Výkresy ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
5.9.13 08:54

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
@petrouš píše:
Nebo Máťa sám se tak představuje i pí. uč.

Tak máš odpověď. A jestli ho „Matyáši“ oslovuješ před učitelkama i ty, je jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234

Vaše starosti bych chtěla mít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.9.13 08:57
@Ywett píše:
U nás většinou píší značku. Pokud píší jméno, záleží na učitelce, jedna píše i jmenuje syna Matýsek, druhá používá zásadně Matyáš :nevim: Mimochodem ta druhá je u mého syna oblíbenější.
Cítíš, že učitelky mají s tvým synem problém?
Je možné, že se jim jméno Matyáš prostě líbí a nesnáší zdrobnělinu Matyášek (jako já) a možná tam máte dalšího matýska, tak aby se to nepletlo :think: Prostě se zeptej :hug:

Mají tam dvě pí úč. a ta jedna si pořád stěžuje, že se jí Máťa na nic neptá a zatím nekomunikuje…je tam čtvrtý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.9.13 08:57

A není důležitější, jak se k němu chovají, než co má napsáno na výkresu? :roll:
Majdu podepisovaly Majda - je to kratší než Magdalenka :lol:, teď už píše sama.

Vůbec si nevybavuju, jak jsou podepsané ostatní děti :think: třeba takový Marcus :think: Marcusek? Vždyť to je divné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.9.13 08:58
@Michaela23 píše:
Vaše starosti bych chtěla mít :nevim:

Ježiš, když Vás to téma nezajímá, tak se nemusíte k tomu vyjadřovat děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.9.13 08:59
@petrouš píše:
Mají tam dvě pí úč. a ta jedna si pořád stěžuje, že se jí Máťa na nic neptá a zatím nekomunikuje…je tam čtvrtý den..

Ti to řeknu asi takhle, řešíš blbiny. Spíš bych se zaměřila na to, jestli se mu tam líbí, né jak se podepisuje výkres. Tak ho nauč podpis a může si to podepisovat sám :mrgreen: (ano, moje dítě si podepisovalo ve 3 letech výkresy) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
5.9.13 09:00

Já nevím, ale i kdybych dala dítěti jakékoliv jméno, tak je to jeho jméno byť v základním tvaru a vůbec mi nevadí, když ho někdo takto používá.
Mě taky celý život psali Barbora nebo pro mě nelíbivé Barča a mohli mi říkat Barunka, Baruška…
Jestli ti to vadí, tak se zeptej, je to určitě lepší, než nad tím dumat…
Ale třeba moji známou rozesmála diskuze na třídní schůzce ve 3.třídě jedné matky, že vyčetla učitelce, že dceři neříká Janičko, ale Jani. :zed: To už mě jako přijde pomalu chytání za slovo a hledání mouch, kde nejsou ;)
Ale jak říkám, zeptej se a třeba ti bude vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
@petrouš píše:
Nebo Máťa sám se tak představuje i pí. uč.

Musíš to brát tak, že se jmenuje Matyáš, ne Máťa :nevim: Takové jméno si mu dala. Pravda nevyžaduji po synovi aby se představoval jako Jaroslav, ale řekne Jára. Ne Jája, jak jsme mu říkali nebo Jaroušek… Doma mu říkám i Jaroslave. Tak se jmenuje, jméno je to hezké, proč ho prznit zdrobnělinami a patvary?? ;)

Jsem si vzpomněla na sousedovic Báru… Báro… „nejsem Bára, jsem Baruška“ :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Já si myslím, že taková věc napadne jenom ženskou :lol: Proč za vším hned něco hledat, proč by to nebylo normální? Může to mít milion důvodů, které už tu většinou zazněly…

Třeba u nás v práci říkají malému skoro všichni Same (my mu říkáme většinou Sami nebo Samíku) a rozhodně by mě nenapadlo, že by k němu měli nějakou averzi oproti jiným, kteří na něho tokají Samuelku apod. :lol: Prostě se jim líbí Sam - a jemu též, už mi to párkrát říkal, ať mu tak říkám taky :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.9.13 09:01
@petrouš píše:
Tak nevim je tam 25 dětí a je to samý péta, martínek, adélka, johanka, MATYÁŚ, Viktorka… tak buď všechny bo nikoho si myslim..

hele já mám tři syny a zdrobňujeme jen :kryštůfek a to málo, jinak druhý je to Bertík ale hooodně albert a třetí a alex - prostě nám deminutivní verze nejde, pančelka to může mít stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
5.9.13 09:02

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.9.13 09:03
@petrouš píše:
Mají tam dvě pí úč. a ta jedna si pořád stěžuje, že se jí Máťa na nic neptá a zatím nekomunikuje…je tam čtvrtý den..

Stěžuje si a tím tě nabádá, že s tím máš něco dělat, nebo ti jen oznamuje, jak se mu ve školce daří/nedaří? Pokud je to druhý případ, byla bych za tuhle zpětnou vazbu vděčná. Pokud první, snažila bych se s učitelkou domluvit, co my obě s tím budeme dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.9.13 09:04

@tamata tak prošetřuj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.9.13 09:04

@jalemina Majda taky jednu dobu byla nafouknutá - Nežíkej mi Madaleno! Šem Madalenka! :lol:
Ale už to chápe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin