Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
TAk to máš výhodu. Ale když měla mamka brášku, tak jí bylo skoro 40, taťkovi přes 40. Takže už ve vyšším věku. A to mi věř, že nad tím hodně přemýšleli. Zvláště v situaci, když v rodině je anamnéza, že chlapy v ta´tkovi linii umírají kolem 50tky na infarkty. Takže proto to řešili. Ne to, že se za jejich života o bráchu postaráme, ale řešili situaci, co s ním bude, když by se něco stalo, umřeli, byli dlouhodobě nemocní apod. Přišli o práci atd. Tak jsem to myslela. Ne, že si nadělám děti a druhé mé děti se postarají. To ne. Ale je pravda, že s bráchou jsemmamce hodně pomáhala já, ale mě to bavilo.
jj, Kote5 Sem to napsala trochu jako, že nesouhlasím, Ale to určitě ne.
Vím jak to myslíš a souhlasím, jen sem to brala, že jako na ty černé myšlenky raději nemyslet … Vždy se to nějak vyřeší … Musí …
U nás je problém také hlavně s těmi partnery.
Naštěstí ta 15.-ti letá má mladšího kluka, takže nepřichází v úvahu, že by u nás chtěl spát
No a ta 18 ti letá, má sice také mladšího, ale zas s velkým domem, takže pak zas není problém, že volno tráví ona u něj, on u nás pouze léto a to spěj na zahradě ve stanu
Jak říkám, vždy se to dá vyřešit. ![]()
A k tomu rizikovému těhu. Je jasný, že můžou být riziková těhu i ve 20. Ale to většinou člověk čeká první a plno věcí si nepřipouští. Ale když je na rizikovém těhu v pokročilém věku a doma pobíhají další dvě dět, které Vás potřebují, tak je to náročnější. Zvláště, když naši nám tutlali narození bráchy až do 20tého týdne. Až bude po všech testech. A vysvětlujte jinému malému dítěti, že se po Vásnemá plazit, skákat vám po břiše apod. Protože jste zrovna po odběru plodovky. A zase vše malým dětem říkat taky není dobré. Protože to neustálé ptaní,kde je mimi, když jste o něj přišli … Není to sranda. Vím o čem mluvím. O mimčo jsem ve 20.tt přišla. A to jsem doma všetečku neměla, která by mi to neustále připmínala. Stačili mi děti ve škole.
Tak to závidím. Si představuju jak byvakuju před panelákem
jako mladá. Já to měla náročnější. Taky jsme byla první dcera a naši se báli, že nedostuduju a uženu si dítě.
Ségra už to má jednodušší. Ta může s klukem spát kde chce. Já nemohla do 18 let spát mimo domov. Ale nestěžuju si, počkala jsem si na toho pravého.
A to máš všechny děti s tím jedním, nebo to poslední až?
to chápu Kotě. Také sem o jedno mimčo přišla, no, ale já mám holky velké. No, ale je fakt, že další pokus o těhotenství jsme pak tajili jak jen to dlouho šlo. Zrovna z toho důvodu, že jsme nechtěli nikomu povídat, že se to nepovedlo … A prožívat si to všechno znovu … A to nemám malé děti, pak to musí být opravdu všechno horší …
To mi povídej. Proto jsem tu psala, že je potřeba vše řádně promyslet. Teda v tom vyšším věku. Když je člověk mladý, tak si myslím, že až tak uvažovat zda mít děti nebo ne, je zbytečné. Tam jsem určitě za děti. V tom vyšším už člověk trošku musí myslet, nejen na sebe.
Ja mela rizikovy vsechny tri a na posledni dve jsem byla prevaznou cast tehotenstvi sama, manzel byl pracovne pryc. A dalo se to. Zvladla jsem i nekolikadenni hospitalizaci s druhou, starsi byl tri dny u sousedu
U posledniho to byl takovy fofr, ze jsem nejaky rizika vubec nestihla vnimat
Se zdravim je to jasny, jenze ja nebyla zdrava v podstate nidy, takze to tak neberu…
Jé tak to sou tvoji rodiče jako já
Dcera se také moc těšila až jí bude 18, jelikož já jí držela dost zkrátka.. No a dnes? Dnes říká, že když může, tak se jí ani nikam nechce
Tak snad sme to nebezpečné období překlenuli dobře
Teď se budu trápit s tou mladší, ale ta chce jít na intr, tak už se děsím dopředu ![]()
Jinak k otcům, holky jsou z prvního manželství s pražákem
Po rozvodu jsem odjela z Prahy, koupila malý domeček v zapadlé vesnici a rozhodla se na chlapi už ani nepodívat
No a je z toho manželství s mužským o 12 let mladším a malinká holčička ![]()
Druhý manžel i na svůj mladý věk, je úžasný a dobře se stará o všechny 3 holky.
Takže sem spokojená.
Já jsem na mateřské právě se třetím dítětem. Třetí dítě přišlo naprosto neplánovaně, dokonce přes antikoncepci a hlavně po 40-tém roce. Byl to šok,starší dcera už odpromovala na VŠ, mladší syn je 15-letý. Mě je 44 a mám ročního klučíčka. Je to ale zázrak, po takové době mít opět miminko, držet v náručí toho malého drobečka,..Jsem vděčná osudu, že mi ještě dopřál třetí dítě! S financemi je trochu problém, hypotéka na baráčku a starší dcera ještě studovala,..teď už pracuje a tak alespoň malou částkou přispívá,..Všichni se radujeme z malého klučíka a jsme rádi, že ho máme, pokud je vše v pořádku a testy neukáží nějaký problém (já byla na amniocentéze a kordocentéze), tak proč nemít třetí dítě i v pozdějším věku??? Oba jsme sportovci, nekuřáci, tak snad i to naše třetí dítě „stihneme“ vychovat , než úplně zestárneme:: ![]()
matoja
správný přístup a držím palec ať nám to všem pěkně klape a bez problémů … ![]()
Ahojky určitě souhlasím s holkama proč nemít třetí dítko jsem na tom naprosto stejně já mám taky dva klučíky a moc bych si přála holčičku jenže manžel je asi jen pro kluky ve finále by mi to bylo jedno hlavně že by maličké bylo v pořádku
Já si na třetí ještě nějakou dobu počkám Tadeášek (druhý synek) se mi narodil 12.9.2011 takže teď si plně užívám jeho ![]()
asha s tím hlukem bordelem a křikem Adam to zvládá za tři až je budu mít doma tři tak to bude vyloženě zologická
děti jsou opravdu radost a hodně obohatí člověka
to jo, luciblank1 hlavně když přijde puberta!! To jsme obohacení hned
![]()
katenkaS píše:
to jo, luciblank1 hlavně když přijde puberta!! To jsme obohacení hned![]()
No puberta to bude ještě větší zábava to raději plínky a náruč ![]()