Výpovědní lhůta - 2 měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
Pokud dava výpověď zamestnavatel, tak se prodlizuje i výpovědní, ale, když ji da zamestnanec.
To ano, za některých podmínek. Já to brala tak, že výpověď podala zakladatelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Příspěvek bude dost strohý, protože nechci psát žádné podrobnosti. Snad to nebude vadit. Nerisknu, že si to někdo z práce přečte a pozná mě.
Necelý rok pracuji v jedné praci, která mi nesedla. Samotná práce a trošilinku i vedení a kolegové. Chvíli sem otálela, až se po čase naskytla jiná pracovní nabídka a já po ni hned skočila. Poběží mi tedy dvouměsíční výpovědní lhůta. Šéf se zachoval k mému překvapení suprově - bez problémů mi vychází vstříc, přeje mi novou práci.
Můj problém je, že se mi současná práce tak nelíbí, že v ní nechci být už ani měsíc, natož dva. Chovám se, jak malé děcko, vím. Ale ta práce mě tak psychicky vyčerpává, že už chci konečně prasknout dveřmi a jít. Je mi blbý zneužívat neschopenku, ale možná bych na ten týden i šla na nemocenskou. Nevím no… setkali jste se někdy s takovou situaci? Vydrželi jste v práci až dokonce?
Diky.
Ne, nesetkal. Buď jsem se dohodl, nebo jsem vydržel do konce výpovědní doby. Dva měsíce se to dá vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší varianta je se domluvit už při podávání výpovědi. Mě pustili 2× dřív o měsíc. Domluva byla taková že jsme že odevzdám rozdělanou práci a ukončíme dohodou. Písemnou dohodu jsem však vždy nechala na stole. Jednou jsem měla šéfku která mě přemlouvala abych zůstala o dalšího půl roku a vyhověla jsem, je to o komunikaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit