Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, hlavně se psychicky připrav odolat, oni to mají vcelku promakaný, jak vás přeci jen ukecat na to, že si tu výhru koupíte, a pěkně za draho! ![]()
Jak učím svého 8 letého syna nic není zadarmo.
Předpoklám, když ne na večeři, tak potom na místě se bude muset zůčastnit nějakých předváděcích akcí.
Ta pokud si není vědoma, že se účastnila nějaké soutěže, kde se hrálo o takovou cenu, tak to podvod je. Ostatně jako všechno, co se uděje takovým zázračným způsobem. Koneckonců, kdyby měla na něco nárok, tak by to měla dostat hned a ne za podmínky courání se někam a zdržení se tam. To je jak když k nám do schránky chodí letáky a lákají důchodce na štangli lovečáku zdarma
Měla se v telefonu optat, kdo že ji to kontaktoval..jaká společnost a na základě čeho a ať ji teda ten poukaz pošlou poštou, přesně takhle to jednou praktikoval můj otec a chlápek na druhé straně drátu se rychle rozloučil a už nezavolal. Je to lákadlo na předváděčku a mám podezření, že jde o jistou agenturu, která nabízí výhodné zájezdy za paušální cenu,kde si taky jenom připlatíte něco sami a ve výsledku to vyjde dráž než u klasické CK.
No právě to je mě jasné .Už jednou nás bratránek s manželem nalákal na akci ,bylo to letadlo .Jak se to jmenovalo ???Skay lain .a to bylo peklo.Do očí nám lhal ,že to nic podobného není .A uplní magoři .tak jsme se sebrali ,a na stopa v zimě ,jen v košili ,odmítl nám dát věci z auta jsme jeli dom.Právě ,mě překvapuje ,že tomu mamka věří???Sice ona je docela otrlá ,takže si poradí s lidmi ,ale i tak .no mám z toho divný pocit.
Jděte, uvidíte… A maminka se nějaké soutěže vědomě zúčastnila? Pokud ne, je to pravděpodobně nějakej podfuk, ale pokud jste obě rozumný, proč se nejít najíst
Jen se prostě nesmíte nechat na nic ukecat, někteří z ncih jsou schopný vykecat vám do hlavy díru. Takže s sebou zdravej selskej rozum a uvidíte.
To mě napadlo ,ta cestovka ,co sem tu o ní psalo .Říkala jsem si ,že teda ,alespon věčeři si dám ,ale když si vybavím tu hospodu ,tak se raděj najím doma .Pujdu tam s ní ,at je to cokoli .Alespon se poučí .A já si odpočinu od toho zvěřince doma.
Anonymní píše:
No právě to je mě jasné .Už jednou nás bratránek s manželem nalákal na akci ,bylo to letadlo .Jak se to jmenovalo ???Skay lain .a to bylo peklo.Do očí nám lhal ,že to nic podobného není .A uplní magoři .tak jsme se sebrali ,a na stopa v zimě ,jen v košili ,odmítl nám dát věci z auta jsme jeli dom.Právě ,mě překvapuje ,že tomu mamka věří???Sice ona je docela otrlá ,takže si poradí s lidmi ,ale i tak .no mám z toho divný pocit.
Kdysi hodně dávno když jsem hledala místo, tak jsem se přihlásila na místo asistentky. Pochopitelně mně mělo trknout, když to byla de facto jediná firma, která se sama ozvala a měli o mně zájem, co to bude. no jo no, učený z nebe nespadl. Byl to fingovaný pohovor s cílem získat další dušičky pod sebe … už tehdy jsem z toho měla prču a celý celodeení konkurz jsem vydržela jen proto, že mně zajímalo, co bude na konci. Na konci byla normálně probírka, kdo bohužel „atraktivní místo“ nezíská. Mně ho nabídli - a já se jim vysmála do očí, že to snad nemyslí vážně … mysleli!!! ![]()
Tak já bych teda nikam nešla…pokud mamka nikde nesoutěžila, tak je to podvod…mě už taky několikrát někdo volala, že prý společný známý mě doporučil a že jsem něco vyhrála…a když jsem se zeptala který známý to byl..tak paninkanebyla schopná říct kdo to byl…tak jsem ji odpověděla, že nikam nejdu a že nic nechci ať to dají někomu jinému ![]()
Je to podvod, doporučuju vůbec nechodit, nakoupíte nevýhodný produkt pěkně draho.
Jo a pozor, ať tomu někdo věří nebo nevěří, na takovéhle akce jsou školeni profesionálové, kteří fakt dokážou zmagořit a normálně rozumného člověka. Navíc se tam podprahově pouští takzvané vymývání mozků, funguje to i na lidi, co tomu nevěří, pouští tam nahrávky, kde je třeba namluveno, že zájezd je výhodný a já si ho chci koupit, a na velké procento lidí to funguje, až pak doma koukají, co si to koupili.
Tohle je klasický podvod.
Být váma nikam nechodím, praktiky, co tyhle „firmy“ používají, jsou na hraně zákona, někdy dokonce i nezákonné.
Viděla jsem o tom x reportáží, jsou schopni zakázat používat telefon, mluvit spolu, jít na záchod, zamykají dveře, aby nikdo nemohl ven, vyhrožují. Jsou schopni vnutit se do bytu, protože při uzavření smlouvy doma je její vypovězení těžší, než přímo na tom místě.
Spousta lidí, co tam jde, ví, co je to za akci, a říkají si, že nic nekoupí a zadarmo se nají - ti pak dopadají nejhůř.
Takže být váma, nechodím tam. Nestojí to za to ani kdybyste doma neměli co jíst.
Ani bych nešla.Výhru dostane-ale dóóóst za draho.Oni umí pěkně zblbnout.Je to podvod.
![]()
Zrovna minulí týden jsem se zúčastnila podobné akce,prý že si mám přijet pro výhru,vše zdarma a že mě nejspíš někdo přihlásil,no tak jsem jela i když jsem tušila oč asi půjde.Přijela jsem tam,předváděčka zeptru(nevím jak se to píše)Prý na 15 minut,ztvrdla jsem tam hodinu,ochutnal oběd,dostala jskýsi krém zdarma a k tomu los,na který jsem mohla vyhrát něco k tomu krému,nebo taky nic.Jaké překvapení,když jsem setřela los,bylo tam napsáno něco,prý nějaká sada nádobí,všechny asistentky údivem zpráskly ruce a napsaly mi na ten los částku 8000,–,že prý to je jako sleva při nákupu a potřebujou abych se pod to podepsala.Řekla jsem jim,že v žádném případě nic podepisovat nebudu,nechápaly proč,vždyť to je úžasné,takové štěstí nemá každá,řekla jsem prostě ne,nestojím o to aby mi před barák přijelo auto a tahal ze mě někdo 8 litrů za něco,co jsem si podepsala,naléhaly dlouho,ale smolík,pak mi z prvu velice příjemná paní nasraně řekla,ať to teda roztrhám když to nechci,tak jsem jí řekla ať si to nechá,když je to tak super,řekla,že to nemůže a narsaně odkráčela pryč,že je to od ní všechno.Nikdy,nikde,nic nepodepisujte,je to jedna k..va vedle druhý a fakt v tom uměj chodit.
Ono kazda predvadecka neni „podvod“ ![]()
Ucastnila jsem se dvou - na jedne jsme dostali jako podekovani panev, velkou, je fakt supr,v obchode vyjde tak na 1500 Kc. Dalsi ucastnici dostali panev malou (museli jsme byt ctyri pary). To bylo supr.
Potom jsme dostali zajezd do Turecka, nicmene jsme k tomu museli koupit letenky, coz uz tak super neni, protoze letenky samy o sobe jsou dost drahe ![]()
Ale ostatni pary zase dostali kosmetiku od docela zname znacky.
Je to urcite o povaze - kazdy neustoji to, jak je prodejce doterny, zkousi prodat za kazdou cenu, a cim dal vice chape ze nic nekoupite a proto jeho prijemnost primou umerou klesa… ![]()
Ja jsem nemela problem rict - matrace za 35 000 Kc? Vy jste se zblaznil, kdyby jste to rekl rovnou, ani Vas tu nezvu (jeho problem ze cenu rikal az posledni)a mohl jste si usetrit cas! Dejte panev a cau - samozrejme to nebylo takto doslova, nicmene oni jsou pekni hajzli a panev zadarmo se hodi, tak proc je nevyuzit, no… ![]()
Ahoj .Včera večer mě volala mamka,že jí volala paní ,že vyhrála týdenní pobyt v lázních .Že jen stravu si bude platit.A dnes má jít do nedaleké restaurace ,na večeři a převzetí ceny.Večeře prej a pak raut.A že mám jít s ní .první co jsem se jí zeptala ,bylo ,co je to za podvod.A ona ,že paní říkal ,že opravdu to podvod není atd.No tak jsem jí řekla ,že s ní pujdu .Ale vubec se mě nechce.Už to vidím ,to předvádění ,nějakého výrobku.Ale alespon se podívám ,jak to chodí .Mamka je rozumná ženská ,tak se divbím ,že to přijala a chce jít.Nemáte někdo v poslední době ,s něčím takovým zkušenost? a co by to mohlo být za firmu.At se nachystám.Děkuji ,a omlouvám se za anonimitu ale po zadání témata na netu tam někdy naskočí i emimino .