Vyjednávat o platu jen za sebe nebo máme jít všichni z oddělení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.1.26 17:08

Myslím, že člověk má větší šanci, když jde sám. Plošně si myslím jedině, kdyby to šel říct šéf za všechny své podřízené.
My jsme to v minulé práci ve více lidech zkusili a bylo to fiasko. Nebyli jsme všichni ve stejném oddělení, ale tehdy to dávalo smysl, protože se několikrát po sobě přidalo lidem ve výrobě, a na nás na vyšších pozicích (ale ne manažerských, nechci to moc rozebírat, je to celkem specificky) prostě léta nezbývalo. Když jsme šli na schůzku s HR, ředitelem a nadrizenymi, vůbec nebrali ty naše požadavky v potaz, pořád to obraceli tak, že těm lidem ve výrobě nepřejeme, že dostali přidáno, a že by lidi plošné odcházeli, kdyby jim nepřidali, alr nenechali si vysvětlit, že nám vůbec nejde o výši jejich peněz, ale že nám opakovaně nedali vůbec nic. A ve finále to udělalo akorát zlou krev a bylo to k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
496
30.1.26 19:30
@Anonymní píše: Více

Když jsi na IČO, tak jim normálně fakturuješ? Jako živnostník jim prostě oznam, že navyšuješ cenu. Samozřejmě musíš počítat s tím že oni ti oznámí, že o tvoje služby už nemají zájem.

Nastuduj si něco vyjednávání, případně si zajisti dopředu pozici tím, že budeš mít v ruce alternativu pokud nedojde k dohodě.
 https://plus.ceskereality.cz/…tna-374.html

V případě zaměstnanců je možná strategie - odbory - kolektivní vyjednávání - stávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
31.1.26 14:39

Takze firma, co jede schwarz system a jeste za malo..
Tohle tema je mi povedome, uz jsme ti psaly, ze, ze pripadnou pokutu dostane nejen zamestnavatel, ale i ty, ze?

• Citovat
  • Upravit
496
31.1.26 15:29
@Svetluska55 píše: Více
Říká se tomu švarc systém po Mírovi Švarcovi z Benešova.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 17:37

Takže co nejdřív vzít kramle místo vyjednávání? Ještě k tomu máme ve smlouvě dvouměsíční výpovědní lhůtu z naší strany. Ale pozor, inspektorát mi řekl, že je na nás, co si do smlouvy napíšeme. Ono je ale možné, že mě vylejou sami, pokud budu dělat potíže, a to ze dne na den. Tahle lhůta je v té smlouvě taky.
Je to škoda, ta práce se mi líbí, dost věcí mě tam baví a troufám si říct, že jsem v ní dobrá. Jenže dobrých a kvalitních odborníků v tomhle oboru je málo. Pokud vůbec firmě jde o kvalitu a vedení to dokáže pochopit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.26 11:49

Děkuju všem, kdo jste mi pomohli trochu víc si to ujasnit. Hodně o tom přemýšlím, takže mám v podstatě jen dvě možnosti:

1. Odejít a chránit se
  2. Zůstat a vyjednávat ( o penězích, ale třeba i o pracovní smlouvě. - to by mě asi zajímalo víc).

A váhám. Co je podle vás lepší? Asi zkusit nejdřív vyjednat změnu a potom případně odejít? Změnu pracovní smlouvy. Takže peníze by teď byly až teprve v souvislosti s tím.

• Citovat
  • Upravit
2378
1.2.26 12:05
@Anonymní píše: Více

Tak to nejste zaměstnanci a každý z vás si libovolně může domluvit, co sám chce… Ani pak nemusí platit všem stejně (ano, jak se psalo výše - cenu za svou práci si určuje IČAŘ, nikoli „vaše vedení“ - protože vy žádné vedení nemáte, jste podnikatelé, oni vaši klienti). Takže jít za skupinu je nevýhodné, pokud chceš peníze pro sebe. Je jednodušší dát víc jednomu, než všem - ale samozřejmě, někdy je nejjednodušší toho jednoho vyrazit a nabrat jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.26 12:29

Teď jsem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.26 12:33

Teď jsem koukala do docházkové tabulky a přešla mě zase chuť tady zůstávat. Proč máme čipové karty, když si někteří píšou hodiny, jak chtěji? Ano, jsme placení od hodiny. Většina z nás stejně. Ale umím si představit, že ten, kdo nejvíc švindluje, v tom umí nejlíp chodit a výhod má určitě víc. :poblion:
Jo, a máme taky smlouvu, dost jednostrannou, kde jsme hlavně my zavázání. Včetně výpovědní doby 2 měsíců z naší strany. Od nich šlusem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.26 18:05

Tak jsem to rozsekla a podala výpověď. Respektive jsem požádala o vypovězení pro mě nevýhodné smlouvy. Další kapkou bylo, když jsem se dozvěděla, že někteří kolegové na stejné pozici berou víc. A další se baví o výplatnicích, dovolené a já si připadám jak vydojená kráva!

• Citovat
  • Upravit
35429
10.2.26 18:44

No hurá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat