Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@me-ow
A rozbory krve ti gynekolog dělal? Mohlo by jít o cholestázu. Já tedy taky na svědění a vyrážky v těhotenství trpěla, ale nic to nebylo a musela jsem to vydržet.
@Makito Netuším co to bylo. Brala jsem to pár let zpátky, za poslední 3 roky jsem to vůbec neřešila, protože ty kvasinky jsou pouze kosmetická vada, takže jsem do sebe nic nedávala.
@Janina81 Krev jsem měla odebranou vícekrát, každopádně jsem si nestěžovala na tohle svědění - vždy to přešlo. Pokud to přetrvá do další poradny, tak se na to zeptám.
Já mám atopák a teď v těhotenství mě svědí úplně celý člověk. Šílím z toho
Asi to zhoršuje všechny kožní problémy.
Když mě svědilo tělo, měla jsem asi kopřivku - fleky začínající svědět od končetin, vzala jsem si půl tablety analerginu a přešlo to, ale je možný, že jsem něco snědla na co jsem měla alergii, ale nevím po čem. ![]()
Mě trapila vyrážka a svědění v prvním těhotenství nekde ve 33 týdnů. Doktor mi vzal hned krev kvuli játrům,to bylo v pořádku. Takze pry to bylo obyčejná těhotenská vyrážka. V lékárně mi na to dali gel z aloe vera, krásně chladil a hlavně pomahal.
V těhotenství bývá obecně suchá a svědivá kůže, vyrážky atd., musela jsem skončit se sprchováním 2× denně jak jsem byla zvyklá a sprchovat se jen 1× a ihned po sprše namazat hutným tělovým krémem, jinak nemůžu ani usnout, jak mě všechno svědí, na horní polovině zad a dekoltu mám dokonce šupinky. Také se mi objevil tak po 12 letech klidu atopický ekzém, který jsem měla jen jako malá ![]()
@Kristynka22 Asi mám to stejné .. mám to teda zatím jen v dekoltu a jsou tam takové šupinky, svědí to jak blázen. Sprchuji se teda jen 1× denně a mažu to olejíčkem.. jak jsem ty šupinky jsem měla na ruce v oblasti loktu, tak to po mazání zmizlo.
@me-ow Já schovala všechny sprcháče a koupila jsem si od Baley za pár korun speciální na suchou a citlivou pleť, po sprše sice vůni necítím, ale pokožku mi to trochu zlepšuje, respektive svědí mě o trošku méně a k tomu používám také od Baley tělový krém, je na extrémně suchou kůži, má v sobě 15% urey, tak ten si nemůžu vynachválit, kůži mám hydratovanou až do dalšího dne, s jinými krémy jsem ráno byla zase vysušená ![]()
@Kristynka22 Díky, odpoledne jak půjdu do obchodu půjdu nakoupit a vyzkoušet.
Já si myslím, že mi to zhoršilo vše sprcháč, co mi koupil přítel. Předtím jsem měla relativně klid, jen hnědé fleky, které mi teda nevadí, jelikož nesvědí, jen to nevypadá hezky.
Já zkouším mazat olejíčkem Bi-oil a ten teda fungoval na ty ruce taky dobře, ale musel se mazat xkrát denně
@me-ow Bi-oil jsem plánovala mazat jako prevenci proti striím, ale strašně mě odrazuje složení, je tam paraffinum liquidum, to strasně ucpává póry, takže bych si mohla mazat leda břicho a boky, dát si to na dekolt a prsa tak se mi udělá ještě víc pupínků než už tam mam ![]()