Proč mít třetí dítě :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8784
12.1.12 11:54

TAk to máš výhodu. Ale když měla mamka brášku, tak jí bylo skoro 40, taťkovi přes 40. Takže už ve vyšším věku. A to mi věř, že nad tím hodně přemýšleli. Zvláště v situaci, když v rodině je anamnéza, že chlapy v ta´tkovi linii umírají kolem 50tky na infarkty. Takže proto to řešili. Ne to, že se za jejich života o bráchu postaráme, ale řešili situaci, co s ním bude, když by se něco stalo, umřeli, byli dlouhodobě nemocní apod. Přišli o práci atd. Tak jsem to myslela. Ne, že si nadělám děti a druhé mé děti se postarají. To ne. Ale je pravda, že s bráchou jsemmamce hodně pomáhala já, ale mě to bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
12.1.12 11:55

jj, Kote5 Sem to napsala trochu jako, že nesouhlasím, Ale to určitě ne. :) Vím jak to myslíš a souhlasím, jen sem to brala, že jako na ty černé myšlenky raději nemyslet … Vždy se to nějak vyřeší … Musí …
U nás je problém také hlavně s těmi partnery.
Naštěstí ta 15.-ti letá má mladšího kluka, takže nepřichází v úvahu, že by u nás chtěl spát :) No a ta 18 ti letá, má sice také mladšího, ale zas s velkým domem, takže pak zas není problém, že volno tráví ona u něj, on u nás pouze léto a to spěj na zahradě ve stanu :) Jak říkám, vždy se to dá vyřešit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
12.1.12 11:57

A k tomu rizikovému těhu. Je jasný, že můžou být riziková těhu i ve 20. Ale to většinou člověk čeká první a plno věcí si nepřipouští. Ale když je na rizikovém těhu v pokročilém věku a doma pobíhají další dvě dět, které Vás potřebují, tak je to náročnější. Zvláště, když naši nám tutlali narození bráchy až do 20tého týdne. Až bude po všech testech. A vysvětlujte jinému malému dítěti, že se po Vásnemá plazit, skákat vám po břiše apod. Protože jste zrovna po odběru plodovky. A zase vše malým dětem říkat taky není dobré. Protože to neustálé ptaní,kde je mimi, když jste o něj přišli … Není to sranda. Vím o čem mluvím. O mimčo jsem ve 20.tt přišla. A to jsem doma všetečku neměla, která by mi to neustále připmínala. Stačili mi děti ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
12.1.12 11:59

Tak to závidím. Si představuju jak byvakuju před panelákem :-) :mrgreen: jako mladá. Já to měla náročnější. Taky jsme byla první dcera a naši se báli, že nedostuduju a uženu si dítě. :-) Ségra už to má jednodušší. Ta může s klukem spát kde chce. Já nemohla do 18 let spát mimo domov. Ale nestěžuju si, počkala jsem si na toho pravého.

A to máš všechny děti s tím jedním, nebo to poslední až?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
12.1.12 12:00

to chápu Kotě. Také sem o jedno mimčo přišla, no, ale já mám holky velké. No, ale je fakt, že další pokus o těhotenství jsme pak tajili jak jen to dlouho šlo. Zrovna z toho důvodu, že jsme nechtěli nikomu povídat, že se to nepovedlo … A prožívat si to všechno znovu … A to nemám malé děti, pak to musí být opravdu všechno horší …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
12.1.12 12:02

To mi povídej. Proto jsem tu psala, že je potřeba vše řádně promyslet. Teda v tom vyšším věku. Když je člověk mladý, tak si myslím, že až tak uvažovat zda mít děti nebo ne, je zbytečné. Tam jsem určitě za děti. V tom vyšším už člověk trošku musí myslet, nejen na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.1.12 12:02

Ja mela rizikovy vsechny tri a na posledni dve jsem byla prevaznou cast tehotenstvi sama, manzel byl pracovne pryc. A dalo se to. Zvladla jsem i nekolikadenni hospitalizaci s druhou, starsi byl tri dny u sousedu 8) U posledniho to byl takovy fofr, ze jsem nejaky rizika vubec nestihla vnimat :lol: Se zdravim je to jasny, jenze ja nebyla zdrava v podstate nidy, takze to tak neberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
12.1.12 12:05

Jé tak to sou tvoji rodiče jako já :lol: Dcera se také moc těšila až jí bude 18, jelikož já jí držela dost zkrátka.. No a dnes? Dnes říká, že když může, tak se jí ani nikam nechce :) Tak snad sme to nebezpečné období překlenuli dobře :) Teď se budu trápit s tou mladší, ale ta chce jít na intr, tak už se děsím dopředu :lol:
Jinak k otcům, holky jsou z prvního manželství s pražákem :) Po rozvodu jsem odjela z Prahy, koupila malý domeček v zapadlé vesnici a rozhodla se na chlapi už ani nepodívat :D No a je z toho manželství s mužským o 12 let mladším a malinká holčička :D
Druhý manžel i na svůj mladý věk, je úžasný a dobře se stará o všechny 3 holky.
Takže sem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.1.12 14:02

třetí dítě

Já jsem na mateřské právě se třetím dítětem. Třetí dítě přišlo naprosto neplánovaně, dokonce přes antikoncepci a hlavně po 40-tém roce. Byl to šok,starší dcera už odpromovala na VŠ, mladší syn je 15-letý. Mě je 44 a mám ročního klučíčka. Je to ale zázrak, po takové době mít opět miminko, držet v náručí toho malého drobečka,..Jsem vděčná osudu, že mi ještě dopřál třetí dítě! S financemi je trochu problém, hypotéka na baráčku a starší dcera ještě studovala,..teď už pracuje a tak alespoň malou částkou přispívá,..Všichni se radujeme z malého klučíka a jsme rádi, že ho máme, pokud je vše v pořádku a testy neukáží nějaký problém (já byla na amniocentéze a kordocentéze), tak proč nemít třetí dítě i v pozdějším věku??? Oba jsme sportovci, nekuřáci, tak snad i to naše třetí dítě „stihneme“ vychovat , než úplně zestárneme:: :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
12.1.12 14:07

matoja
správný přístup a držím palec ať nám to všem pěkně klape a bez problémů … :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.1.12 15:24

děkujeme,.. :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
12.1.12 16:39

Taky držím pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.1.12 20:50

Ahojky určitě souhlasím s holkama proč nemít třetí dítko jsem na tom naprosto stejně já mám taky dva klučíky a moc bych si přála holčičku jenže manžel je asi jen pro kluky ve finále by mi to bylo jedno hlavně že by maličké bylo v pořádku :-* Já si na třetí ještě nějakou dobu počkám Tadeášek (druhý synek) se mi narodil 12.9.2011 takže teď si plně užívám jeho :-)

asha s tím hlukem bordelem a křikem Adam to zvládá za tři až je budu mít doma tři tak to bude vyloženě zologická :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: děti jsou opravdu radost a hodně obohatí člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
12.1.12 21:02

to jo, luciblank1 hlavně když přijde puberta!! To jsme obohacení hned :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.1.12 21:54
katenkaS píše:
to jo, luciblank1 hlavně když přijde puberta!! To jsme obohacení hned :zed: :lol:

No puberta to bude ještě větší zábava to raději plínky a náruč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky