Vyhřezlá ploténka - jezevčík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.6.20 22:12
@terien píše:
Upřímně řečeno mě je tvá osoba celkem ukradená, je mi líto toho psa.

To je dobře, tak nám drž spíš palce než utracení. Přeji ti dobrou noc.

• Citovat
  • Upravit
19388
4.6.20 22:40
@Anonymní píše:
@g.sandova Meloxicam a B12 inj a doma bere prášky na bolest Previcox což jak jsem zjišťovala, je lék pro psy na podobný ibalginu pro lidi. Teď spinká, měním mu co hodinku podložku, protože ji hned pročůrá.

Ale ten je na záněty, jak čtu. Můj pes dostal steroidy, když se mu vrátily po letech problémy.
No já nevím, řekla bych, že ten veterinář neudělal vše, co měl.
A může se stát, že pes ochrne, vždyť je to stejné jakou lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
4.6.20 23:07
@g.sandova píše:
Ale ten je na záněty, jak čtu. Můj pes dostal steroidy, když se mu vrátily po letech problémy.
No já nevím, řekla bych, že ten veterinář neudělal vše, co měl.
A může se stát, že pes ochrne, vždyť je to stejné jakou lidí.

Jako ten veterinar byl asi odbornik. :roll: 8o no ale zakladatelka mela jet jeste ted v noci, pes mel dostat infuzi a idealne hned operovat, pokud uz neni pozde, ale jak to tak ctu, tak se na to chce asi vyspat… :,( chudak pes

• Citovat
  • Upravit
2965
4.6.20 23:16

Určitě dej zítra vědět, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.20 23:39

Proč až zítra, sakra? Tak ho alespoň nekrm a minimum vody. Bude lepší, když přijde nalačno.

• Citovat
  • Upravit
21091
5.6.20 07:03
@Filzefina píše:
Jako ten veterinar byl asi odbornik. :roll: 8o no ale zakladatelka mela jet jeste ted v noci, pes mel dostat infuzi a idealne hned operovat, pokud uz neni pozde, ale jak to tak ctu, tak se na to chce asi vyspat… :,( chudak pes

No, hlavně, že ho zakladatelka nechce utratit :( A přitom jde naproti neštěstí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31899
5.6.20 08:47
@Filzefina píše:
Jako ten veterinar byl asi odbornik. :roll: 8o no ale zakladatelka mela jet jeste ted v noci, pes mel dostat infuzi a idealne hned operovat, pokud uz neni pozde, ale jak to tak ctu, tak se na to chce asi vyspat… :,( chudak pes

To se takhle ale nedá vždycky… jet kam? Nás i když dovezla sanitka na pohotovost, tak vzhledem k tomu kolik jich je a jak jsou vytížení, tak i pes ze kterého lila krev šel na řadu až za hodinu, operace pak za 2 dny. A ne každá pohotovost mohla přijmout. A pokud můžu odhadovat podle zkušeností z koňmi, tak to opravdu není něco u čeho by každá pohotovost řekla „všichni stranou, my jdem operovat“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 11:57

Tak první doktor byl č… Vůbec nám nic o operaci neřekl. Řekl jen 95% úspěch léčby. Je to špatný. Paní doktorka obvolala kliniky v Praze a jsme na cestě tam.

• Citovat
  • Upravit
5708
5.6.20 12:11
@Anonymní píše:
Zítra se chystáme ještě na jednu veterinu. On jednoho jezevčíka už zachránil. Bylo mi asi 10, jezevčíkovi 6. Moc už si to nepamatuju, ale na operaci určitě nešel a z ničeho nic se po pár týdnech postavil. Tenhle veterinář byl optimista, neříkal nic že by to nedal. Dnes jsem sedla ke kompu čtu a čtu a jsem vyřízená, z toho že se vetšinou hned operuje a on nám nic takové nenabídl ani jako druhou možnost.

Utíkej k jinému veterinářovi a o tu operaci si řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
5.6.20 15:20
@Anonymní píše:
Tak první doktor byl č… Vůbec nám nic o operaci neřekl. Řekl jen 95% úspěch léčby. Je to špatný. Paní doktorka obvolala kliniky v Praze a jsme na cestě tam.

Strašně moc držím pejskovi palce. Vím, co prožíváš. Na kterou kliniku Vás poslali? Určitě dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.20 08:52

Takže poslali nás na Jaggi v Praze, že tam.maji nejlepší vybaveni ohledně neurologie. Pan doktor mu, ale žádná vyšetření vůbec neudělal. Jen ho prohmatl a řekl, ze je na utrácení, ze operace nic nemá smysl…Hrozné rychle ho odepasal, nevim proč mu neudělal aspoň RTG, cokoliv, v podstatě mu chtěl. dat inj hned. No, takže jsem cestou obvolavala vše možné kliniky, veterináře. Sestry byli dost nepříjemné, byl patek a na 4 mi řekli ne mame plno nashle. Jedna mila sestra se omluvila, ze v tomhle případě nám asi nepomohou, ale ať zkusime v Mělníku Maradovi. Že pan doktor dělá operace páteře. Naštěstí nás přijali. Paní doktorka nám. narovinu řekla, že je to dlouhá doba, ze nám. naděje dávat nechce ale ani brát. Že si musíme uvědomit, že péče bude náročná. Takže jsme ho tam nechali. Dnes nám budou volat..Nikdy bych si neodpustila, ze jsme nezkusili vše, takže utraení beru až v případě že všechno selže. Ale věřím mu…musí to dát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.20 09:06

Cestou z Prahy, jsem volala první lékaři co ho viděl, kdy byl schopen na na nohy ještě postavit a ptala jsem se, proč nam neřekl ze se to musí hned operovat. Proč nám řekl, ze injekcema ma 95% šanci a uzdraví se. Rozcilil se, ze jsme byli i jiné, řekl ze tohle se zásadně neoperuje a ma 90% úspěšnost. Prakticky me nenechal domluvit, rekl ze to bere jako ztrátu důvěry a at si najdeme jiného veterináře. Pochopte, před x lety nám jezevčíka z toho opravdu dostal. Jezevčík žil do 16, ale byla jsem dítě, takže si přesně nepamatuji jak to mel on. My to pondělí jeli na 2 veteriny, všude nás odmítli, z důvodu operace. Takze jsme jeli k němu. Je to lékař, tak jsem mu věřila. Hezky se poslouchá 95% úspěšnost. Litujze jsme tam kdy jeli.

• Citovat
  • Upravit
11
1.4.25 12:24
@Anonymní píše: Více

Dobry den, já vím je to dlouho, ale stébla se chytám. Jak jste prosím tenkrát dopadli s pejskem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
1.4.25 15:24
@Semínek píše: Více

Ono je to u ochrnutých pejsků dost individuální záležitost, velmi záleží na klinickém vyšetření a také na RTG/CT/MRI. Má hlubokou citlivost pánevních končetin? Pokud ne, musí se do 24 hodin operovat a odstranit vyhřezlá ploténka, která tlačí na míchu, pak už úspěšnost zákroku hodně klesá. Musí se udělat buď kontrastní vyšetření míchy nebo jiné diagnostické metody, aby se zjistilo, jak je na tom konkrétně váš pejsek. Jak na tom byli ostatní a co jim pomohlo, nemá vůbec žádnou vypovídací hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.4.25 23:20

@Semínek Taky by mě to velice zajímalo, zda se povedlo psíka zachránit..zrovna zítra to jedeme řešit taky, jen ne v tak vážném stavu zatím(doufám že ani nenastane).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný