Vynálezy dnešní doby - chodítka, vodítka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
795
10.9.14 09:22

Vynálezy dnešní doby

Ahoj, včera jsem narazila na tento článek: http://zlin.cz/…tni-choditka?… . Týká se bezpečnostních chodítek pro děti do školky. Když jdou na procházku, učitelky do tohoto děti nasoukají, aby jim neutekly. Hned jsem si vzpomněla na další „úžasný“ vynález: vodítka pro děti, a tak mě napadlo založit diskusi o těchto a dalších podobných vynálezech dnešní doby. Já osobně jsem proti a obojí mi přijde absurdní. S jakými dalšími podobnými vynálezy jste se setkali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
10.9.14 09:26

Mě momentálně nic nenapadá, ale k tomu vodítku na děti. Už nad tím taky vážně uvažuji, :mrgreen: protože moje roční dítě je velmi, velmi živé a jakmile ho vypustím z kočáru, bere žíznivou čáru a zdrhá. Opravdu velmi rychle. Je to dva dny zpátky, co jsem manželovi říkala, že mu koupím takové to flexi natahovací vodítko na psy. :lol: Tak to jenom taková vsuvka k vodítkům na děti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
10.9.14 09:30

My se v jeslích drželi švihadla :mrgreen: Ale myslím, že jen v nejmenším oddělení. Velkáči už byli dostatečně vycepovaní na to, aby vlítli do vozovky a o školkáčích ani nemluvě. Ti už snad mají rozumu dost. Nebo by aspoň mít měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 09:32

Vodítka pro děti nejsou vynález dnešní doby, ty existovaly už někdy v 17 nebo 18 století… ;) :jazyk:

O tom, odkaze, cos sem dala, tady už jedna diskuze je… Podle mě cokoliv, co pomůže k tomu, aby moje dítě bylo v bezpečí, není zbytečnost… :nevim: A je na osobě, která má za něj v tu danou chvíli zodpovědnost, jaký „pomůcky“ k tomu chce využít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
10.9.14 09:33

Jeee :roll:
Ja mela starsi dite na voditku a co jako? :roll: chodil (respektive lital brzo) bydlime v praze, bala jsem se, ze nekam vlitne.
A myslis, ze lepsi tahat dite za ruku? Zkus si chodit s rukou nad hlavou :?: kdyz maly dite (rocni napr) tahas celou prochazku za ruku, tak se jim uplne meni teziste tela.
Me voditko prijde jako fajn vec, i dite ma pocit svobody. Jasne, ze to neni pro jedince co ziji na vsi s 5ti obyvateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 09:35

Mimochodem k tomu chození za ruku, nám se takhle povedlo prckovi vykloubit loket, byl vzteklej, plácnul s sebou v okamžiku, kdy já ho pevně držela za ruku a bylo „vymalováno“… :jazyk: A pak „babo raď“, jak to řešit. Pokaždé, když se s ním „přetahuju“ trnu hrůzou, že mu ten loket zase vyskočí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.9.14 09:37

Jinak to chodítko teda vypadá dost šíleně, děti na fotce jsou evidentně nadšeny. :P :mrgreen: V jeslích jsme chodili s takovými plastovými kroužky. Zase na druhou stranu to chápu, děti mají určitým způsobem pod kontrolou, z hlediska bezpečnosti to asi není úplně špatný nápad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 09:45
@Fima píše:
Jinak to chodítko teda vypadá dost šíleně, děti na fotce jsou evidentně nadšeny. :P :mrgreen: V jeslích jsme chodili s takovými plastovými kroužky. Zase na druhou stranu to chápu, děti mají určitým způsobem pod kontrolou, z hlediska bezpečnosti to asi není úplně špatný nápad. :nevim:

Tak já už to psala „vedle“, pokud bych měla brát v úvahu to, jak se starší prcek tváří na fotkách ze školky, nenechám ho tam ani minutu, přitom tam chodí rád… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tady u toho článku ty děti už vypadaj spokojeněji :jazyk: :mrgreen:

http://www.predskolaci.cz/…odylem/15608

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.9.14 09:47

Me se na tom nezda jedna vec. Kdyz se jeden rozhodne ze vbehne do cesty, stahne sebou vsechny? Kdyz jeden zakopne, leti k zemi vsichni? Pripada mi to v tomhle smeru mnohem vice nebezbecne teda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.9.14 09:47

Ja to na jednu stranu chapu, mam ani ne dvouleteho draka, co se pohybuje fakt rychle ruznymi smery, jen ne za maminkou (proste i kdyz me nevidi, tak zdrha) :lol: A ja ted nastupuji do prace, dcera jde na 2 dny v tydnu do soukrome skolicky. A fakt nevim, jak ji dokazou cilene dostat aspon 500m smerem, ktery chteji oni a ne dite :mrgreen: Pevne verim, ze nejaky vynalez maji :oops: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.9.14 09:49

@kate02 Mě ta fotka hrozně pobavila. Protože přesně první, co mě napadlo, bylo to, že pro odpůrce této pomůcky to je jak hadr na býka: ty děti se tváří smutně, jsou nešťastní… bla, bla. :mrgreen: To provedení se mi nelíbí (vzhledově), ale nápad je to dobrý, to jsem už psala, takže proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 09:51
@evill píše:
Me se na tom nezda jedna vec. Kdyz se jeden rozhodne ze vbehne do cesty, stahne sebou vsechny? Kdyz jeden zakopne, leti k zemi vsichni? Pripada mi to v tomhle smeru mnohem vice nebezbecne teda… :nevim:

Ono to má vůli trošku, takže když spadne jeden, spadne jen ten jeden, ostatní ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
10.9.14 09:54

Držet se lana mi přijde naprosto v pořádku, ale tahle věc, co je na obrázku je šílená! A stejně tak vodítko. Neznám historii vodítek, takže nevím, že je to tak stará věc, ale setkala jsem se s tím až teď a nevěděla jsem, jak diskusi nazvat. :mrgreen: Myslela jsem tuto diskusi spíše pro pobavení, pro pobavení se o tom, co všechno jsou lidé schopni vymyslet. Nechci nikoho odsuzovat. Chápu, že to někomu může pomoci, obzvlášť rodičům dvojčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
10.9.14 09:56

No ty vole 8o Zlatý chození za švihadlo, co bylo za nás. Tohle je fakt hrozný. Příjde mi to mnohem nebezpečnější, protože jsou k sobě přivázaní a prostě není úniku. A klaustrofobik uvnitř mě úplně kvílí děsem 8o

• Citovat
  • Upravit
6842
10.9.14 09:56

K vodítkům pro děti - mám dvojčata a samozřejmě každé z dětí má svou hlavu a svůj názor kam půjde :roll: takže matky, co si myslíte, že vodítko je týrání dětí, jak byste řešilu tuto situaci??? trčely s dětmi stále doma? nebo chodily ven jen s kočárkem?

to hromadné vodítko do školky :roll: jako nápad OK, ale to provedení mi přijde příliš těžké a příliš svazující pro děti :think: a to jsou větší než ty moje (měly by mít více rozumu) a mám z toho pocit, že mají menší manévrovací prostor, menší volnost pohybu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí