Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Holky já myslím že hlavní problém není v učitelkách ale v tom jaké jsme dali děckám jména a nebo nám naši rodiče. já jsem Marta a svoje jméno nesnáším, když mi někdo řekne Marto tak mám dojem že mi nadává, když někdo neví a řekne mi Martino tak je mi to snad i příjemnější. nejvíc mám ráda Marťo, zdrobnělinu Martičko jsem nesnášela už jako dítě. nevím jak mi říkaly učitelky nedej bože jak mě podepisovaly ale jsem si jistá že Marta i Martička jsem neměla ráda obojemůj manžel je Petr a chtěl by syna Petra, ale já si neumím představit že by mu někdo říkal Peťulka, přijde mi to hrozně přiteplené, hlavně manžel občas řekne i svému penisu ze srandy Peťulka a teď bych to měla dát synovi? nehrozíí, já ty učitelky chápu, u některých jmen člověk neví jak říkat protože všechny tvary zní divně
Malej a velkej Peťulka
![]()
Ještě Peťula červík z té pohádky o rybáři Holátkovi ![]()
Každé jméno má nějaké varianty, které nejsou nositeli příjemné… jsem nesnášela Leninoooooooo ![]()
Marta - ségra je teda Martina, ale říkáme jí Máco ![]()
U mých kluků se mi nelíbí oslovení Jardo, je to takové tvrdé. To už je lepší Jaroslave
a synovi tak taky občas říkám, však se tak jmenuje. Přemýšlela jsem že by druhý byl Jaromír
Ale máme Járy i Míry tak syn vymyslel jiné. ![]()
@Michaela23 píše:
Vaše starosti bych chtěla mít
náhodou, to může znamenat, že ho učitelka nemá ráda, vychází to z psychoanalýzy
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.