Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím s tím, co bylo napsáno přede mnou - jakmile ještě jednou bude vyhrožovat, zavolej PČR, že se toto děje - zkontrolují ho, případně budou adekvátně jednat z hlediska další psychologické péče (záchranka, hospitalizace)
a pokud z něj máš špatný pocit ty sama, potřebuješ ho „zpracovat“ v sobě, zajdi do poradny. fungují i bezplatné linky, kde poradí konkrétní kontakty, třeba riaps.cz
@Katanovak
Ahoj, přeruš veškerý kontakt, blokni jeho číslo i profily a máš klid.
@Katanovak jednoduchá rada. Zavolej PČR, že ten a ten vyhrožuje sebevraždou a řekni, že už si v minulosti ublížil a ty máš velké obavy, že to skutečně udělá. Dojedu si pro něj, skončí na psychine a tam zjistí, zda je to jen manipulátor, nebo má fakt sklony. Osobně byhc ho prostě poslala do tmy. A i kdyby to udělal, Výčitky bych neměla.. Je to jen jeho volba. Žazila jsem, a tehdy jsem byla moc měkká, bohužel,.. Naštěstí so dost rychle našel jinou oběť
@Katanovak píše:
@Serpentini no,já to vím, ví to i jeho rodina ze k tomu má sklony, byl hodně agresivní nejdřív ze začátku trestal sebe a pak i mě..nejvíc psychicky, potom i jinak, takže je ro opravdu velmi velmi komplikovaná osoba
No tak co řešíš? Všichni to o něm vědí? Tak utni kontakt a buď ráda, že ses ho zbavila. Jak to čtu, tak je to fakt normální m*gor, takže by mi bylo zcela putna, zda si něco udělá. Holka, kam jdi dala oči? Vid ráda, že jsi z toho pryč.
Že on je magor zralej na léčení, je jasné. Taky bych volala PČR, oni ho na chvíli hospitalizují na psychině a bude. Druhá věc je, že ty se v tom taky pěkně plácáš a tu psychologickou pomoc bys potřebovala nejspíš stejně, jako on. Kdybys byla ok, prostě ho odřízneš a nebudeš se roky klepat nad každým telefonátem.
@Katanovak Ahoj, jedná se o formu vydírání. Ze znalosti věci mohu říct, že statisticky je téměř vyloučeno, aby ten, kdo sebevraždou vyhrožuje, ji skutečně spáchal. Je to opravdu mizivé procento sebevrahů. Doporučil bych si danou věc zadokumentovat (pokud se jedná o sms, tak ofotit, pokud o hovor, ať už telefonický či osobní, tak nahrát) a oznámit Policii, že nevíš, jestli to náhodou nemyslí vážně a nerada bys situaci podcenila.
Myslím, že pak ho to přejde.
Pokud o tom vedi i rodice, tak bych jim napsala, ze jejich syn ma opet sebevrazedne choutky a ze s nim dale komunikovat nemuzes a ze jsi to oznamila na pcr, aby ho zkontrolovali nebo odvezli (a tam bych zavolala, ze to chce udelat).
Tim by to pro me skoncilo a vsude bych ho blokla.
A jestli to nakonec udela, bylo to stejne jen jeho rozhodnuti.
Taky to na me jeden ex zkousel. Ja jsem mela fakt strach, psala jsem i jeho kamaradum, ze rozchod blbe nese, jestli by na nej nemohli dohlidnout, pomoct mu.
No, pak jsem se dozvedela, ze byl uplne v pohode, dokonce mel uz i novou pritelkyni. ![]()
Zavolej PČR a řekni, že tě obtěžuje a vyhrožuje sebevraždou. Odvezou ho na psychiatrii.
@Premek_Orac píše:
@Katanovak Ahoj, jedná se o formu vydírání. Ze znalosti věci mohu říct, že statisticky je téměř vyloučeno, aby ten, kdo sebevraždou vyhrožuje, ji skutečně spáchal. Je to opravdu mizivé procento sebevrahů. Doporučil bych si danou věc zadokumentovat (pokud se jedná o sms, tak ofotit, pokud o hovor, ať už telefonický či osobní, tak nahrát) a oznámit Policii, že nevíš, jestli to náhodou nemyslí vážně a nerada bys situaci podcenila.
Myslím, že pak ho to přejde.
Zdroj? Já jsem právě vždycky měla dojem, že se říká, že „kdo o sebevraždě mluví, ten ji nespacha“ je mýtus… Neboli kdo sebevraždou vyhrožuje, se zabít klidně může.
Nicméně v tomhle konkrétním případě souhlasím, že dotyčný je magor, až ti příště napíše, že se chce zabít, zavolej na něj policajty.
@Platanka nemohu zavolat policii, je někde v zahraničí pracuje tam, vyhrožuje přes smsky dneska je to stejně..ze už mu Nikdo nepomůže, ze já neprozivam tu bolest co on a není jiné východisko
@Katanovak píše:
@Platanka nemohu zavolat policii, je někde v zahraničí pracuje tam, vyhrožuje přes smsky dneska je to stejně..ze už mu Nikdo nepomůže, ze já neprozivam tu bolest co on a není jiné východisko
A reaguješ mu na to?? Absolutně bych na to nikdy nereagovala. To je základ. Nečti to.
@belladonna bojím se ze čím víc budu ignorovat hak to bude horší 😔 snazim se odpovídat typem zpráv ze tohle neni řešení, ze vše se dá nějak resit atd
@Katanovak píše:
@belladonna bojím se ze čím víc budu ignorovat hak to bude horší 😔 snazim se odpovídat typem zpráv ze tohle neni řešení, ze vše se dá nějak resit atd
Tvůj nezájem by ho přestal bavit. Nereaguj na to.
@belladonna a co když to opravdu udělá, já bych s tímhle cejchem nechtěla žít 😔
@Katanovak píše:
@belladonna a co když to opravdu udělá, já bych s tímhle cejchem nechtěla žít 😔
S jakým cejchem? Pardon, ale ty jsi nějak zodpovědná za jeho chování?
Mně přijde, že nehledě na něj, máš taky docela problém. Neřeš toho blba. Řeš sebe. Řeš to, jestli tě to nějakým zvráceným způsobem také náhodou nebaví, mít roli v tomto dramatu A jestli jo, tak proč a jak z toho ven. A jestli ne, tak není nic jednoduššího, než udělat to, co ti tu napsalo už 10 lidí.