Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na vypočítávání plodných dnů se vykašli. My udělali Terezku v pondělí a ve čtvrtek měla MS přijít a už nepřišla a další pondělí už byly // ![]()
@wery85 píše:
Na vypočítávání plodných dnů se vykašli. My udělali Terezku v pondělí a ve čtvrtek měla MS přijít a už nepřišla a další pondělí už byly //
Mě jde jen o to, abych věděla, kdy vůbec mám ovulaci. ![]()
Tak já bych se asi řídila podle hlenu, bazalní teploty, nebo jakýhokoliv jinýho příznaku ovu. Ale rozhodně ne univerzální kalkulačky
![]()
Kalkukačky jsou na nic..nejlepe - nejvic přesně ti to řekne bazální teplota, ale taky se mi nechtěla měřit..používám teda ovulační testy - nakoupila jsem na ebay velkou sadu, tak to není tak finančně nákladné a testuju celý měsíc..stačí 2× nebo 3× změřit a uvidíš jestli se ti bude ovulka opakovat tak nějak pravidelně kolem nějakého dne.
@wery85 píše:
Tak já bych se asi řídila podle hlenu, bazalní teploty, nebo jakýhokoliv jinýho příznaku ovu. Ale rozhodně ne univerzální kalkulačky![]()
Právě, že hlen mám třeba 10 dní v cyklu což se mi zdá nějak moc a vždy začíná celkem brzy v cyklu, jak se mi tenkrát mentruace opozdila o ten týden, tak se to celé šouplo a rozhodilo ![]()
@Anonymní píše:
Právě, že hlen mám třeba 10 dní v cyklu což se mi zdá nějak moc a vždy začíná celkem brzy v cyklu, jak se mi tenkrát mentruace opozdila o ten týden, tak se to celé šouplo a rozhodilo
když si načteč jak určit ovu z hlenu tak zjistíš že hlen můžeš mít více dní, je tam přesně popsané které s těch dní je plodný..pohledej na googlu..kdysi jsem to hledala, ted už nevím přesně tu stránku - já totiž hlen nemám vůbec tak to podle toho poznat nemůžu.
![]()
Určitě kalkulačky ne - je to velmi orientačni! Nejjistější je pro zjištění ovulace měření bazální teploty + ovulační testy + sledování hlenu!!! Při první jsem měřila skoro rok, pak jsem přestala a zrovna se zadařilo
u druhé jsem ani nestačila přemýšlet co a jak a už bylo zaděláno
!!!
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala na výpočet plodných dnů. Moje menstruační cykly jsou dlouhé zhruba 30-31 dnů. Menstruaci dostávám pravidelně každý měsíc 7. tento měsíc jsem dostala menstruaci 6., ale ten den vem čert. Podle internetové kalkulačky http://www.plodne-dny-vypocet.cz/?… bych tedy měla mít ovulaci 23. tudíž někdy v polovině cyklu. Ale kdybych měla určovat podle plodného hlenu tak ten u mě začíná vždy již 10. den cyklu a trvá přibližně do toho 14. dne. Takže by mi pak vycházelo na ovulaci úplně jiné datum a celkem i vzdálené.Někdy mi zase přijde, že mi plodný hlen začíná téměř hned po skončení mentruace.
Měřil teplotu jsem nezkoušela, snažilka nejsem, ale myslím, že v této části diskuze by mohl někdo umět poradit. Dřív jsem měla ukázkovou mentruaci začínala vždy 1. den v měsíci, takže ovulace na ten 13.den, tedy i 13. v měsíci padala, ale pak se mi cyklus posunul na 7. Takže vážně nevím
Kup si ovu testy, nestojí moc a budeš určitě vědět, kdy ovuluješ. Já si takhle „přesně“počítala dny přes net a půl roku nic. Jeden měsíc jsem testila a zjistila, že ovu mám úúúúplně jindy. No a od té doby jsem těhotná
Nějaké mi doma ještě zbyly, kdybys chtěla poslat. Stejně je mi líto je vyhodit do koše.
Teď ale čtu, že nejsi snažilka, tak proč to chceš vůbec zjistit?
@Philippe píše:
někdo třeba používá metodu plodných a nepoldných dní jako antikoncepci.. ![]()
@Philippe píše:
Zajímá mě, kdy vůbec teď ovulaci mám, protože mi přijde divné, že mám ten plodný hlen tak dlouho vždy. Cítím se i kvůli ochraně jistější, když vím, kdy mám ovu, protože nesmím brát antiko. ![]()
@Anonymní píše:
Zajímá mě, kdy vůbec teď ovulaci mám, protože mi přijde divné, že mám ten plodný hlen tak dlouho vždy. Cítím se i kvůli ochraně jistější, když vím, kdy mám ovu, protože nesmím brát antiko.
Tak v tom případě bych se nespoléhala na nic…ani ovu test ti nic stopro nezaručí.
A máte prosím někdo zkušenost s tímto testerem? Ovulační tester Donna pro opakované použití - testuje se ze slin.
@Olivyia píše:
A máte prosím někdo zkušenost s tímto testerem? Ovulační tester Donna pro opakované použití - testuje se ze slin.http://www.zbozi.cz/…e-pouzivani/
někde tady na to myslím diskuze už je..co jsem tak četla tak většina vracela že jim to nefunguje..ale osobně nevím
Ráda bych se zeptala na výpočet plodných dnů. Moje menstruační cykly jsou dlouhé zhruba 30-31 dnů. Menstruaci dostávám pravidelně každý měsíc 7. tento měsíc jsem dostala menstruaci 6., ale ten den vem čert. Podle internetové kalkulačky http://www.plodne-dny-vypocet.cz/?… bych tedy měla mít ovulaci 23. tudíž někdy v polovině cyklu. Ale kdybych měla určovat podle plodného hlenu tak ten u mě začíná vždy již 10. den cyklu a trvá přibližně do toho 14. dne. Takže by mi pak vycházelo na ovulaci úplně jiné datum a celkem i vzdálené.
Někdy mi zase přijde, že mi plodný hlen začíná téměř hned po skončení mentruace.
Měřil teplotu jsem nezkoušela, snažilka nejsem, ale myslím, že v této části diskuze by mohl někdo umět poradit. Dřív jsem měla ukázkovou mentruaci začínala vždy 1. den v měsíci, takže ovulace na ten 13.den, tedy i 13. v měsíci padala, ale pak se mi cyklus posunul na 7. Takže vážně nevím