Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@petrouš Jak psaly holky, podle mě 4 dny jsou na závěry brzo. Ptej se malýho, jaká je paní učitelka, jestli se mu tam líbí - tím „zasednutí“ odhalíš líp než podpisem na výkresu.
Jinak my teda taky trochu ve školce bojujeme, dceři neříkáme Bětka (přijde mi to hanlivé, jako Mařka nebo Anča), a taky s tím má paní učitelka problém. Na Bětušku si nemůže zvyknout… tak když chce krátce, říká jí Bety.
@Angua já jsem fakt zvědavá, když jsem se ptala, co zpívali, říkal, že skákal pes a kolo kolo (v reálu toho je prej mnohem víc…) ![]()
No a prcek chodí po o, ale vždycky příjdu, až když si hraje (a to chodím docela brzo) nebo včera se teprve myl po jídle… Ale oběd u nich jsme ještě nestihli teda ![]()
Jediný, co mě znervózňuje je, źe domů dostane svačinu a první, co v šatně udělá, je, že rozbalí svačinu a sní ji
Dokonce do sebe naládoval o chleba s rybičkovou pomazánkou, kterou doma nejí…
Triko měl pokaždý čistý… Kdo ví, jestli on vulbec jí… ![]()
@Angua tohle byla malá soukromá školka, oni naopak chtěli ať rodiče chodí do třídy, kolikrát tam maminky šli na celé dopo koukat jak to jejim děckám jde a za co vlastně platí. teď jsem v nové školce neviděla nic, pořádně ani paní učitelku, oproti té staré školce kde bylo pár děcek a všichni se znali je ta nová státní blázinec ![]()
@kate02 tak to já přijdu, teoreticky už 35 minut obědvají a ještě tak 10-15 minut čekám v šatně. Spolu s ostatníma teda, není jediný. Včera taky, pak jsme šli rovnou do obchodu, tam si vyptal loupák, pak jsme došli k babičce, tam snědl banán… A tvrdil teda, že jedl polévku i druhé. Tak nevím ![]()
@kate02 určitě jí, mě malá jí doma bídně ale ve školce jí vše a ještě se dorazí doma
když jsem chodila měla zbaštěný celý oběd sama jsem viděla že ho dojídá (doma stěží sní polívku) a tam obojí do posledního kousínku většinou a ještě pak doma chtěla něco např. mlíko než šla spát. triko tam měla taky čistý, nevidět jí jíst tak si myslím že nejedla nic, doma nic nejí a je jak čuně furt ![]()
@martulkasloník tak učitelku vídám taky jen mezi dveřma - ale beru to tak, že má v ten čas fofry. Až tam začne spávat, tak se asi uvidíme i víc v klidu. Kromě toho v úterý máme třídní schůzky
![]()
@Angua píše:
@kate02 tak to já přijdu, teoreticky už 35 minut obědvají a ještě tak 10-15 minut čekám v šatně. Spolu s ostatníma teda, není jediný. Včera taky, pak jsme šli rovnou do obchodu, tam si vyptal loupák, pak jsme došli k babičce, tam snědl banán… A tvrdil teda, že jedl polévku i druhé. Tak nevím
tak u nás otvíraj dveře na chodbu, až dojí…
do té doby se stojí ve „vestibulu“… ![]()
@martulkasloník píše:
@kate02 určitě jí, mě malá jí doma bídně ale ve školce jí vše a ještě se dorazí domakdyž jsem chodila měla zbaštěný celý oběd sama jsem viděla že ho dojídá (doma stěží sní polívku) a tam obojí do posledního kousínku většinou a ještě pak doma chtěla něco např. mlíko než šla spát. triko tam měla taky čistý, nevidět jí jíst tak si myslím že nejedla nic, doma nic nejí a je jak čuně furt
tak on jak čuně není ani doma, ale občas má „svůj den“… Dneska mají luštěninovou polívku, tak doufám, že nerozpoutá fazolovou válku… ![]()
@kate02, to je naprosto normální
Syn mi přijde ze školky a vyluxuje co najde. Jednou jsem se s úsměvem ptala učitelky, jestli jim vůbec dávají najíst, a ona na mě třeštila oči, že zrovna náš Maty si chodí přidávat a že toho sní snad nevíc z celý třídy. A o víkendu mi doma skoro nejí ![]()
@kate02 u nás je dneska kotleta na šlehačce se strouhaným sýrem a bramborová kaše. Na svačinku ráno měli latté
(mimo jiné) Hned bych se tam přihlásila na stravu
Dívám se, že fazole mají zítra…
@Angua píše:
@Ywett asi je najezený do zásoby
@Ywett to není kvalitou stravy, to je prostředím. Protože já si troufnu říct, že vařím stejně dobře jak mamka, stejná jídla máme na chuť stejná a prostě u ní to sní a doma se na to ani nepodívá
![]()
@Ywett @Angua no a ted si vezměte, jak vypadáme jako matky? Dítě přijde do školky, láduje se, jak kdyby rok nedostalo najíst, jde si xkrát přidat..
![]()
@Angua píše:
@Ywett to není kvalitou stravy, to je prostředím. Protože já si troufnu říct, že vařím stejně dobře jak mamka, stejná jídla máme na chuť stejná a prostě u ní to sní a doma se na to ani nepodívá![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.