Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ps2: podobne pismenka se jednu dobu prodavaly na ebay za 5$.
@Ali-Ali píše:
asi tak. posledni dobou me fascinuje, jak lidi nadavaji na Swarovski, pritom si koupi neco pochybneho puvodu, v cem je s velkou pompou pouzito „elements swarovski“, tzn, do levne bizu se hod par Swarovski kaminku. s jejich original sperky to ma spolecnych asi tak 5%.ps: nejsem zadny velky fanda sperku Swarovski, par jsem mela, byly pekne, ale zily mi to netrha. ale zas je dobre byt k nim fer a nehazet na ne odpovednost za sperky jineho puvodu.
Presne tak ![]()
Swarovski? Nemyslím si. Na netu najdi lepidlo na bižuterii a nalep. Jinak nekupuj šperky lepené, ale zasázené a máš klid.
Ja mam nekolik original sperku a kvalita zpracovani je skutecne jinde. Krasne zabaleno, uctenka bez ceny, hadrik…to je original. Kazdy kupuje, na co ma, co se mu libi. Ale je fakt, ze pak to vetsina hani, ze je to smejd. A od originalu daleko. Nicmene v dnesni dobe se napodobuje vse mozne, neni se cemu divit. Nekdo si taky koupi LV u vetvi a veri, ze je in ![]()
Nicmene mne z original sperku nevypadl zatim kaminek zadny ![]()
Myslim ze ti mohou vytisknout i nahradni paragon.
Bylo to koupeno v original obchode?
Ja reklamovala prstynek dvakrat jednou me jo poslali na posouzeni a pak dali nocy podruhe hned vymenili za novy
@Ali-Ali píše:
asi tak. posledni dobou me fascinuje, jak lidi nadavaji na Swarovski, pritom si koupi neco pochybneho puvodu, v cem je s velkou pompou pouzito „elements swarovski“, tzn, do levne bizu se hod par Swarovski kaminku. s jejich original sperky to ma spolecnych asi tak 5%.ps: nejsem zadny velky fanda sperku Swarovski, par jsem mela, byly pekne, ale zily mi to netrha. ale zas je dobre byt k nim fer a nehazet na ne odpovednost za sperky jineho puvodu.
Presne tak, tohle je fejk poznatelny uz z obrazku… ![]()
@kristyn.g píše:
Ahoj, nemáte prosím někdo informaci jestli se dají opravit vypadané kamínky? Mám stříbrný přívěsek asi tři měsíce a vypadalo mi už několik kamínků. Nevíte jestli se to dá opravit?
Hezký den,
v žádném případě to neopravuj, ale dojdi do toho obchodu a požaduj reklamaci. Přece to nebudeš sama opravovat, vždyt záruka je dva roky.
@Ali-Ali @Sini ano holky není to od swarovski, asi sem se špatně vyjádřila ty kamínky jsou swarovski, lůžko je stříbrné rhodiované.
@Ali-Ali @Moucharda @zorkaV jenže ty kamínky nemůžu nikde najít, jsou jen s placatými zády…
@Hanka1 fejk? Tak koupila jsem stříbrný přívěsek se swarovski kamínky… co je na tom fake? Stříbrné to je
.
ale o tom to není, pro mě to má hodnotu jinde než v materiálu a ráda bych si to nechala někde opravit. Kčko co by se mi líbilo sem nikde jiné nenašla.
@333lucie bohužel nemám paragon, i kdybych měla kupovala jsem to v Jáchymově (jsem z Prahy)
Přinejhorším to vydrží do podzimu a jestli ten paragon najdu tak až tam zase bude to zkusím reklamovat.
@kristyn.g
Tak bez paragonu to asi nepůjde, jinak by Ti to určitě vyměnili.
Je ale potřeba tyhle šperky sundávat na spaní a na koupání, ono je to lepené do takové hmoty a při koupání tam ty kamínky nemůžou vydržet, ani kdyby chtěly ![]()
@333lucie jojo to sundavám, no čekala jsem to že to bude vypadávat, jen ne tak brzo, zeptám se u toho zlatníka co se s tím dá dělat, kdyžtak až to víc opadá tak jestli do toho lůžka nepůjdou vsadit jiné kamínky. Jak jsem psala pro mě to má hodnotu jinde než v materiálu.
@Ali-Ali píše:
nevim kde kupovala slecna privesek, ale prstynek mi venoval expritel (ze Swarovski v Praze vybirala jsem to s nim a bylo to prava prodejna a smejd prstynek
a taky privesek srdicko originalni krabicka zase Praha blizko orloje je ten obchod a tez mi vypadaly kaminky
A tak do tretice kupovany naramek ale ne v Cr ale v zahranici a nevypadlo mi nic zajimave ![]()
Asi to bude podobne jak s jidlem v Nemecku lepsi kvalita a nebo protoste shoda nahod
@kristyn.g
Kdybych věděla, jakou velikost, tak Ti ty kamínky pošlu, já tyhle věci prodávám a mám v krámě pytlík různých velikostí.
U nás se i osvědčilo, tu hmotu s kamínky přetřít bezbarvým lakem na nehty, ale to už u Tebe nemá smysl, když tam nejsou. ![]()