Výlet do Zoo v Praze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@bertoldina píše:
Jestli se mi na pražské zoo (i na jiných) něco zejména líbí, je to možnost zvířat se ukrýt do klidu před davy lidí.
Nepatří mezi nejlepší zoologické zahrady na světě pro nic za nic. Návštěvníci jsou jen návštěvníci, zájem zvířat má hlavní roli a to je dobře.
já bych s tím tak v detailu nesouhlasila. Teda jako teoreticky ano, ale zrovna ve spojení s pražskou zoo mi ten klid zvířat nejde moc dohromady.
K čemu je zvířeti úkryt v koutku výběhu, když z obou stran toho výběhu jsou prolézačky pro děti a hromada řvoucích lidí.
Ne, nemyslím si, že by tam atrakce pro děti neměly být vůbec, to zas ne, ale přijde mi, že v Praze už se to celkem přehání a že z toho Bobek už dělá lunapark. Když se rozhlédnu, tak v velké většiny vidím rodiče s dětmi. Fajn. A když se podívám lépe, tak vidím dospělé, které často nezajímá nic, jen si tam přišli odpočinout od dětí, které se tam nějak zabaví a děti jsou tam jen pověšené na atrakcích (myslím houpačky a tak), ječí a pohybují se jen od hřiště ke hřišti. Málo jsou vidět rodiče s dětmi, kteří se tam přišli opravdu podívat na zvířata a něco se dozvědět. Nechápu, proč takové rodiny nejdou rovnou primárně někam na hřiště
Ono je i problém těm dětem ukazovat nějaká zvířata, když vedle je klouzačka, vláček…atd.
No a pro ty lidi, co tam jdou bez dětí a vyloženě za zvířaty, tak to už je úplně mimo, ty lituju nejvíc ![]()
Přestává se mi ta Praha nějak líbit. Chtěla bych vidět tu zlínskou zoo, na tu slyším jen chválu…ale na otočku je to pro nás daleko, tak pořád čekám, jestli tím směrem nebude nějaká dovolená, abychom to spojili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
já bych s tím tak v detailu nesouhlasila. Teda jako teoreticky ano, ale zrovna ve spojení s pražskou zoo mi ten klid zvířat nejde moc dohromady.
K čemu je zvířeti úkryt v koutku výběhu, když z obou stran toho výběhu jsou prolézačky pro děti a hromada řvoucích lidí.
Ne, nemyslím si, že by tam atrakce pro děti neměly být vůbec, to zas ne, ale přijde mi, že v Praze už se to celkem přehání a že z toho Bobek už dělá lunapark. Když se rozhlédnu, tak v velké většiny vidím rodiče s dětmi. Fajn. A když se podívám lépe, tak vidím dospělé, které často nezajímá nic, jen si tam přišli odpočinout od dětí, které se tam nějak zabaví a děti jsou tam jen pověšené na atrakcích (myslím houpačky a tak), ječí a pohybují se jen od hřiště ke hřišti. Málo jsou vidět rodiče s dětmi, kteří se tam přišli opravdu podívat na zvířata a něco se dozvědět. Nechápu, proč takové rodiny nejdou rovnou primárně někam na hřištěOno je i problém těm dětem ukazovat nějaká zvířata, když vedle je klouzačka, vláček…atd.
No a pro ty lidi, co tam jdou bez dětí a vyloženě za zvířaty, tak to už je úplně mimo, ty lituju nejvíc
Přestává se mi ta Praha nějak líbit. Chtěla bych vidět tu zlínskou zoo, na tu slyším jen chválu…ale na otočku je to pro nás daleko, tak pořád čekám, jestli tím směrem nebude nějaká dovolená, abychom to spojili.
no to je teda zase názor
byla si kromě Prahy ještě v nějaké jiné světové zoo? Respektive máš děti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chupita tak to ani nahodou,zvirata nebyla…nebylo na co koukat,leda tak na ty prazdne vybehy a klece,fakt uz nikdy vice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes Děti v zoo mi nevadí, vadí mi rodiče, kteří po zoo táhnou unavené řvoucí prcky, protože oni chtějí ještě něco vidět. Když tam jdu s dítětem, počítám s tím, že se řídím tím dítětem a ne tím, co chci vidět já. Ony pak kupodivu déle vydrží. Dětským koutkům se vyhýbám, naštěstí děti, které jsem tam brala, měly zájem o zvířata a ne o dětské koutky.
Já jsem teda spíš slyšela opačné stesky, že jsou zebry a spol. kdesi v dáli v tramtárii apod.
Zlín si dávám do pořadníku, až bude naše malá dost velká na větší výlet:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bertoldina My tam byli hlavne kvuli zviratum,uz mame vetsi kluky,takze prulezky atd.uz jdou mimo nas.Ale chapu,kazdemu se libi ta „jeho“ zoologicka zahrada ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sofierules píše:
no to je teda zase názorbyla si kromě Prahy ještě v nějaké jiné světové zoo? Respektive máš děti?
ano, procestovala jsem zoologické zahrady ve Švýcarsku, v Holandsku a Rakousku (ne Vídeň).
Ano, mám 2 děti, které taky rády chodí na hřiště, přesto mi nepřijde fér, když má zvíře výběh obklopený hřištěm, kde v sezoně celý den ječí děti. Tobě to přijde fajn? Máš nějaké zvíře? (jiné než pejska bez PP z množírny)
ha ha ha, to je sranda…koulím očima…děsně se divím…nebo to chceš znakovat ve smajlíkovské řeči, aby to bylo lépe pochopitelné…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes prosím tě, které zvíře má výběh obklopený dětským hřištěm? (když pominu nějaký králíky a morčata u dětské tramvaje). Největší hřiště je momentálně Bororo a v jeho těsné blízkosti žádné výběhy nejsou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
ano, procestovala jsem zoologické zahrady ve Švýcarsku, v Holandsku a Rakousku (ne Vídeň).
Ano, mám 2 děti, které taky rády chodí na hřiště, přesto mi nepřijde fér, když má zvíře výběh obklopený hřištěm, kde v sezoně celý den ječí děti. Tobě to přijde fajn? Máš nějaké zvíře? (jiné než pejska bez PP z množírny)
ha ha ha, to je sranda…koulím očima…děsně se divím…nebo to chceš znakovat ve smajlíkovské řeči, aby to bylo lépe pochopitelné…?
ale prosimtě........ty si pravděpodobně nebyla ani v té Praze neboť by si věděla, že největší dětské hřiště není v žádném případě v bezprostřední blízkosti jakéhokoliv výběhu. To sis spletla asi nějaký dětský koutek a oni tam měli zvířátko ne? ty odbornice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofierules píše:
ale prosimtě........ty si pravděpodobně nebyla ani v té Praze neboť by si věděla, že největší dětské hřiště není v žádném případě v bezprostřední blízkosti jakéhokoliv výběhu. To sis spletla asi nějaký dětský koutek a oni tam měli zvířátko ne? ty odbornice
blbý ráno? došel chlast?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
blbý ráno? došel chlast?
spíš došly argumenty co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes kde v pražské zoo je dětské hřiště těsně u zvířat?
pražská zoo patří mezi nejlepší na světě. Byli jsme s klukem v hodně zoo po světě a jediná, která se nám líbila víc, tak byla v Singaporu. Ale tam mají jiné finanční možnosti.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
@vulpes kde v pražské zoo je dětské hřiště těsně u zvířat?pražská zoo patří mezi nejlepší na světě. Byli jsme s klukem v hodně zoo po světě a jediná, která se nám líbila víc, tak byla v Singaporu. Ale tam mají jiné finanční možnosti.
přesně Zoo v Singapuru je zážitek na celý život. Přenádherná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
@vulpes kde v pražské zoo je dětské hřiště těsně u zvířat?pražská zoo patří mezi nejlepší na světě. Byli jsme s klukem v hodně zoo po světě a jediná, která se nám líbila víc, tak byla v Singaporu. Ale tam mají jiné finanční možnosti.
Vzhledem k rozloze a stísněnosti té zoo, tak není ani šance, aby ta hřiště byla nějak extra stranou…Copak je tam nějaké nějak mimo, že by se tam muselo kus dojít? Největší šrumec bývá tradičně dole v tom dětském koutku,tam je to pak v létě supluje veřejné koupaliště
tam jsou sice nasazena v centur dění jen domácí zvířata, ale slyšet je to až k tučňákům, kde jsou další prvky, pod ledními medvědy (nevím, jestli tam ještě jsou) to bývalo taky hodně exponované, i nahoře nemám pocit, že by herní prvky byly nějak významě stranou.
Každopádně, jak jsem psala, chápu a sama vítám, když v té zoo pro děti něco je, jen v té pražské, když se rozhlédnu, tak vidím víc zájemnců o zábavu, než o zvířata.
Každý má navíc jiný vkus a to, že v médiích přebírají informaci o nějakém 6. (nebo kolikátém) umístění na světě, přece neznamená, že mi musí nejvíc líbit. Máš vůbec ponětí, v čem konkrétně je tedy 6. nejlepší? Já třeba nevím, co vlastně bylo hodnoceno.
Nemám navíc ráda Bobkův sebestředný marketing. Mám často pocit, že prodává hlavně sebe… Víc jsem si vážila Fejka, právě za jeho skromnost, v jeho době byly na propagačních fotkách zvířata, teď je tam vždy pan ředitel-s nějakým zvířetem. Ale zase, i tohle je o vkusu a názoru.
V Praze je spousta unikátních druhů zvířat a moc se snaží a stále zlepšují, přesto se mi jiné zoo líbily víc. Je vyzdvihován pavilon indonésie…ale třeba v Zürichu je veliký pavilon Madagaskaru, kde jsou téměř všechna zvířata na volno, bez bariér a veškeré osázení je z madagaskarských rostlin. S tím se ta kašírovaná „indonésie“ nedá srovnat. Obdobně i v Arnhemu byl v jednom z tématických pavilonů (z pochopitelných důvodů
) bariérou oddělený jen dugong, jinak bylo možné zvířata (zvlášť hned po ránu) vidět a mít doslova na dosah.
Ale i v rámci ČR, když chci pěkný zážitek dám raději přednost třeba zoo v Děčíně, nebo CHomutovskému zooparku, prostě to tak cítím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes no vidíš, mně děčínská zoo přijde naprosto strašná, zasekla se ještě v době minulé, malé kovové klece… Brr. Chomutovsky zoopark taky moc nemusím. Hluk v Praze mi z těch hřišť nepřijde nijak velký a už vůbec neslyšímn děti hrající si na hřišti někde u tučňáků. Je to dostatečně daleko
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.