Vysazení antidepresiv - jak jste se cítili?

55
23.2.24 19:05

Vysazení antidepresiv - jak jste se cítili?

Ahoj všem :mavam:,

ráda bych se zeptala, zda je tu někdo, kdo vysadil po letech AD a jak vám bylo? Já jsem brala prakticky 15 let AD nižší dávky a teď poslední roky slabou dávku Elicei 5mg. Dávku jsem snižovala od ledna, aktuálně jsem skoro měsíc bez prášků. Měla jsem nějaký syndrom z vysazení slabý - brnění hlavy, noční můry, pocení, přecitlivělost. Nicméně toto aktuálně odeznělo a překvapilo mě, že se cítím nějak vlastně stejně, dokonce jsem se začala více smát. Samozřejmě se bojím, že se mi to vše vrátí…jak bylo vám, nebo aktuálně je? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
532
23.2.24 19:21

Taky jsem přestala seropram brát a asi po osmi měsících mě to položilo. Jela jsem metrem pro dítě a myslela jsem si, že to nedám. Nemohla jsem být sama doma, nervy v haji. Po nasazení se to za 14 dni zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.2.24 19:25

@martula78 Jako je pravda, že mi taky nedělá úplně dobře být sama doma🙈. Přes den mi to vůbec nevadí, spíš večer, nevím proč..tak to mě mrzí. A chodila jsi někam na terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
23.2.24 20:01
@pihattka píše:
Ahoj všem :mavam:,ráda bych se zeptala, zda je tu někdo, kdo vysadil po letech AD a jak vám bylo? Já jsem brala prakticky 15 let AD nižší dávky a teď poslední roky slabou dávku Elicei 5mg. Dávku jsem snižovala od ledna, aktuálně jsem skoro měsíc bez prášků. Měla jsem nějaký syndrom z vysazení slabý - brnění hlavy, noční můry, pocení, přecitlivělost. Nicméně toto aktuálně odeznělo a překvapilo mě, že se cítím nějak vlastně stejně, dokonce jsem se začala více smát. Samozřejmě se bojím, že se mi to vše vrátí…jak bylo vám, nebo aktuálně je? :srdce:

Víc smát…to je možné protože tento druh antidepresiv často dělala emocni oplostelost.
Z jedné strany utne deprese a úzkosti. Z druhé strany vezme radostne prožitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
23.2.24 21:53

@pihattka a to jsi s lékařem během těch 15 let nikdy nezkoušels vysadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.2.24 21:56

@Kfětoslava Nikdy. To je na tom nejhorší, že jsem několik let neměla problémy, ale doktora to nějak nenapadlo..teď mám novou doktorku a samozřejmě s tím přišla. Já sbírala dlouho odvahu, ale prošla jsem individuální a skupinovou KBT terapií a hodně mi to pomohlo..nicméně jak už to u úzkostných lidí bývá, tak se bojím, že se ty stavy před lety vrátí :roll: ted mám občas úzkosti, ale takové snesitelne a umím to zvládnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
24.2.24 08:35
@pihattka píše:
@Kfětoslava Nikdy. To je na tom nejhorší, že jsem několik let neměla problémy, ale doktora to nějak nenapadlo..teď mám novou doktorku a samozřejmě s tím přišla. Já sbírala dlouho odvahu, ale prošla jsem individuální a skupinovou KBT terapií a hodně mi to pomohlo..nicméně jak už to u úzkostných lidí bývá, tak se bojím, že se ty stavy před lety vrátí :roll: ted mám občas úzkosti, ale takové snesitelne a umím to zvládnout..

Ne, nemusí se vrátit, za tu dobu ses naučila různé postupy a léčila ses. Škoda, že jste to vysazení nezkusili dříve, každopádně držím palce. A pokus se tomu nevěnovat pozornost a nadmíru se pozorovat. Určitě to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.2.24 08:41

@Kfětoslava Děkuji moc :srdce: a ty jsi někdy brala AD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
24.2.24 08:48
@pihattka píše:
@Kfětoslava Děkuji moc :srdce: a ty jsi někdy brala AD?

Ne, ale pár let jsem pracovala v oblasti duševního zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
24.2.24 09:24
@pihattka píše:

Lazne na doporučení od psychiatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.2.24 09:26

@jejjej tak mně teď nic není..chystám se potom k moři..spíš mě zajímalo, jestli si někdo prošel něčím podobným a zvladnul to:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.24 21:06

Ja brala AD 1,5 roku, kvuli panicke poruše.
Vysazeni v pohode, davno mam strategie, jak poznat uzkost a zahnat ji a pokud je nabeh na ataku, jak ji nenechat rozjet (to jen když jsem unavena).
Poznam, kdy je toho tlaku vic a zatim si dokazu pomoci sama.
AD neberu 3 roky a verim tomu, ze uz se mi ty problemy nevrati, dost jsem si vyresila, proc jsem je mela.
A kdyby nahodou, okamzite mazu na terapii.

• Citovat
  • Upravit
35
1.3.24 18:39

Anonymní - jaké jsou, prosím, Vaše techniky? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.24 21:29

Aktiprol vysazení

Dobrý den, měli jste nějaké příznaky z vysazení? Já teď postupně vysadila Aktiprol, spustilo se mi po něm mléko. Je to týden, co jsem ho vysadila, je mi špatně a mám průjem, teda hlavně spojeny, když si vezmu AD a najím se po nich. Za jak dlouho to vymizí? Jen se teď dost bojím, že se mi vrátí stavy, které mě k AD přivedly. Hlavně to byl strach z průjmu, který teď mám :( Děkuji

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
7.3.24 21:35

@pihattka vysazeni jsem se bala ale nakonec to bylo v pohode. Ja si rikam ze kdyz se ty stsvy vrati, tak holt vratim AD a jdu do uz znameho :palec: Ale za ty roky jsem se lecila a ucila a kdyz neco prichazi, umim to zpracovat. Snad to tak zustane. Ale kdyz ne, nevadí, tak uz to v zivote chodi a mame moznost tu berlicku zas pouzit ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex