Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte
, moj syn Sebastián sa narodil 15.3.2017, od narodenia preferoval pravu stranu, snažila som sa ho polohovať, ale stále sa vrátil k svojej pravej strane, riešila som to s dr. ešte keď bol malinký, ale ona tvrdila, že to je v poriadku, že ho mám dávať častejšie na bruško a on sa rozhýbe… aj sa rozhýbal, ale až keď mal tak 5 mesiacov… teraz má 7 mesiacov a väčšinou spí na brušku čo je fajn, ale na poslednej návšteve u doktorky nám dala žiadanku na detsku neurologii, práve kvoli výraznější asymetrii hlavičky.. ako to napísala do vysvetlenia… že má na pravej strane hlavičku vyležanu som jej hovorila už skor, ale nijak to neriešila, začala až teraz a ja mám strach, že už je na to aby mal peknu hlavičku pozdě, že som to zanedbala a mala to riešiť sama bez doktorky… tak by ma zaujímalo, či s týmto nemáte niektorá skusenosť, či je možné, že bude mať ešte peknu hlavičku a aspoň trošku sa to zlepší?
. Ďakujem za prípadne odpovede ![]()
Ahojky taky resim u 4 mesicni holcicky. My si vyridili remodelacni helmicku, protoze to ma dost slehlé. Polohovani nezabírá vzdy se vrátí na placicku.
@potkanek, o helmičke viem.. tiež som nad nou rozmyšľala, ale uprimne toľko penazi na ňu bohužiaľ nemám, a dáva sa len do 9. mesiacov s tym, že je potrebne 2 mesiace rehabilitovať aby to preplatila pojistovňa ato my by sme už nestihli keďže na neurologii ideme až 14.11
, preto sa zaujímam či je možne že by sa to zlepšilo samo keď už je plne pohyblivý a cez deň skoro stále na brušku
No my to mame docela hodne nam by se to nezlepsilo. Ja sem znala i rocni holcicku s helmickou a pomohla. No treba by jste to stihli na poukaz
zacit hned s rehabkou a td.. Ale holky nekde psali ze se to kolikrat samo upravilo. Vyrostli vlasky a bylo mene videt ![]()