Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, včera jsem narazila na tento článek: http://zlin.cz/…tni-choditka?… . Týká se bezpečnostních chodítek pro děti do školky. Když jdou na procházku, učitelky do tohoto děti nasoukají, aby jim neutekly. Hned jsem si vzpomněla na další „úžasný“ vynález: vodítka pro děti, a tak mě napadlo založit diskusi o těchto a dalších podobných vynálezech dnešní doby. Já osobně jsem proti a obojí mi přijde absurdní. S jakými dalšími podobnými vynálezy jste se setkali?
Mě momentálně nic nenapadá, ale k tomu vodítku na děti. Už nad tím taky vážně uvažuji,
protože moje roční dítě je velmi, velmi živé a jakmile ho vypustím z kočáru, bere žíznivou čáru a zdrhá. Opravdu velmi rychle. Je to dva dny zpátky, co jsem manželovi říkala, že mu koupím takové to flexi natahovací vodítko na psy.
Tak to jenom taková vsuvka k vodítkům na děti. ![]()
My se v jeslích drželi švihadla
Ale myslím, že jen v nejmenším oddělení. Velkáči už byli dostatečně vycepovaní na to, aby vlítli do vozovky a o školkáčích ani nemluvě. Ti už snad mají rozumu dost. Nebo by aspoň mít měli.
Vodítka pro děti nejsou vynález dnešní doby, ty existovaly už někdy v 17 nebo 18 století…
![]()
O tom, odkaze, cos sem dala, tady už jedna diskuze je… Podle mě cokoliv, co pomůže k tomu, aby moje dítě bylo v bezpečí, není zbytečnost…
A je na osobě, která má za něj v tu danou chvíli zodpovědnost, jaký „pomůcky“ k tomu chce využít… ![]()
Jeee ![]()
Ja mela starsi dite na voditku a co jako?
chodil (respektive lital brzo) bydlime v praze, bala jsem se, ze nekam vlitne.
A myslis, ze lepsi tahat dite za ruku? Zkus si chodit s rukou nad hlavou
kdyz maly dite (rocni napr) tahas celou prochazku za ruku, tak se jim uplne meni teziste tela.
Me voditko prijde jako fajn vec, i dite ma pocit svobody. Jasne, ze to neni pro jedince co ziji na vsi s 5ti obyvateli
Mimochodem k tomu chození za ruku, nám se takhle povedlo prckovi vykloubit loket, byl vzteklej, plácnul s sebou v okamžiku, kdy já ho pevně držela za ruku a bylo „vymalováno“…
A pak „babo raď“, jak to řešit. Pokaždé, když se s ním „přetahuju“ trnu hrůzou, že mu ten loket zase vyskočí… ![]()
Jinak to chodítko teda vypadá dost šíleně, děti na fotce jsou evidentně nadšeny.
V jeslích jsme chodili s takovými plastovými kroužky. Zase na druhou stranu to chápu, děti mají určitým způsobem pod kontrolou, z hlediska bezpečnosti to asi není úplně špatný nápad. ![]()
@Fima píše:
Jinak to chodítko teda vypadá dost šíleně, děti na fotce jsou evidentně nadšeny.![]()
V jeslích jsme chodili s takovými plastovými kroužky. Zase na druhou stranu to chápu, děti mají určitým způsobem pod kontrolou, z hlediska bezpečnosti to asi není úplně špatný nápad.
Tak já už to psala „vedle“, pokud bych měla brát v úvahu to, jak se starší prcek tváří na fotkách ze školky, nenechám ho tam ani minutu, přitom tam chodí rád…
![]()
Tady u toho článku ty děti už vypadaj spokojeněji
![]()
Me se na tom nezda jedna vec. Kdyz se jeden rozhodne ze vbehne do cesty, stahne sebou vsechny? Kdyz jeden zakopne, leti k zemi vsichni? Pripada mi to v tomhle smeru mnohem vice nebezbecne teda… ![]()
Ja to na jednu stranu chapu, mam ani ne dvouleteho draka, co se pohybuje fakt rychle ruznymi smery, jen ne za maminkou (proste i kdyz me nevidi, tak zdrha)
A ja ted nastupuji do prace, dcera jde na 2 dny v tydnu do soukrome skolicky. A fakt nevim, jak ji dokazou cilene dostat aspon 500m smerem, ktery chteji oni a ne dite
Pevne verim, ze nejaky vynalez maji
![]()
@kate02 Mě ta fotka hrozně pobavila. Protože přesně první, co mě napadlo, bylo to, že pro odpůrce této pomůcky to je jak hadr na býka: ty děti se tváří smutně, jsou nešťastní… bla, bla.
To provedení se mi nelíbí (vzhledově), ale nápad je to dobrý, to jsem už psala, takže proč ne.
@evill píše:
Me se na tom nezda jedna vec. Kdyz se jeden rozhodne ze vbehne do cesty, stahne sebou vsechny? Kdyz jeden zakopne, leti k zemi vsichni? Pripada mi to v tomhle smeru mnohem vice nebezbecne teda…
Ono to má vůli trošku, takže když spadne jeden, spadne jen ten jeden, ostatní ne… ![]()
Držet se lana mi přijde naprosto v pořádku, ale tahle věc, co je na obrázku je šílená! A stejně tak vodítko. Neznám historii vodítek, takže nevím, že je to tak stará věc, ale setkala jsem se s tím až teď a nevěděla jsem, jak diskusi nazvat.
Myslela jsem tuto diskusi spíše pro pobavení, pro pobavení se o tom, co všechno jsou lidé schopni vymyslet. Nechci nikoho odsuzovat. Chápu, že to někomu může pomoci, obzvlášť rodičům dvojčat.
No ty vole
Zlatý chození za švihadlo, co bylo za nás. Tohle je fakt hrozný. Příjde mi to mnohem nebezpečnější, protože jsou k sobě přivázaní a prostě není úniku. A klaustrofobik uvnitř mě úplně kvílí děsem ![]()
K vodítkům pro děti - mám dvojčata a samozřejmě každé z dětí má svou hlavu a svůj názor kam půjde
takže matky, co si myslíte, že vodítko je týrání dětí, jak byste řešilu tuto situaci??? trčely s dětmi stále doma? nebo chodily ven jen s kočárkem?
to hromadné vodítko do školky
jako nápad OK, ale to provedení mi přijde příliš těžké a příliš svazující pro děti
a to jsou větší než ty moje (měly by mít více rozumu) a mám z toho pocit, že mají menší manévrovací prostor, menší volnost pohybu ![]()