Vyprázdňování štěňátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80185
15.6.22 08:21

@Hexagon kouknu. Protože v útulcích jsem prostě štěně neviděla. Jen samé podivné velké psy typu pitbull a jiné takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:23
@Terodaktil píše:
@kocourGarfield nezlobte se na me ale 30tis?? Chapu, ze s rodici je nejaka prace, pp, uchovneni atd ale stenata se narodi a „akorat“ je vypiplaji do cca 8tydne, tak za co chteji takove penize? Navic spousta chov. stanic prodava stenata, ktere nepujdou uchovnit, ze jen na „mazlicka“ a stoji stejne penize jako stene, ktere uchovnit s velkou pravdepodobnosti pujde? Za me je spousta chov. stanic, kde mnozi stenata ale „legalne“ nic vic, taky je to dobry byznys.

Každá legální chovná stanice je pod ČKS ta stanovuje maximální počet vrhů během 2 nebo 3 let. Nevím přesně. Ale není to tak že by jsi měl chovnou fenu a na ní mrskal vrhy jak Baťa cvičky. Navíc ty musíš taky uchovnit psa, rentgeny, nějaké výstavy. Zkus si doma uhlídat smečku štěňat. Pokud je nemáš někde zavřené v nějaké cimře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:25

@inkakřivák Bull plemeno je velký problém, jak jsem psal. Berou si je bezmozci a přicházejí buď nezvladatelní a nebo týraní se spoustou problémů. Blbě se umisťují, špatně se vrací do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.6.22 08:28

@Hexagon no prave. Ja nechci mnozit dal, chci vylozene mazlika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:29

@inkakřivák Musíš taky vzít v potaz že útulek zřizovaný městem kde jdou jen odchyty od Městské Policie, tam štěňata nenajdeš. Navíc ti psi jsou po nějakém čase utraceni pokud tam zůstanou. Musíš hledat spolky na ochranu, neziskovky a podobně. Městem zřízený útulek neveme psa někomu kdo přijde a řekne: Já jej nezvládám, tady jej máte nebo jej umlátím tyčí a nebo nechám uvázaného v lese. Popřípadě mu zkusím utnout hlavu sekerou nebo mačetou, většinou se netrefí a pes pak někde lítá bez části lebky a podobně.

Příspěvek upraven 15.06.22 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.6.22 08:34
@Terodaktil píše:
@Hexagon no prave. Ja nechci mnozit dal, chci vylozene mazlika

Tak se domluv v nějaké chovce, podmínkou bude kastrace ve vhodném věku, ale nečekej že to bude za 8 tisíc. Nebo občas kontaktuj chovné stanice, občas se některý pejsek vrátí zpět do chovky. Často tam mají ve smlouvě uvedeno že v případě že by se měl zvíře které jste si koupil prodat dál tak mají předkupní právo.
A i v tom je ten servis té chovné stanice. Když se něco pokazí tak se má kam ten pes vrátit. Máte i nějaký servis v podobě rad. Jen prodejem to nekončí.
Alespoň se to tak říká, já to tak u svého psa mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14638
15.6.22 09:33
@Anonymní píše:
@Michelle_M ses normalni?? kde si prisla na to ze sem nezamestnana?,😂 😂 😂 😂 jinak kdybych vedela ze nemam nq uziveni psa tak si ho ani neberu :mrgreen:

https://www.emimino.cz/…ijmu-451380/ Sama jsi to tady v lednu psala, má milá ;) Sice úvodní příspěvek jsi smazala, ale hned na první stránce tě naštěstí někdo citoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.6.22 09:49

@Terodaktil není výjimka, že na stěně se klidně čeká rok. Ona pokud ta chovka je normální, tak nemá 2 vrhhy za rok na jedné feně ( fakt si takové stene někdo koupí?).

Čivava a York asi ok, prostě je to módní plemeno, které odchovas v kleci v obýváku.
A čím to plemeno bude víc v mode, tím bude dražší.
Ale vem si mít demoliční četu velkého plemene.
Prostor finance, krmení, ta fena musí být v super kondici, vyšetření, RTG, výstavy, soutěže, atd..
V našem případě třeba 2 měsíce dovolené, atd…,atd… Nemám teď sílu to rozepisovat, ale občas si to dost lidí představují jak Hurvínek válku.

Příspěvek upraven 15.06.22 v 10:02

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
15.6.22 10:01

Jinak I pes z útulku může být naprosto super pes. Jen to chce použít hlavu při výběru, určit si hranice na co opravdu mám ( právě proto se dělá třeba víc schůzek, aby byl prostor). Proto se ty neziskovky ptají, zkoumají, chtějí vědět.
Paradoxně pes z útulku vybírány s rozumem může být daleko víc v pohodě než pes z naprosto neznámých podmínek předávány někde u benzinky.
Ale to spouste lidi nedojde.
Navíc i ty neziskovky často umí poradit, jsou nápomocné, atd…
Něčím jestli všechny, ale tak to chce hledat, zjišťovat, atd… Najít se dá.

• Citovat
  • Upravit
377
15.6.22 10:03

@Hexagon na to nikdo nikdy nepristoupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80185
15.6.22 10:41

@kocourGarfield Jo, kamarádka minulý týden prodala poslední štěně, měla doma devět štěňat velkého plemene. První týden dobrý, pak už to bylo zajímavý. Zahradu má jak po náletu, samy trychtýř. Podhrabane stromky, trávník samá díra. Doma permanentně v pohotovosti, pračka jela nonstop - jeden pelíšek se pral a další sušil. Ale byli to úžasní medvedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
15.6.22 10:48

@Terodaktil nožky neskončí protože se stále najdou lidi co chtějí ušetřit a co ze štěněte vyroste řeší až tak za půl roku. A čím menší plemeno tím jednodušší množení :? za elektroniku lidi jsou ochotní zaplatit desetitisíce, zjišťují informace dlouho, ale u psa nic moc neřeší. Hlavně aby pes byl hned jak ho chtějí. Pokud někdo nechce určité plemeno tak útulky, dočasky kde ty psy znají dobře a rovnou řeknou pro koho je ten pes vhodný. pak jsou spolky co ty feny z množíren zachraňují, protože už feny mají odrozeno a množitelném jsou na nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.6.22 13:07

@Markéta80 ano, ale rikam resenim je snizeni cen u chov. stanic. A ne, ze je takova propaganda chov. stanic a ti si na tom taky masti kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
15.6.22 18:21

@Terodaktil je to nějak nastavené, a i ta péče, výstavy o chovné psy a feny není levná. za kolik si představuješ cenu štěněte s PP? Množkám je to fuk, těm se vyplatí i štěně za 5000. Poradce chovu taky nebude chodit zadarmo, veterinární, čipování, očkování ;). kdo chce drahý telefon tak asi taky výrobci nebude psát že mobil seženu i do 3000 tak proč za něj chce 25 000. je to na každém, tak si na štěně šetřím a když mám určitou částku tak pak teprve píšu na cis jestli plánují štěňátka a kolik s pohybují ceny. jsou levnější plemena a dražší ;) nebo oslovím různé spolky, ale tam zase je to risk že ten pes už je na něco naučený a může to být víc než náročné. Já bych třeba odchovávat štěňat nechtěla, je to prostě starost, hodně času. někdy se porod nepovede a je nutný císař a ten taky není levná záležitost. Platba za krycího psa, takže vždy si raději koupím štěně i když je jasné že vlastní odchov je krásný, ale pak vybrat nové majitele tak nic moc. a množiti nic neřeší, vše má doma, štanatům rozhodně péči navíc nevěnuje, fenám už vůbec ne a klidně prodá tu nulovou péči za 15 000. proč pak trvat na určitém plemeni? těch štěňat jen za náklady je pořád dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.22 07:22
@Hexagon píše:
@inkakřivák Stačí si vyhledat nějaký spolek na FB, jsou přímo skupiny na FB třeba Štěně v nouzi. Já jsem jen převozce, spolupracuji se spoustou dočasek. Když mám čas tak jedu. A pokud si nevybereš štěně zde v ČR tak z SK ti rádi přivezou z osad. Stačí očkování proti vzteklině starší 21 dní, čip a může do ČR.
Psů je každý rok spousty, a štěňat taky. Je spousty nálezů štěňat vyhozených. často je odchycena březí fena a podobně.

Jojo, stene z osady je fakt lepsi volba jak z mnozky :roll:.
Lidi fakt blbnou, jednak se sem z ciziny tahaji nemoci (ale zachranujem nunanky, ze), jednak takove stene byva psychicky i fyzicky na hromade a jen do nej pak clovek sype penize i praci a casto k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný