Vyprázdňování štěňátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
16.6.22 07:26
@kocourGarfield píše:
@Markéta80 přesně. Přijde další člověk, co si to štěně koupi s pocitem " abych ho zachránil". :nevim:

Mimochodem spousta lidi ma doma „zachranene“ dospele feny z mnoziren…

To je taky podpora mnozek.

Protoze oni vedi, ze kdyz fena doslouzi, nekdo si ji vezme, a nemusi resit, co s ni.
Takze vsechny ty azyly a spolky je timto taky primo podporuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.6.22 07:45

@Lucie_Sx jim je naprosto jedno, co se s tož fenou stane. Klidně ji nechají v lese. Otázka „vymnoženych“ fen je rozhodně netrápí.

• Citovat
  • Upravit
80176
16.6.22 07:58

Kdyby nebylo těch populárních plemen, nebyly by mnozirny Ale to se vsichni lidi zblbnou a podlefilmu chtějí tudalmatiny, tu pudly, nebo všichni mopse, frbuly, jorksiraky nebo civavy. A to je neco pro kseftare. Neslyšela jsem o mnozirnach třeba airdalu. Nebo howawartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.6.22 08:08

@inkakřivák otázka je, zda se dá na tak velkých psech profitovat. Ono je rozdíl mít 50 psů ve stodole, sklepě, kleci a mít tam 30 ovčákú.
Male plemeno je méně náročné na vše.

A pokud budeme množírnou nazývat i bez PP vrhy, tak ta se děje i na větších plamenech. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21909
16.6.22 08:19
@inkakřivák píše:
@Hexagon Nepleť se. V útulcích prostě štěňata nejsou.
@Terodaktil Jsou to módní plemena. Najdi si psa, kterého nemá každý, a koupíš krásného, čistokrevného, z ověřené chovné stanice, s papíry a vším co má mít, a za mnohem míň. Tihle mrnavi zpotvorenci jsou prostě drazí.

A to je jake plemeno? Videla jsi kolik stoji stene treba dle me mene popularniho jezevcika, pudla? Jsou to uplne stejne castky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
16.6.22 09:13

@kocourGarfield Ale šlo by. Včera jsem viděla obrázky z irska, neuveris možná, ale typická mnozirny koní! To vidět někdo u nás, tak se zblazni. Fakt jo. Koupání před prodejem? Nazenem ta hribatado řeky a hotovo. Ze tam dva tři zůstanou? A co? Ostatní se prodají a za rok z těch kobyl vytahneme dalsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
16.6.22 09:16

@Eemii Malí zpotvorenci, no. Kolik znáš kolem třeba těch terieru, airdalu, švýcarských ovcaku, barzoju? Ne, To jsou buď ti velcí chudáci, typ bull, anebotihle zpotvorenci mrnavci. Populární no. Knirace abys hledal lupou. Třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
16.6.22 09:18

@Eemii třeba konkrétně ti howawartu koupíš za dvacet. Nadherni psi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.6.22 10:25
@inkakřivák píše:
@Eemii třeba konkrétně ti howawartu koupíš za dvacet. Nadherni psi

v aktuální ceně? nedávno jsem kupovala kavalíra a na nějakém blogu jsem koukala na tabulku s jakýmsi průzkumem ohledně cen. mezitím co za rok 2018 tam byla mediánová cena 18000 Kč za standardní fenu, tak v roce 2021 už to bylo 32000. a obecně jsem četla, jak během pandemie ceny za PP psy vyletěly nahrou klidně deset-dvacet tisíc navrch :nevim: je tedy pravda, že zrovna včera jsem ve skupině zahlídla článek jakési chovatelky, jak se zájem o štěnata zastavil, i když už šla s cenama dolů, takže další fenku už nakrývat nebude… ale třeba já tu zkušenost nemám, z „mojeho“ vrhu jsou všechna štěnata pryč a už při výběru jsem narážela na feny v očekávání, ale se štěnaty už zamluvenými. ale je pravda, že netuším, jak to se zájmem bývalo v minulých letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21909
16.6.22 10:30
@inkakřivák píše:
@Eemii Malí zpotvorenci, no. Kolik znáš kolem třeba těch terieru, airdalu, švýcarských ovcaku, barzoju? Ne, To jsou buď ti velcí chudáci, typ bull, anebotihle zpotvorenci mrnavci. Populární no. Knirace abys hledal lupou. Třeba.

No mas uplnou pravdu, kniraci temer vymizeli, stejne tak ti jezevcici, pudlove. Pritom ale za steneje je to raketa. Vystridali je civavy a yorkove. Svycarskyho ovcaka jednoho znam. Barzoje jsem videla snad dvakrat za zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.22 10:33
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx jim je naprosto jedno, co se s tož fenou stane. Klidně ji nechají v lese. Otázka „vymnoženych“ fen je rozhodně netrápí.

No, porad je to pro ne vetsi komplikace, nez kdyz maji odbyt do spolku jisty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.6.22 10:48

@Lucie_Sx tak proč zachraňujeme štěňata z osad ve SK? To pak taky mohou romští obyvatelé jak na běžícím pasu, když štěňata zadarmo ( upřímně jim je to naprosto jedno) údaji.
Není to spíš tak, že ten pes má šanci na přežití jinak by klidně umřel někde na hromadě ( stejně jako ty vymnožená fena ) a ten zisk je naprosto minimální.
Mnozitelum jde primárně o prodej štěňat. Té feny se naprosto klidně zbaví jinak, nebo ji nechají umřít.

Ono jednání úřadu není rychle, není jednoduché. Možná ta neziskovka se jen snaží ty psy dostat pryč živé a tedy na svoje náklady je dát dokupy a zajistit jim zbytek života prožít ne přežít.
Jestli v tom vidíš podporu mnozitelu ok.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
16.6.22 10:57

@Lucie_Sx vzít psa, vrazit do pytle a odvést do lesa není komplikace.
Nebo ho vyhodit u krajnice. Nečipují, neočkuji.

• Citovat
  • Upravit
34322
16.6.22 11:16
@sagina píše:
v aktuální ceně? nedávno jsem kupovala kavalíra a na nějakém blogu jsem koukala na tabulku s jakýmsi průzkumem ohledně cen. mezitím co za rok 2018 tam byla mediánová cena 18000 Kč za standardní fenu, tak v roce 2021 už to bylo 32000. a obecně jsem četla, jak během pandemie ceny za PP psy vyletěly nahrou klidně deset-dvacet tisíc navrch :nevim: je tedy pravda, že zrovna včera jsem ve skupině zahlídla článek jakési chovatelky, jak se zájem o štěnata zastavil, i když už šla s cenama dolů, takže další fenku už nakrývat nebude… ale třeba já tu zkušenost nemám, z „mojeho“ vrhu jsou všechna štěnata pryč a už při výběru jsem narážela na feny v očekávání, ale se štěnaty už zamluvenými. ale je pravda, že netuším, jak to se zájmem bývalo v minulých letech.

Ono totiz u tech psu je ten „trh“ pokriveny tim, ze kdyz nakreju fenu, musim vedet, ze zajemci budou. Musi byt previs zajmu.
Jinak mi stenata zustanou doma, je to risk.
No a kdyz je previs zajmu, logicky jsou i vyssi ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.22 11:20
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx vzít psa, vrazit do pytle a odvést do lesa není komplikace.
Nebo ho vyhodit u krajnice. Nečipují, neočkuji.

A o kolika takovych psech vis? Moc ne.
Uz je to pro ne komplikace.
Ano, povazuju to taky za podporu mnozitelu.

A vozit sem stenata z ghet z ciziny neuznavam, je to obrovske zdravotni riziko pro psy u nas, navic vetsina je v dezolatnim stavu.
At se o ne staraji tamni spolky.
Ty nase jim muzou treba posilat prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný