Vynálezy dnešní doby - chodítka, vodítka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
10.9.14 10:28

Jinak mně z toho videa přišlo, že ty děti byly v těch skupinkách rozdělený tak, že byli na tom „rychlostně“ relativně stejně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
10.9.14 10:29

Naprosto učitelky chápu, že to chtějí. Odpovědnost mají obrovskou a ne jedna už skončila před soudem. Naopak dříve se to tak moc nehrotilo jako nyní. Když máte na vycházce 10 dětí, tak se prostě může stát, že vám jedno vlítne do silnice, je to otázka pár vteřin a může být průser na světě. Ano mému dítěti by se to asi nelíbilo a mně možná taky ne. Ale každá mince má dvě strany. Buď se s tím jako rodiče smíříme, že se školky potažmo učitelky takto chrání nebo po nic pak nechtějme milionové odškodné, když se nedejbože něco stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.9.14 10:29
@kate02 píše:
Tak nevím, no, takže pak nastane situace, že přes 20 dětí se bude bez dozoru pohybovat po frekventované silnici… Navíc teda pokud se drží za ruku tak, že se fakt drží, tak spadnou děti dvě, ne jen jedno. Takhle spadne jen to jedno… :think: :)

Tak na procházku chodí snad minimálně 2 učitelky. Takže jedna bude sbírat spadlé dítě a druhá bude dohlížet na přejití zbylých dětí. Takhle najednou bude mít uprostřed silnice houf dětí, které se budou snažit co nejrychleji na chodník, jak jim řekla učitelka a toho spadlého chudáka převálcují.

• Citovat
  • Upravit
10.9.14 10:30
@Fima píše:
Mě momentálně nic nenapadá, ale k tomu vodítku na děti. Už nad tím taky vážně uvažuji, :mrgreen: protože moje roční dítě je velmi, velmi živé a jakmile ho vypustím z kočáru, bere žíznivou čáru a zdrhá. Opravdu velmi rychle. Je to dva dny zpátky, co jsem manželovi říkala, že mu koupím takové to flexi natahovací vodítko na psy. :lol: Tak to jenom taková vsuvka k vodítkům na děti. :mrgreen:

Na to ho staci v momente ked sa rozbehne prec zase vratit do kocika. Urobila som to mojim obom asi tak trikrat a viac neutekali… aj v tom roku pochopili ze bud budu posluchat a drzat sa na chodniku (od prechodu po prechod maju volnost ked su na strane od cesty) alebo budu v kociku. A fungovalo to na obe, aj na tu co je posera, aj na tu co je samovrah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.14 10:32
@kate02 píše:
Vodítka pro děti nejsou vynález dnešní doby, ty existovaly už někdy v 17 nebo 18 století… ;) :jazyk:O tom, odkaze, cos sem dala, tady už jedna diskuze je… Podle mě cokoliv, co pomůže k tomu, aby moje dítě bylo v bezpečí, není zbytečnost… :nevim: A je na osobě, která má za něj v tu danou chvíli zodpovědnost, jaký „pomůcky“ k tomu chce využít… :nevim:

Mne sa pacil koment pani fyzioterapeutky pod tym fb odkazom - ze je ten postroj pre deti absolutne nevhodny z hladiska drzania tela a posilovania svalov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 10:34
@lucenka píše:
Tak na procházku chodí snad minimálně 2 učitelky. Takže jedna bude sbírat spadlé dítě a druhá bude dohlížet na přejití zbylých dětí. Takhle najednou bude mít uprostřed silnice houf dětí, které se budou snažit co nejrychleji na chodník, jak jim řekla učitelka a toho spadlého chudáka převálcují.

Jenže ono to možná pak je i o tom, že děti v té jedné skupince se naučí brát ohledy na ostatní, ne jet jak buldozer a na ostatní se neohlížet (což mi přijde jako docela fajn věc). Navíc učitelky většinou jdou tak, že jedna je vepředu a druhá vzadu, takže ta jedna všech 20 nebo 30 dětí zároveň neukočíruje… U nás to teda vidím dělat i tak, že jedna si stoupne tak, že „zastavuje“ auta a druhá děti vede tam je zas otázka, co v případě toho, že se dítko rozplácne, dělat… :-D Prostě tohle pro mě není tak šílenej problém, ty děti přes silnici jdou stejně relativně pomalu a řidiči dávají pozor, když školka přechází, navíc skupinu x dětí určitě nepřehlídnou (na rozdíl od dvou lidí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 10:34
@Bábi Zlopočasná píše:
Mne sa pacil koment pani fyzioterapeutky pod tym fb odkazom - ze je ten postroj pre deti absolutne nevhodny z hladiska drzania tela a posilovania svalov.

Mě by zajímalo, jestli paní fyzioterapeutka měla ten postroj v ruce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 10:36

To bych se totiž mohla začít vztekat, že děti u nás ve školce můžou na zahradě jezdit na koloběžce (ooo to hrozný jednostranný zatěžování), ale já jsem naopak ráda, že si to kluci užijou tu hodinku - dvě tam a pak nechtěj koloběžku domů na běžný ježdění… :-)

To samý mi přijde legrační, že spoustu holčiček vidím, jak si nosí taštičku v jedné ruce nebo přehozenou přes jedno rameno, to nikdo neřeší, ale dva kousky reflexní látky a plastová spona dítě nevratně poškodí… :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.14 10:38
@kate02 píše:
Takže když normálně ve dvojicích spadne dítě na přechodu, učitelka všechny děti pošle samotný na chodník a to jedno tam nechá ležet, jo? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jedno dvihas, ostatne pokracuju. Potom mozes s tym ‚spadnutym‘ ostatnych dobehnut. ked sa Ti zastavia vsetky, uz nepobehnes, pretoze behat v tom postroji asi nebude to prave. Pravda, decka este mozu poklus v postroji trenovat, trebars na pocitanie ako vojaci. Vsak aj kone sa musia ucit ako tahat vo dvojici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.14 10:41

@kate02 tak mne to putanie v autosedacke dobre pije krv, pretoze starsia place ze ju boli brusko ked auto podskoci, a mladsia v zakrutach, a auticka nezaberaju a po kinedrile bola starsia hodinu mimo este po tom, co sme docestovali. A ked place v autosedacke, tak jej mozem akurat tak podat ruku a povedat ze musi vydrzat :nevim: Mna mama bravala na kolena, ked som si lahla na jej kolena, tak sa mi vzdy ulavilo :nevim:

NO ale tak putam, lebo je to bezpecne, no, hoci keby sme havarovali tak tej mensej tie krizove pasy urvu hlavicku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 10:42
@Bábi Zlopočasná píše:
Jedno dvihas, ostatne pokracuju. Potom mozes s tym ‚spadnutym‘ ostatnych dobehnut. ked sa Ti zastavia vsetky, uz nepobehnes, pretoze behat v tom postroji asi nebude to prave. Pravda, decka este mozu poklus v postroji trenovat, trebars na pocitanie ako vojaci. Vsak aj kone sa musia ucit ako tahat vo dvojici.

Běhat v tom můžou, na tom prezentačním videu to je docela hezky ukázaný… :jazyk: (Ale zas je to hrozný, že děti v tom jsou zaplý i na trávě… V parku, já vím… :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.14 10:44
@kate02 píše:
Běhat v tom můžou, na tom prezentačním videu to je docela hezky ukázaný… :jazyk: (Ale zas je to hrozný, že děti v tom jsou zaplý i na trávě… V parku, já vím… :-D )

Ano, behat v tom mozu, ale musia byt zohrate, natrenovane. Ale tak jo, je mozne ze pred vychadzkou v skolicke trenuju ako behat v postroji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.14 10:45
@Bábi Zlopočasná píše:
Ano, behat v tom mozu, ale musia byt zohrate, natrenovane. Ale tak jo, je mozne ze pred vychadzkou v skolicke trenuju ako behat v postroji.

Mně právě spíš přijde, že tam je taková vůle, že sehraný ani bejt tolik nemusí a prd se stane… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.9.14 10:53

@Bábi Zlopočasná No mě nejde ani tak o nějakou chůzi někde po ulici, jako spíš o pobyt na hřištích. U nás není žádné oplocené, takže zdrhat se dá jakýmkoliv směrem. A zatímco starší si na hřišti hraje, chce houpat… tak mladší prostě zdrhá a vydává se na výlet. Takže musím za ním neustále odbíhat a nosit ho vztekajícího zpátky. Po páté mě to přestává bavit a můžu ho vrazit akorát tak do kočáru, ale tam hodinu sedět a civět taky nebude. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.14 10:54

@kate02 no minimalne musia „tahat“ jednym smerom… a ti rychlejsi musia byt vpredu, aby nenarazili do decka priputaneho pred sebou. Ale tiez sa musia rozbehnut vsetci naraz, aby sa nestalo ze ti beziaci strhnu na zem tych, co su pomalsi :think:

Ale ja som mozno pesimista, chodila som s maminymi prvakmi na skolske vylety ako pomocny dozor („nacierno“ a bez zodpovednosti) tak som asi predposrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí