Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, už jsou to 2 měsíce, co jsem si udělala na tréninku výron. Týden jsem si dala pauzu a poté protože o prázdninách mi měly začít 4 týdny soustředění jsem šla opět trénovat. Dělám krasobruslení a to hodně uvolňuji se i ze školy. První týden na soustředění se opět vrátil ale trénovat jsem nepřestala po týdnu jsem měla 3 dny pauzu. Trochu se vyléčil. Kotník mám zatejpovaný a jela jsem na dalších 14 dní. Když je kotník zatejpovaný tak je to celkem v pohodě. Teď už mi všechna soustředění končí a já mám pocit že ten kotník už v životě neodtejpuju. Nemáte nějaké typy jak se přestat bát?
Neco podobneho jsme mela v 17 letech, jen jsem nedelala krasobrusleni, ale atletiku. Trenerovi jsem tajila bolesti. Nakonec jsem v tom kotniku mela neleceny zanet. Je mi 38 let a kotnik stale boli, nekdy vic, nekdy min. Uz nikdy nebudu moct behat nejak poradne.
To pisu jako varovani, abys nekaslala na lecbu.
Mno, výron kotníku za týden nevyléčíš a pokud na té noze dál trénuješ, tak si zaděláváš na celoživotní problém.
Já to měla podobné, trenér, sportovní lékař - když se mi stal úraz při zápase, tak se zachladilo sprejem a dojel se aspoň set, ale potom? Nikdo mě nepustil na hřiště, dokud nebylo řádně zaléčeno. Miminálně měsíc sem se chodila s palubovkou tak akorát pomazlit o berlích.
Kotníky jsou na to snad nejnáhlejší, jak je nezaléčíš, bolí už navždy a i hybnost se blbě vrací.
Ono jedním výronem (notabene nedoléčeným) to často neskončí…Já kvůli tomu musela ve 20 přestat se sportovní „kariérou“, protože už sem je měla za poslední tři roky tak vymlácený, že lékař vyhrožoval vozejkem do čtyřiceti…
A to jsem léčbu úplně nebojkotovala jako ty.
Mimochodem, dnes mi na čtyřicet táhne, kotníky bolí někdy víc někdy míň, chodím, ale žádná sláva to není.
A dodám, že zrovna brusle jsou věc, na kterou s těmi kotníky vůbec nemůžu vlézt, tam je ta bolest, na úzkých „nožích“ neskutečná, vůbec mi nedrží vazy…