Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Můj chlap prodává vajíčka a říkal mi, že pokud to prodává právě jako přebytky, tak může bez problémů. Můžou si od něj teď už kupovat i do restaurace například ![]()
Já se v tom nevyznám, ale vozí co zbyde po rozebrání mezi rodinou a kamarády, známému na hospodu, tak si to prý zjišťoval ![]()
@Mar__tanka1983 přebytky se mohly už dřív, vejce a med spadá pod jinou kategorii než výroba zavařenin..Jen piště další, třeba se něčeho dobereme ![]()
@Doe_Jane píše:
@Mar__tanka1983 tak do restaurace to prodat zrovna nesmi
výborně, tak to mu to hned povím ![]()
Je to cca týden, co sme se o tom bavili (slepice mu začly prvně teď zjara nést víc, než stihnem v rodině spotřebovat), hlavně že mu řikam, ať si dává bacha, jestli je to legální, ať na něj někdo nepřilítne…tvrdil mi, že jo ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
výborně, tak to mu to hned povím
Je to cca týden, co sme se o tom bavili (slepice mu začly prvně teď zjara nést víc, než stihnem v rodině spotřebovat), hlavně že mu řikam, ať si dává bacha, jestli je to legální, ať na něj někdo nepřilítne…tvrdil mi, že jo
@Doe_Jane píše:lump to je… neboj ja myslim ze to nikdo extra resit nebude to by muselo byt na udání
Ale za klobouk si to nedá, že mně takhle odbyde (vysloveně se ho ptám, jestli jako fakt může vejce prodávat do provozu) a kecá nesmysly, pooočkej, až přijde z hospody, ten dostane ![]()
Pak sem za blbce, že to posílám dál
![]()
Tak v odkazu co jsem poslala je na konci článku příloha a v ní jsou uvedené i příklady. Tedy lze prodat i marmeládu, ale nespí se nabízet přes net, mít reklamu atd.
Ahoj, neřešil jste někdo prodej přebytků např. marmelád, sirupů atd., jestli se to změnou v r.2017 pro výrobce a prodejce potravin vyráběných v domácnosti nějak změnilo a je to již v malém (nepravidelném) množství možné? Z tohoto článku mi vychází, že pokud nedochází k propagaci, tak spíše ano, jen jak je dodatek o bezpečnosti a standardů potravin, tak když jsem ho zkoušela najít, jsou požadavky na výrobnu, prostředí, výrobní proces..tak z toho moc moudrá nejsem
http://www.szpi.gov.cz/…-z-domu.aspx