Vyprázdňování štěňátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
15.6.22 06:38

Né vždy ale musí množka vypadat hrozně.
Já třeba teď „anonymně prásknu“ svou známou.

Mají fenku a ta měla asi už 8× štěňata, bez papírů. Ale o štěňata je postaráno, jsou naočkovaná, nakrmená, očipovaná. Té fenky je mi pořád líto, jen co má jedny, za chvíli už chodí s břichem. Jim to připadá normální, vždycky se štěňaty chlubí a prodávají je za nemalou částku, že to množírna není, ale čím si chudák malá už musela projít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.6.22 07:02

@adamcoka samozřejmě že to je množina. Ale ta diskuze je tady zcela zbytečná. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
80176
15.6.22 07:15

@adamcoka Takže přesně hnusná a hrozná mnozirna. Tu známou bych praskla na veterine. Ono nejde o to, že štěňata žijí v čistotě, jde o to, v čem žije ta chudina fenka. Prostě mašinka na peníze. A taky jako zakladatelka od nich vezmou štěně a ještě se chlubí. Nikdy jsem si nemyslela, že použijí tento smajlík, ale použiji :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 07:36

Ono je to lehčí než zajít do nějakého spolku, dočasky a nebo útulku a tam si adoptovat pejska, často i štěně s veškerým servisem. Ale u toho je moc otázek, často chtějí kontrolu v rodině do které zvíře půjde. Někde na parkáči a nebo u benzinky, za stejné prachy a stejnou pohádkou si raději vemou namnožené zvíře, bez jediného očkování, ničeho. Jsou strašně šťastní protože z chovky je to několikanásobně dražší… „Viď, mámo to jsme udělali kauf. Všude za toho pejska chtějí 20-30 tisíc a my jej máme za 5. To budou slepice koukat až jej potáhneš na vodítku u kočárku.“ Je to o penězích. V republice je hromadu psů v útulcích, mraky štěňat zachráněných v dočaskách. Nejhorší jsou modni plemena bull kříženců. Lidé to nakoupí z množky, za rok to vyroste, nevědí co s tím a pak všude vyhrožují ať si jej někdo vezme do útulku nebo jej uspí protože je nezvladatelný. Často je to doplněk drsnýh borců s kšiltem co zevlují na free wifi u benzinek v Audi a nebo BMW na které musela být prodána levá ledvina a bude to splácet do 60 let, jen aby vypadal drsně. Proto si pořídí takového psa. Dokonale jej zk_rví. Dopadá to tak že útulky jsou plné těchto psů se kterýma umí opravdu pracovat málo lidí. Množí se útoky a celkově to vrhá špatné světlo na tyhle plemena. O kvalitě krmení nemá cenu ani psát. Nechci říct že každá chovná stanice je vrchol ctnosti, ale jsou tam nějaká pravidla, zkoušky a jde dohledat původ a úspěchy jedinců. Teď jen tazatelce přeji ať je pes zdravý. Často jsou tihle pejsci vážne nemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.6.22 07:47

Ja nyni shanim stenatko-civava nebo jorksir. Vybirame uz nejaky mesic a reknu vam, ze jsem na zacatku absolutne netusila, ze se neco takoveho vubec deje-myslim mnozirny. Meli jsme pred 18lety jorksira bez pp od zname-vyrostl z toho jorksir, zdravy, krasny. Ale diky vychcancum s mnoz.neni mozne si aktualne vybrat stene bez pp a opravdu nedam 30tis za stene, ktere chci domu jako mazlicka. Az chov. stanice snizi ceny-protoze to je nadhozene nehorazne- pak mozna skonci i mnozirny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
15.6.22 07:50

@Hexagon Nepleť se. V útulcích prostě štěňata nejsou.
@Terodaktil Jsou to módní plemena. Najdi si psa, kterého nemá každý, a koupíš krásného, čistokrevného, z ověřené chovné stanice, s papíry a vším co má mít, a za mnohem míň. Tihle mrnavi zpotvorenci jsou prostě drazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:01

@inkakřivák Tak v tom případě jsem asi za poslední 3 týdny dělal 6 převozů slepic. Ale přišlo mi to jako štěňata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.6.22 08:02

@inkakřivák my mame doma velkeho psa na zahrade, chtela jsem mazlika domu. Zvazovala jsem havanskeho psika, civavu, jorksira, biewra, bisonka… ale opravdu to neni k sehnani v nejake normalni cenove relaci. Navic vybrat s pp neni taky lehke, je pani, ktera ma x inzeratu na pomeraniany, mopse, civavy, jorksiry a prodava stenata s pp i bez pp. Takze moc neverim ani chov. stanicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
15.6.22 08:03

@Hexagon kde? Hod typy, kde mají v útulku štěňata? Štěně bych brala, dospělého psa už ne. Ti jsou na hlavu.

Příspěvek upraven 15.06.22 v 08:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
15.6.22 08:06

@Terodaktil Chceš prostě oblíbená plemena, tak musíš zaplatit. Mazlíčka uděláš z jakéhokoliv psa celkem.
Co se týče chovných stanic, nesmí prodávat psy bez PP. A pokud to dělá, nahlas ji. A psa bych sháněla z chovky jen přes známé, abych věděla, od koho beru. Když mi kamarádka doporučí někoho, zajedu kouknout, a ověříme a pak uvidím. Nebo se optat veterináře, taky vědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.6.22 08:10

@Terodaktil a za kolik si představuješ, že se ten pes bude prodávat?

Jinak někdo i 30 za mazlika dá. :nevim:
Chceš noční plemeno.
Jinak velmi podobná diskuze tu byla nedávno.
Proto za mě zcela zbytečné tu to téma otevírat znova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.22 08:14

@Michelle_M ses normalni?? kde si prisla na to ze sem nezamestnana?,😂 😂 😂 😂 jinak kdybych vedela ze nemam nq uziveni psa tak si ho ani neberu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
377
15.6.22 08:15

@kocourGarfield nezlobte se na me ale 30tis?? Chapu, ze s rodici je nejaka prace, pp, uchovneni atd ale stenata se narodi a „akorat“ je vypiplaji do cca 8tydne, tak za co chteji takove penize? Navic spousta chov. stanic prodava stenata, ktere nepujdou uchovnit, ze jen na „mazlicka“ a stoji stejne penize jako stene, ktere uchovnit s velkou pravdepodobnosti pujde? Za me je spousta chov. stanic, kde mnozi stenata ale „legalne“ nic vic, taky je to dobry byznys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:17

@inkakřivák Stačí si vyhledat nějaký spolek na FB, jsou přímo skupiny na FB třeba Štěně v nouzi. Já jsem jen převozce, spolupracuji se spoustou dočasek. Když mám čas tak jedu. A pokud si nevybereš štěně zde v ČR tak z SK ti rádi přivezou z osad. Stačí očkování proti vzteklině starší 21 dní, čip a může do ČR.
Psů je každý rok spousty, a štěňat taky. Je spousty nálezů štěňat vyhozených. často je odchycena březí fena a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:19

@Terodaktil je to podle velikosti, za yorka 30 a u BŠO počítej i 50 s PP :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie