Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte stejný problém se školkou? Bylo nám 3,5 let a školka opět žádná. Už mě to unavuje chodit od školky ke školce a doprošovat se aby mi malého vzali.To máte přihlášku , potvrzení z Mú, od lékařky a všude platíte. Během 7měsíců jsme obešli školky v okolí bydliště nikde nás nevzali a potvrzení nás stálo dohromady cca 1000kč a samozřejmě není přenosné každá školka má svůj formulář.Jsem z Prahy -východ a tady je to katastrofa.Všude se staví a nějak pozapoměli , že ten kdo staví jsou mladý rodiny s dětma a kapascity jsou 20-40dětí. Maminky z okolí Úval, Zlaté, Jirn, Škvorce atd jsou prakticky bez školek . Pokud máte někdo stejný názor přidejte se. ![]()
Myslím, že názor máme všechny tady velmi podobný, je to v dnešní době špatné… ale smysl diskuse nechápu. Chceš si jen tak pokecat nebo to má mít nějaký efekt, organizovat něco, řešit něco?
Efekt by to mělo, kdyby jsme to chtěly jako mamy řešit? To co jsem vyzjištovala ohledně postavení nových školek. Vše záleží jen na starostovi, nebo starostce. Pokud jsi ze stejného okoli jáko mjá tak určitě jsi taky vyzjištovala. ![]()
omlouvám se za překlepy , ale jedno oko na klávesnici a druhé na malém ![]()
jsem taky skoro z tého lokality. nebylo by rozumné sehnat maminky z okolí a domluvit se navzájem na hlídání? lepší než pořád řešit školky. určitě najdete maminku, která by se hlídání ujala. je to jen nápad, asi by se to muselo domyslet, ale jak se to říká…co si člověk neudělá to nemá
To jsem také zkoušela máme velký dům, ale pokud to chceš na ŽL tak to není zrovna lehké a a dělat to na černo hned si toho každý všimne a udání je hned na stole.Nápad by to byl super
.
@Mamina a Jan píše:
To jsem také zkoušela máme velký dům, ale pokud to chceš na ŽL tak to není zrovna lehké a a dělat to na černo hned si toho každý všimne a udání je hned na stole.Nápad by to byl super.
a neplánovali, že by se to nějak legalizovalo a zjednodušilo? tak myslím, že kdyby byly dvě tři děti, že by se to dalo i bez povolení, ale při vyšším počtu už je to horší. ale slyšela jsem, že to nějak chtěli měnit a zjednodušit možnost hlídání maminkami.
Snad ano , ale tak jak to tady u nás ve státě chodí nevím nevím, sama jezdím na hlídání dětí do centra Ph malého beru sebou dá se to , ale nejde to pořád.Když jsem bydlela v Ph tak to šlo hlídala jsem u nás doma prcky, ale v bytě to moc nejde. Ty máš také prcky? a odkud jsi?
U nás na západ od Prahy je docela slušná kapacita školek soukromých, navíc berou i mladší děti… Ve vašem regionu na tu rostoucí poptávku nikdo nezareagoval nabídkou soukromých školek?
souk.školky tady také máme ,ale 8-12tis.měs. my na ní nezbude platíme hypotéku cca 20tis.měs. ![]()
@Mamina a Jan píše:
souk.školky tady také máme ,ale 8-12tis.měs. my na ní nezbude platíme hypotéku cca 20tis.měs.
Tak to tady se dalo vejít s chlupem pod těch 8tis, naštěstí. Taky máme hromadu splátek a právě proto jsem potřebovala jít do práce. Pak se soukromá školka vyplatí. Lepší, než sedět s dítem doma zadarmo.
naštěstí doma nesedím má úklidy a hlídání dětí, ale brala bych místo ve školce:-D pro prcka :-d snad se na nás usměje štěstí.Jinak malého vozím do jesliček na 4dny, vyjde mě to laciněji . ![]()
No vidíš, tak to nechápu, na co si stěžuješ?
Jsou maminy, které prostě do práce MUSÍ a tím pádem dítě /školku/ prostě MUSÍ nějak vyřešit.
Tobě by se jenom hodila, jako lepší varianta situace
Kdo skutečně potřebuje, ten řešení najde.
Já jako do práce nemusím?:-d Vždyt jsem přece jako každá jiná máma skončila mateřská a šupem do práce , nejsem vedena na úřadě a nepobírám žádné příspěvky.Práce - pokud máš prcka tak je těžké nějakou dobře placenou práci najít. Jen mě štve to , že obce, města vědí, že je malá kapacita MŠ a nic stím nedělají.U nás se staví o 106 a za rok budou mít jiné maminy stejný problém kam daj prcky. V čem by se my školka hodila? Já nedělám rozdíl mezi těma co jí potřebujou a těma co se jim hodí:-C