Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@terien píše:
To ten pes asi taky ne. Utraceni je bohužel někdy jediná možnost, jak zvířeti ulevit, takže jestli ho tak miluješ, smiř se s tím, že i to se může stát.
Pane bože co Vám je? Samozřejmě, že vím, že taková možnost tu je.
@terien píše:
Jaký hned? Píšu dlouhodobě, tzn. pokud nezabere léčba. Kecy typu jak na to majitel nemá jsou opravdu zábavné, když zvíře trpí.
Nevím, ta situace a celá ta představa je prostě strašná pro spoustu lidí, kor u mladých zvířat… přišlo mi necitlivé to hned takhle odsoudit. Je asi jasné, že kdyby to dlouhodobě nešlo vyřešit, že by to nakonec stejně udělala jako většina milujících majitelů, ale není to nic lehkého k překonání ani nic u čeho by běžně člověk mávl rukou, že dyť v pohodě, přijde o psa, co by smutnil…
Před 18-ti lety nám náš první jezevčík ochrnul na zadní tlapky. Tenkrát se operace dělala jenom v Brně. Okamžitě jsme tam na doporučení našeho veterináře z Prahy jeli. Bohužel s tehdejšími možnostmi v léčbě se moc dělat nedalo a pejska jsme museli nechat uspat. Od té doby naši další pejsci jsou také jezevčíčci. Záleží na tom, odkud jsi. Pokud máš možnost, ihned teď bych volala PET - MEDIC. Pokud tu možnost nemáš, ještě teď bych jela na nějakou větší veterinární kliniku. Vidím riziko z prodlení, i třeba jen do zítřka.
Nedoufej v to, ze se to spravi samo. Rano je pozde. Jed HNED na velkou veteronu kde maji nejlepe MRI nebo CT a zkuseneho ortopeda. Mam s tim zkusenosti na vlastni kuzi. Videla jsem takovych psu vice nez dost.
Ten pes měl být nejpozději v úterý operován. Okamžitě někam volej a jeď!
@terien píše:
To ten pes asi taky ne. Utraceni je bohužel někdy jediná možnost, jak zvířeti ulevit, takže jestli ho tak miluješ, smiř se s tím, že i to se může stát.
Myslím že jí to půjde o dost snáz a víc v klidu když do ní nebudeš rýt…
Jo a jestli mi neveris a chces to resit az rano, zkus zavolat na na jakoukoli velkou kliniku do Prahy, Brna a porad se s nimi. Reknou ti to co ja. JED HNED!
@Nimie píše:
Nevím, ta situace a celá ta představa je prostě strašná pro spoustu lidí, kor u mladých zvířat… přišlo mi necitlivé to hned takhle odsoudit. Je asi jasné, že kdyby to dlouhodobě nešlo vyřešit, že by to nakonec stejně udělala jako většina milujících majitelů, ale není to nic lehkého k překonání ani nic u čeho by běžně člověk mávl rukou, že dyť v pohodě, přijde o psa, co by smutnil…
Já neříkám, že to člověku není líto, ale někdy se to prostě stane. A člověk to dát musí, ať chce nebo ne.
@Anonymní píše:
A to mi to má být jako jedno že trpí? Nebo mám mít dokonce radost nebo při každé bolesti hned psa utratit a neřešit? Je snad logické že pokud někdo koho miluješ trpí, trpíš s ním i když samozřejmě necítím jeho fyzickou bolest. Hale poprosím tě o jednu věc a tou je vypadni z téhle diskuze pokud nemáš jak přispět zkušeností. Na tyhle kecy fakt nejsem zvědavá!
Já s tím právě mám zkušenost, tak se uklidni. Nech si řeči o tom, jak něco nedáš a udělej to, co ten pes potřebuje. Tzn. v první řadě pořádná veterina. Fňukání a ubrečený smajlíci mu nepomůžou.
Tak jsem teď volala na jednu veterinu o které lidé píší že je skvělá. Mají ale jen objednávkový systém,, tak jsem volala na pohotovost, zda mě ráno vezmou. Naštěstí ano.
@terien píše:
Já s tím právě mám zkušenost, tak se uklidni. Nech si řeči o tom, jak něco nedáš a udělej to, co ten pes potřebuje. Tzn. v první řadě pořádná veterina. Fňukání a ubrečený smajlíci mu nepomůžou.
Tak na zkušenost jsem se ptala, né na názor mé osoby, že mi je z toho na nic. Neptala jsem se " Jak se mám vyrovnat s tím, že mám nemocného psa"
@Anonymní píše:
Tak na zkušenost jsem se ptala, né na názor mé osoby, že mi je z toho na nic. Neptala jsem se " Jak se mám vyrovnat s tím, že mám nemocného psa"
Upřímně řečeno mě je tvá osoba celkem ukradená, je mi líto toho psa.
@g.sandova Meloxicam a B12 inj a doma bere prášky na bolest Previcox což jak jsem zjišťovala, je lék pro psy na podobný ibalginu pro lidi. Teď spinká, měním mu co hodinku podložku, protože ji hned pročůrá.
A to mi to má být jako jedno že trpí? Nebo mám mít dokonce radost nebo při každé bolesti hned psa utratit a neřešit? Je snad logické že pokud někdo koho miluješ trpí, trpíš s ním i když samozřejmě necítím jeho fyzickou bolest. Hale poprosím tě o jednu věc a tou je vypadni z téhle diskuze pokud nemáš jak přispět zkušeností. Na tyhle kecy fakt nejsem zvědavá!