Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, známé kluk to dělal, vypadalo to fakt divně, hezký byl jen s dudlíkem
Dneska je mu šestnáct a je to naprosto zdravý šamponek. Nicméně bys to asi měla probrat s doktorkou, pro jistotu ![]()
@Sibyla0 Děkuju, ono to vypadá vážně dost divně, nejdřív to vypadalo legračně a teď se nad tím pozastavuji.
Naše malá měla také období kdy na nás vyplazovala jazyk. A až na to, že je trhlá po rodičích je úplně normální.
Moje neteř taky měla casto vyplazeny jazyk jako mimino a inteligencne je na tom velmi dobře… např. teď mela 5 a umí číst věty a násobit viceciferne čísla jdenocifernymi.
Můj 15ti měsíční mrňous taky furt vyplazuje jazyk a když má dobrou náladu tak ho otočí špičkou nahoru. Říkáme tomu náladometr:-)
@kathystar píše:
Naše malá měla také období kdy na nás vyplazovala jazyk. A až na to, že je trhlá po rodičích je úplně normální.
Vyplazovat ano, ale když je venku neustále, je to fakt divný.
To je jen zvyk, znam par deti, co to delaly, vypada to legracne, ale nic to neni, jen kdyby to pretrvavalo az pujde do skolky, muze to zpusobovat problem s mluvenim
@kathystar píše:
Já to právě mám spojené s down. syndromem, tak mě to děsí. Máme i takový ten široký nosánek.
Příspěvek upraven 14.01.14 v 19:40
Downův syndrom to na 100% procent není, ten se pozná okamžitě po porodu podle vzhledu.
@kathystar Tak to je super
snad je to jenom taky zlozvyk a naučená věc. @1.zizi
@Sibyla0 Přijde mi to právě taky divné po delší době. @fia80 asi hodně inteligentní, to je krásné.
Zdravím maminky, nemáte některá zkušenost, že by kojenec stále plazil jazyk? Malé jsou dva měsíce a plazí skoro až na bradičku. Bojime se jestli to není znak downa nebo jiné nemoci, už to dělá 14 dní. Děkuju.