ale mít dětí 5,6 nebo víc,to přece musí chlap vydělat hodně,abyste vůbec mohli fungovat,ne?Pořád jenom slyším,peníze nejsou důležíté,děti nemusí jezdit k moři,stačí jim rodičovská láska,tu peníze nevynahradí,uživíte tři,tak uživíte i 4 atd atd,ALE dám příklad,rodičák 7600 Kč a chlap třeba plat pod 20 tis,to přece nejde,ne uživit tolik dětiček :lol:

Jééé díky,hned tam mrknu,to mě fakt zajíma,jak to tedy je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.1.12 17:40
AninaEli píše:
Ale také mi jí je někdy líto, protože ona po holčičkách strašně touží. Po tom holčičím světě plným panenek, kočárků, oblékáním do šatiček princezny, tancování, vaření v kuchyňce.......
Kluci si s ní sice tak i hrají, ale holka to umí jinak :think: :think: :srdce:
asha píše:
AninaEli píše:
Teď koukám, že jsou naše holčičky skoro stejně staré, tak to jsou asi stejně rozumné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :hug:
asha píše:
Teda Ani, zavidim!!! A co holcicka mezi samyma klukama, jak to zvlada? A jak zvladne pripadnyho dalsiho kluka? :lol: Ja mam nuz na krku, nase princezna si preje sestricku a jestli by to byl kluk, tak to s ni fakt svihne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jj, proto se ptam. Ja ji porad rikam, ze pokud bude sourozenec, tak musi pocitat i s klukem, to se neda vybrat. No ale stejne…az je mi ji lito, kluci ji zrovna nesetri :mrgreen:

A taky to obleceni. ne ze bych ji uplne odpirala holcici (ani to nejde, kdyz touzi po holcicich barvach :roll: :mrgreen: ), ale precejen ma spoustu veci po brachovi. Kdyby byla jeste jedna holka, koupim ji toho podstatne vic a vic veci dam po nejstarsim rovnou do skrine pro nejmladsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.1.12 17:44
ankasz píše:
Ahoj,tak my máme třetí dítě čerstvě doma-malý má 16 dní tak se teprve zzivame,teda já ani tak né jako hlavně mladší dcerka, s příchodem miminka se začala opět pocuravat a pokakavát, ale to se zas spraví.
Jinak my máme starší dvě holky, a třetí se nám podařil klucina,takze i v tom je obohacení naší rodinky a hlavně mám konečně pocit,že už jsme kompletní.A co se týče peněz,je fakt,že rezervu nemáme, ale nějaké velké dluhy taky ne.ale máme vlastní dům, u nás teda možnost vlastního pokoje pro každé dítě je, ale jak budem uložení děti řešit to se uvidí az za čas.

Tak ona ma jeste narok :) Holka se mi odplinovala mesic pred narozenim nejmladsiho a nastesti uz byla za kritickym vekem. Spousta deti se kolem druhyho roku vrati k plinam i bez mimina, takze ty to mas aspon se sladkym bonusem :D A ani uz nevim, jestli jsem gratulovala, tak pro jistotu jeste jednou: moc gratuluju a at vam to klape! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
4.1.12 18:56

Ahoj, nemohu posoudit, jak rodiče obohatí tři a více dětí. Zatím mám jen jedno. Ale chci určitě víc.

Ale proč píšu. Mohu Vám říct, jak se obohatí děti navzájem. Jsem ze čtyř dětí. Mám o tři roky staršího bráchu, o sedm let mladší ségru a o 14 let mladšího brášku. Momentálně mi táhne na 30. A mohu říct, že to, že jsem měla tolik sourozenců bylo super. A to i přes to, že jsme sdíleli do bráchovích 18 let jeden pokoj všichni čtyři. Naši bydleli ve 2+1. Jako malá si to neuvědomuju. Ale jako větší to bylo super, že nás je plno. Doteď jezdíme s rodiči všichni i s partnery a svými rodinami na společné dovolené a trávíme společní Silvestry, narozeniny i Vánoce. A tím, že moji rodiče našetřili na byty všem svým dětem, tak jsme si pořídili bydlení kousek od sebe. Takže se můžeme i teĎ skoro pořád navštěvovat. A všichni jsou rádi. Mám jako první dítě a je to myzlíček všech. Jako kdyby sourozencům přibyla další ségra.

I když jsme měli mezi sebou velký věkový rozdíl a jako sourozenci jsme se řezali jak koně. Přesto máme skvělé vztahy a nedáme na sebe dopustit a hájíme se navzájem, když je na nás někdo zlý.

Je to super pro děcka, že je jich hodně. Hrajem spolu deskovky apod. Taky umíme lépe šetřit korunky, umíme se podělit o poslední kousek jídla, zastat se mladších a slabších apod.

Na svoji rodinu nedám dopustit. A pokud jenom můžetete, tak svým dětem dopřejte sourozence.

A finance? Je to těžký. Vidím to na mamce, je učitelka a táhne ze svého platu celou rodinu. A to si vemte, že našetřili s taťku i na 3 byty v docela drahé lokalitě. Je teda pravda, žejsem nikdy neměla značkové hadry, nejnovější výstřelky, nejdražší hračky a mobil či notebook. Ale počítač jsme měli už, když jsme byla malá. Taťka s ním pracoval a internet máme taky od nepaměti.
Dá se to zvládnout, ale je třeba dobrá spolupráce dětí a rodičů. Na plno věcech se dá ušetřit, ale chce to trošku přemýšlet.

A to si vemte, že nám rodiče dopřávali vždycky jednou ročně dovolenou v hotelu v českých horách. Ale ne v 5 hvězdičkovém, ale v takovém, kde byl záchod na patře. Což nám ale vůbec nevadilo. Dovolná byla a to nám stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.1.12 19:24
Kote5 píše:
Ahoj, nemohu posoudit, jak rodiče obohatí tři a více dětí. Zatím mám jen jedno. Ale chci určitě víc.

Ale proč píšu. Mohu Vám říct, jak se obohatí děti navzájem. Jsem ze čtyř dětí. Mám o tři roky staršího bráchu, o sedm let mladší ségru a o 14 let mladšího brášku. Momentálně mi táhne na 30. A mohu říct, že to, že jsem měla tolik sourozenců bylo super. A to i přes to, že jsme sdíleli do bráchovích 18 let jeden pokoj všichni čtyři. Naši bydleli ve 2+1. Jako malá si to neuvědomuju. Ale jako větší to bylo super, že nás je plno. Doteď jezdíme s rodiči všichni i s partnery a svými rodinami na společné dovolené a trávíme společní Silvestry, narozeniny i Vánoce. A tím, že moji rodiče našetřili na byty všem svým dětem, tak jsme si pořídili bydlení kousek od sebe. Takže se můžeme i teĎ skoro pořád navštěvovat. A všichni jsou rádi. Mám jako první dítě a je to myzlíček všech. Jako kdyby sourozencům přibyla další ségra.

I když jsme měli mezi sebou velký věkový rozdíl a jako sourozenci jsme se řezali jak koně. Přesto máme skvělé vztahy a nedáme na sebe dopustit a hájíme se navzájem, když je na nás někdo zlý.

Je to super pro děcka, že je jich hodně. Hrajem spolu deskovky apod. Taky umíme lépe šetřit korunky, umíme se podělit o poslední kousek jídla, zastat se mladších a slabších apod.

Na svoji rodinu nedám dopustit. A pokud jenom můžetete, tak svým dětem dopřejte sourozence.

A finance? Je to těžký. Vidím to na mamce, je učitelka a táhne ze svého platu celou rodinu. A to si vemte, že našetřili s taťku i na 3 byty v docela drahé lokalitě. Je teda pravda, žejsem nikdy neměla značkové hadry, nejnovější výstřelky, nejdražší hračky a mobil či notebook. Ale počítač jsme měli už, když jsme byla malá. Taťka s ním pracoval a internet máme taky od nepaměti.
Dá se to zvládnout, ale je třeba dobrá spolupráce dětí a rodičů. Na plno věcech se dá ušetřit, ale chce to trošku přemýšlet.

A to si vemte, že nám rodiče dopřávali vždycky jednou ročně dovolenou v hotelu v českých horách. Ale ne v 5 hvězdičkovém, ale v takovém, kde byl záchod na patře. Což nám ale vůbec nevadilo. Dovolná byla a to nám stačilo.

Tak to je nadhera a presne ten duvod, proc chci tolik deti :palec: Ja sama jsem jedinacek a to je fakt na houby. Proto mne vzdycky nadzvedava, kdyz nekdo pise, ze si neporidi druhy dite proto, ze prvnimu chce vsechno doprat. Ja teda zdaleka nemela vsechno, byly jsme s mamou samy…ale ja vzdycky chodila domu, kde nikdo nebyl, zatimco vsichni tam meli sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
4.1.12 19:28
Kote5 píše:

To je krásné,že si tak rozumíte :palec: Já,ač z velké rodiny,si o něčem takovém můžu nechat jenom zdát :? .ALe když jsme byli děti,tak to bylo supr,nechtěla bych být jedináčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
4.1.12 19:48
Kote5 píše:

Jee, to se tak krásně čte - úplně mám chuť poslechnout děti a pořídit si to čtvrté :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
4.1.12 20:39

Asho: díky! Já vím,že má ještě čas, a vím že se nemá srovnávat,ale starší byla v 18 měsících bez plin přes den a do dvou let i na spaní, a Klarka k tomu měla taky hezky našlápnuto a najednou takový stop stav.

Co se týká sourozenců já jsem že tři dětí a manžel taky a nějak už na začátku jsme se domlouvali,že pokud to půjde budeme chtít taky děti tři,právě ať jim není smutno,což nejstarší bylo,než k ní přibyl další sourozenec.a snad si budou v dospělosti rozumět, aby tu jednou pro sebe byli,až my tu třeba jednou nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
5.1.12 10:16

To záleží, jak je k sobě povedeš, jak vychováš. Znám rodiny, kde je i víc dětí, ale rodiče vychovávali děti tak, že je sice naučili být samostatné, ale navzájem se nemusí, nepomohli by si. Jedou si prostě svůj život a neberou ohledy. Což je na jednu stranu dobré, že neberou ohledy, protože dnes je to třeba, jinak se kariéra apod. neudělá. Ale zase by klidně nechali umřít své sourozence.

Nás mamka vychovávala tak, že silnější a šikovnější pomáhá slabšímu. Což je někdy problém mimo domov. Mám strašně chytré sourozence a brácha je pomalu geniálním dítětem. Má dvě vysoké školy, teď dělá třetí práva. Je to programátor a je strašně šikovný. Mě např. hodně pomohl, ať už ve škole, tak v životě. Ale neumí se chovat trochu sobecky v práci. Je moc měkký a většinou dělá práci i za druhé. Má svou firmu, ale neumí zatočit z nefakčenkama apod. Což je blbý.
Ale taky je to o povaze. A já já jsem typický člověk, na kterého se lepí sociální typy. Jako postižení lidé, nešťastí apod. Mám totiž dar pomáhat druhým, aspoň slovně, pochopením apod. Ale nestěžuji si. Jen asi nikdy nebudu bydlet ve vile. Ale mě to nevadí. No a moji druzí dva sourozenci, to jsou pomalu géniové. Ségra dělá dvě vejšky a bráška prestižní gymnázium.

Takže vše je o výchově a samozřejmě o povaze dítěte.

Doporučuju Vám vychovat děti tak, aby se k sobě navzájem chovali pěkně, ale venku, aby byli dravý. Jinak v dnešním světě neobstojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.1.12 10:51

A ja bych zas byla radsi, kdyby vsichni vychovavali deti k ohleduplnosti a ochote pomahat. To by se nam vsem zilo daleko lip :? Tahle spolecnost pospicha do hrobu. Vsechno musi mit hned. Vsechno se hodne zrychlilo, ale k cemu? Abychom meli driv po vsem? Ja trochu doufam, ze nase deti uz nebudou tak pitomy, jako je nase generace :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1728
5.1.12 11:00
asha píše:
A ja bych zas byla radsi, kdyby vsichni vychovavali deti k ohleduplnosti a ochote pomahat. To by se nam vsem zilo daleko lip :? Tahle spolecnost pospicha do hrobu. Vsechno musi mit hned. Vsechno se hodne zrychlilo, ale k cemu? Abychom meli driv po vsem? Ja trochu doufam, ze nase deti uz nebudou tak pitomy, jako je nase generace :?
:palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
5.1.12 12:19

Hezky se to tu rozběhlo do jiné koleje,ale nevadí ta první je jasná :-) Já mám dva kluky si myslím s velkým odstupem (5let) Starší chodí do 2.třídy a mladší je zatím senou doma.Maj obrovskej pokoj,ale myslím,že ta zeď jim tam chybí :( což mě štve.Jak píše Kote5 vychovávat k pomoci atd. je to pro toho staršího dost tvrdý.Několikrát jsem se snažila mu vysvětlit on je malej a ty jsi jeho příkladem koukni jak všechno po tobě opakuje zkus mu pomoc se naučit hezky si hrát uklízet atd. Jenže ten malej je takovej rošťák a klidně staršímu jedno flákne nebo ho kousne a ten starší je zas bambula co si nechá všechno líbit nebo žaluje :zed: Takže mi je velkýho líto a malej je malej.Takže u nás vychovat k pomáhání si a toleranci je teda hodně těžký.ALE KDYŽ NASTANE VÝJMEČNÝ STAV,že jsem třeba nemocná na smrt v obrovských horečkách jsem nebyla schopná vstát z postele Starší tak fungoval,že jsem si říkala ten je snad ještě lepší matka než já :-) Dokázal opravdu všechno obléct,snídani nachystat,dohlédnout na to,že je všechno snězený,na svačinu si taky vzpoměl…oběd to jsem rychle uvařila krupičku a šup do postele a on se o vše postaral dokud se nám nevrátil tatínek z práce.Já na vše dohlížela z postele a perfektní až jsem to štěstím obrečela jak jim to spolu jde v tý době mu bylo 6,5 a malému 2.Takže doufám,že tohle si uchovají a když bude situace,která to vyžaduje budou připraveni :-)Za nedlouho jim přibyde mimčo,tak i ten malej kousavec snad pochopí co ten jeho velkej brácha všechno musí dělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
5.1.12 12:29
marguaret píše:
Hezky se to tu rozběhlo do jiné koleje,ale nevadí ta první je jasná :-) Já mám dva kluky si myslím s velkým odstupem (5let) Starší chodí do 2.třídy a mladší je zatím senou doma.Maj obrovskej pokoj,ale myslím,že ta zeď jim tam chybí :( což mě štve.Jak píše Kote5 vychovávat k pomoci atd. je to pro toho staršího dost tvrdý.Několikrát jsem se snažila mu vysvětlit on je malej a ty jsi jeho příkladem koukni jak všechno po tobě opakuje zkus mu pomoc se naučit hezky si hrát uklízet atd. Jenže ten malej je takovej rošťák a klidně staršímu jedno flákne nebo ho kousne a ten starší je zas bambula co si nechá všechno líbit nebo žaluje :zed: Takže mi je velkýho líto a malej je malej.Takže u nás vychovat k pomáhání si a toleranci je teda hodně těžký.ALE KDYŽ NASTANE VÝJMEČNÝ STAV,že jsem třeba nemocná na smrt v obrovských horečkách jsem nebyla schopná vstát z postele Starší tak fungoval,že jsem si říkala ten je snad ještě lepší matka než já :-) Dokázal opravdu všechno obléct,snídani nachystat,dohlédnout na to,že je všechno snězený,na svačinu si taky vzpoměl…oběd to jsem rychle uvařila krupičku a šup do postele a on se o vše postaral dokud se nám nevrátil tatínek z práce.Já na vše dohlížela z postele a perfektní až jsem to štěstím obrečela jak jim to spolu jde v tý době mu bylo 6,5 a malému 2.Takže doufám,že tohle si uchovají a když bude situace,která to vyžaduje budou připraveni :-)Za nedlouho jim přibyde mimčo,tak i ten malej kousavec snad pochopí co ten jeho velkej brácha všechno musí dělat :-)

U nás v tomhle opravdu i to třetí dítko pomohlo - starší děti už měly v tu dobu rozum a viděly, že nejmladší po nich opravdu opakuje úúúúplně všechno - obličeje, výrazy, pak už i slova,.. A když jim někdy řekla, třeba „ty jsi blbej“ a jim se to samozřejmě nelíbilo, tak jsem jim vysvětlovala, že ode mě to slovo nemá, že to slyšela od nich, že se k sobě musí chovat líp… A docela to zabralo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
5.1.12 12:30
vertigo píše:
marguaret píše:
Hezky se to tu rozběhlo do jiné koleje,ale nevadí ta první je jasná :-) Já mám dva kluky si myslím s velkým odstupem (5let) Starší chodí do 2.třídy a mladší je zatím senou doma.Maj obrovskej pokoj,ale myslím,že ta zeď jim tam chybí :( což mě štve.Jak píše Kote5 vychovávat k pomoci atd. je to pro toho staršího dost tvrdý.Několikrát jsem se snažila mu vysvětlit on je malej a ty jsi jeho příkladem koukni jak všechno po tobě opakuje zkus mu pomoc se naučit hezky si hrát uklízet atd. Jenže ten malej je takovej rošťák a klidně staršímu jedno flákne nebo ho kousne a ten starší je zas bambula co si nechá všechno líbit nebo žaluje :zed: Takže mi je velkýho líto a malej je malej.Takže u nás vychovat k pomáhání si a toleranci je teda hodně těžký.ALE KDYŽ NASTANE VÝJMEČNÝ STAV,že jsem třeba nemocná na smrt v obrovských horečkách jsem nebyla schopná vstát z postele Starší tak fungoval,že jsem si říkala ten je snad ještě lepší matka než já :-) Dokázal opravdu všechno obléct,snídani nachystat,dohlédnout na to,že je všechno snězený,na svačinu si taky vzpoměl…oběd to jsem rychle uvařila krupičku a šup do postele a on se o vše postaral dokud se nám nevrátil tatínek z práce.Já na vše dohlížela z postele a perfektní až jsem to štěstím obrečela jak jim to spolu jde v tý době mu bylo 6,5 a malému 2.Takže doufám,že tohle si uchovají a když bude situace,která to vyžaduje budou připraveni :-)Za nedlouho jim přibyde mimčo,tak i ten malej kousavec snad pochopí co ten jeho velkej brácha všechno musí dělat :-)
U nás v tomhle opravdu i to třetí dítko pomohlo - starší děti už měly v tu dobu rozum a viděly, že nejmladší po nich opravdu opakuje úúúúplně všechno - obličeje, výrazy, pak už i slova,.. A když jim někdy řekla, třeba „ty jsi blbej“ a jim se to samozřejmě nelíbilo, tak jsem jim vysvětlovala, že ode mě to slovo nemá, že to slyšela od nich, že se k sobě musí chovat líp… A docela to zabralo :-)

A jinak, já si pamatuju, jak jsme se rvali s bráchou a přesto máme úžasnej vztah, hlavně teď v dospělosti a i když jsme se jako děti rvali, tak kdykoli byl nějaký problém, stáli jsme při sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí