Výkresy ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
5.9.13 10:41
@kate02 píše:
@Ywett @Angua no a ted si vezměte, jak vypadáme jako matky? Dítě přijde do školky, láduje se, jak kdyby rok nedostalo najíst, jde si xkrát přidat.. :-O :mrgreen: :mrgreen:

Já o sobě pořád tvrdím, že jsem tyranská matka :mrgreen:
Nedávno jsme potkali souseda, mezi řečí se zeptal Matyho, co měl k obědu. Maty upřímně odpověděl, že kuskus. Soused začal prskat (ze srandy!), že ty moderní matky, to je hrůza, dětem neuvařijou nic pořádnýho. Pak se otočil na Matyho a jemně mu vysvětlil, že kuskus je hnus, že jediný akceptovatelný jídla jsou řízek nebo svíčková s DOMÁCÍM knedlíkem :mrgreen: Od tý doby kuskus nevařím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.9.13 10:43
@Ywett píše:
Já o sobě pořád tvrdím, že jsem tyranská matka :mrgreen:
Nedávno jsme potkali souseda, mezi řečí se zeptal Matyho, co měl k obědu. Maty upřímně odpověděl, že kuskus. Soused začal prskat (ze srandy!), že ty moderní matky, to je hrůza, dětem neuvařijou nic pořádnýho. Pak se otočil na Matyho a jemně mu vysvětlil, že kuskus je hnus, že jediný akceptovatelný jídla jsou řízek nebo svíčková s DOMÁCÍM knedlíkem :mrgreen: Od tý doby kuskus nevařím :mrgreen:
:mrgreen:

Kuba zas na otázku: „Kubo, ty doma nedostaneš najíst? " skálopevně odpovídá "ne“ :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
5.9.13 10:48
@Z.jev píše:
@petrouš Matyáš je docela dlouhé, učitelky většinou nepíšou zdrobněliny, ale zkráceniny. Zdrobnělinou by to jméno ještě víc prodloužily a Mates se asi na nástěnku nehodí :lol:

Mýho Matese i na nástěnku psaly jako Mates :mrgreen:
Ale já mu tak říkám často, takže mi to nijak divný nepřišlo.

U nás je to jak kdy, někdo je tam normálně, někdo zkratkou, někdo zdrobnělinou - řekla bych, že podle délky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.9.13 10:49

@kate02 já myslím, že jsou tam na to zvyklí :mrgreen:

@Ywett Samík už to kolikrát jistí. Vyptá se, co vařím, pak se vyptá, co vaří babička a oznámí mi, že bude obědvat u ní. Jediné, co mám šanci je, když dělám rajskou nebo řízek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.9.13 11:00

@Angua, hm, tak jediné moje štěstí je, že nejbližší babička bydlí až za kopcem :mrgreen: I když s rajskou a řízkem taky sklízím úspěchy. Hlavně s tou rajskou. Nedávno se mi chlap ochomýtal nad hrncem a říká: „Co to je? Hm, to voní jako rajská a DOKONCE to chutná jako rajská.“ :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.9.13 11:03
@Ywett píše:
@Angua, hm, tak jediné moje štěstí je, že nejbližší babička bydlí až za kopcem :mrgreen: I když s rajskou a řízkem taky sklízím úspěchy. Hlavně s tou rajskou. Nedávno se mi chlap ochomýtal nad hrncem a říká: „Co to je? Hm, to voní jako rajská a DOKONCE to chutná jako rajská.“ :cert: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.9.13 11:06

@Ywett mě taky MM dokáže potěšit :lol:

Teta kdysi dělala svým synům palačinky, když tu byli na návštěvě - tehdy ještě u babičky (oni jsou asi o 13 a 16 let mladší, jak já) a teda nevím, co jim dává doma, protože to před ně postavila a ten starší, tehdy asi tak sedmiletý tak pochybovačně říká - a to jsi pekly ty, mami? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.9.13 21:32

Ježiši…to mi připomnělo, jak mě jednou jedna maminka vynadala, že její dceři (4 leté) říkám Maruška…že se jmenuje MARIE…!!! Tak jsem musela říkat 4 leté holčičce Marie…a nijak jinak…Ámen… :mrgreen:
A ta samá maminka se doslova zděsila mého pojmenování dětí (všech)…volám na ně totiž „prdelky moje“…Stála na chodbě a já tam vedla asi 10 dětí, říkám: „Běžte si umýt ruce, prdelky moje…“ 8o No…šla si stěžovat paní ředitelce…že slovo „prdelka“ je sprosté… :jazyk:
PS: Používám to stále…jsem sprostá paní učitelka… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.9.13 22:02

@Jitka1976 buď ráda, že tě nezažalovala za sexuální obtěžování - nebo něco takového :lol: Ale možná byla třeba odjinud - nám to kdysi vyprávěla chemikářka, že učila chvíli v nějakém jiném regionu (ale kde…? :think: ) a tam je neslušné používat slovo smrad. Takže přišla do třídy a říká „děcka, vy tu máte ale smrad“ a děcka smíchy mrtvé, jak kdyby řekla minimálně nějaké slovo od K… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
5.9.13 22:16

@petrouš Ti na jednu stranu rozumím, ale taková blbina :oops: by mi asi vadila pouze v tom případě, pokud by se mi jméno pro mé dítě nelíbilo, tak jak jsme ho vybrali.

Určitě jste věděli jaké jméno dáváte a jistě jste si jej přeříkávali ve všech podobách. Je tady hromada diskusí, ve kterých je konkrétně jméno vašeho kluka řešeno.

Nechápu proč jste jej tedy dávali, když víte, že ho lidé budou používat ve všech tvarech a v tom základním ti to rve očima a pravděpodobně i ušima.

Já vím, že to řešíš v poměru všech, ale je to teda dost zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.9.13 07:06
@Jitka1976 píše:
Ježiši…to mi připomnělo, jak mě jednou jedna maminka vynadala, že její dceři (4 leté) říkám Maruška…že se jmenuje MARIE…!!! Tak jsem musela říkat 4 leté holčičce Marie…a nijak jinak…Ámen… :mrgreen:
A ta samá maminka se doslova zděsila mého pojmenování dětí (všech)…volám na ně totiž „prdelky moje“…Stála na chodbě a já tam vedla asi 10 dětí, říkám: „Běžte si umýt ruce, prdelky moje…“ 8o No…šla si stěžovat paní ředitelce…že slovo „prdelka“ je sprosté… :jazyk:
PS: Používám to stále…jsem sprostá paní učitelka… :pankac:
:potlesk: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.9.13 07:20
@Trojlístek píše:
@petrouš Ti na jednu stranu rozumím, ale taková blbina :oops: by mi asi vadila pouze v tom případě, pokud by se mi jméno pro mé dítě nelíbilo, tak jak jsme ho vybrali.

Určitě jste věděli jaké jméno dáváte a jistě jste si jej přeříkávali ve všech podobách. Je tady hromada diskusí, ve kterých je konkrétně jméno vašeho kluka řešeno.

Nechápu proč jste jej tedy dávali, když víte, že ho lidé budou používat ve všech tvarech a v tom základním ti to rve očima a pravděpodobně i ušima.

Já vím, že to řešíš v poměru všech, ale je to teda dost zbytečné.

och jak chytře řečeno :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
6.9.13 07:31

Já hlasuji pro neprznění jmen a učitelce v tom fandím :palec: Jen ať si děcka zvykají na pravou podobu svého jména 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
6.9.13 07:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.13 07:59

Holky já myslím že hlavní problém není v učitelkách ale v tom jaké jsme dali děckám jména a nebo nám naši rodiče. já jsem Marta a svoje jméno nesnáším, když mi někdo řekne Marto tak mám dojem že mi nadává, když někdo neví a řekne mi Martino tak je mi to snad i příjemnější. nejvíc mám ráda Marťo, zdrobnělinu Martičko jsem nesnášela už jako dítě. nevím jak mi říkaly učitelky nedej bože jak mě podepisovaly ale jsem si jistá že Marta i Martička jsem neměla ráda oboje :mrgreen: můj manžel je Petr a chtěl by syna Petra, ale já si neumím představit že by mu někdo říkal Peťulka, přijde mi to hrozně přiteplené, hlavně manžel občas řekne i svému penisu ze srandy Peťulka a teď bych to měla dát synovi? nehrozíí, já ty učitelky chápu, u některých jmen člověk neví jak říkat protože všechny tvary zní divně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin